2 Mart 2024 Cumartesi

Jean Christophe Grangé'nin Yeni Romanı: Kızıl Karma


Jean-Christophe Grangé'nin yeni romanı "Kızıl Karma" polisiye gerilim türünde ve Doğan Kitap etiketiyle okurlarla buluştu!

Paris'ten Hindistan'ın mistik sokaklarına uzanan bir gerilim dolu yolculuğu hazır mısınız? Grangé'nin yeni romanı Kızıl Karma, Paris'ten Hindistan'ın mistik sokaklarına uzanan bir gerilim dolu yolculuğu konu alıyor ve Grangé'nin ustalıklı anlatımıyla kötülüğün sınırlarını zorluyor. Türkiye'deki sıkı okur kitlesi tarafından da ilgiyle karşılandı.

Kızıl Karma Romanının Konusu

Jean-Christophe Grangé, cinayetlerin peşinde koşarken kendi kaderlerini de değiştiren üç çarpıcı karakter ve hiç düşmeyen bir tempoyla, bir kez daha kötülüğün sınırlarını araştırıyor.

Mayıs 1968'de Paris adeta yangın yeriyken, genç bir kadının bir yoga pozisyonunda, çıplak ve parçalanmış cesedi bulunur. Polis Jean-Louis Mersch, cinayeti soruşturmaya başlar. Maktulün arkadaşları Hervé ile Nicole de ona yardımcı olurlar. Bir başka kadın arkadaşları daha cinayete kurban gittiğinde, ölümün kendi çevrelerinde kol gezdiğini düşünmeye başlarlar. Mersch, Hervé ve Nicole bu cinayetlerin Hindistan’la bağlantılı olduğunu anladıklarında Kalküta'dan Varanasi’ye uzanan bir maceraya atılır ve korkunç gerçeği Ganj Nehri'nin kıyılarında keşfederler. Ama karma sonlanmamış, kötülüğün son halkasıyla yüzleşmek için gidilecek son bir durak kalmıştır.

584 sayfadan oluşan roman, şubat 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı. Jean-Christophe Grangé'nin yeni romanı Kızıl Karma'yı polisiye gerilim sevenler kaçırmasın!

Jean-Christophe Grangé Kimdir?

Jean-Christophe Grangé, 1961 yılında Paris'te doğan Fransız bir yazardır. Gazetecilik ve reklam yazarlığı geçmişine sahip olan Grangé, 1994 yılında yayımladığı ilk romanı "Leyleklerin Uçuşu" ile büyük bir çıkış yakaladı. Bu roman, 2001 yılında aynı isimle sinemaya uyarlanmıştır.

Grangé, gerilim ve polisiye romanları ile tanınır. Romanlarında genellikle gizemli cinayetler, psikolojik gerilim ve karanlık temalar işlenir. Eserleri 30'dan fazla dile çevrilmiş ve dünya çapında 20 milyondan fazla satmıştır.

Grangé'nin en bilinen romanları şu şekildedir: Leyleklerin Uçuşu (1994) Taş Meclisi (1996) Kurtlar İmparatorluğu (2003) Kara Kan (2006) Ölüler Konuşmaz (2008) Son Sığınak (2011) Yabancının Gözleri (2015) Kızıl Karma (2023) Kızıl Nehirler (1997) Siyah Kan (2004

Jean-Christophe Grangé, Fransız edebiyatının en önemli gerilim ve polisiye yazarlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Peki siz Jean-Christophe Grangé'nin yeni romanı Kızıl Karma ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yazarın diğer romanlarını daha önce okumuş muydunuz? Yorumlarda buluşalım!

2 yorum:

  1. grange ın son birkaç romanını kötü buldum :)

    YanıtlaSil
  2. Yine hiç okumadığım bir yazar. Teşekkürler bu tavsiyeler için 😊

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.