1 Eylül 2019 Pazar

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu | Stefan Zweig

Herkese yeniden merhaba. Eylül'e de girdik. Ne kadar hızlı geçti şu üç ay değil mi? Benim için kitaplarla dopdolu bir yaz tatili geçti. Peki sizin tatiliniz nasıl geçti? Hangi kitapları okuyorsunuz veya okudunuz? Yaz tatillerini çok seviyorum çünkü o aylarda kitap bitirmem ve yeni bir kitaba geçmem daha hızlı gelişiyor. Bu arada yeni BKM kitap alışverişim yolda, sizleri bekliyor. Peki hangi kitapları satın aldım? Tahminlerinizi aşağıda bekliyorum!

Stefan Zweig, kısa ama sizi uzun bir süre etkisi altında bırakacak bir romanıyla baş başa bırakıyor. Kitabı bitirdiğime inanamıyorum. Çok sürükleyici ve etkileyici bir kitaptı. 60 sayfa fakat sizi uzun bir roman tadı bırakıyor. Gerçekten de inanılmaz bir eser. Eğer Stefan Zweig' in herhangi bir eserini okuduysanız ne dediğimi anladığınızdan eminim. Okumayanlara buradan sesleniyorum: Ölmeden okunması gerek bir yazar! Kitaba gelecek olursak tabi ki de başlıktan da anlayacağınız gibi bir kadının mektubu anlatılıyor. Fakat bilinmeyen bir kadın. Kadının ismi ya da soy ismi yok mektupta. Sadece kalbinin ve yılların sessizliği var. Kitapta duygular konuşuyor. Fakat karşılıklı olmayan bir duygu. Kısacası anlatmaya dilim varmıyor. Etkileyici bir yönü ve sizi derinden sarsan bir eser. Kaçırılmamalı!

Sabret sevgilim, sana her şeyi, hepsini en baştan anlattığım için, anlatacağım için, senden rica ediyorum, beni dinleyeceğin bu çeyrek saat yüzünden yorulma, çünkü ben seni bütün bir hayat boyunca sevmekten yorulmadım.

23 yorum:

  1. Zweig'in okuyup da pişman olduğum hiç bir kitabı olmadı.
    Güzel kitaplara kaçmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Keyifli ve çok da güzel bir kitap.. insanın yüreğine dokunuyor...

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuz için çok teşekkür ederim! Hemen bakıyorum!!!

    YanıtlaSil
  4. Syefan Zweig' ı çok seviyorum. Sen de bolca okuyup çok güzel yazılar bırakıyorsun bizlere. Eline sağlık, hep devam İrem Can *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sizlerle okuduğumu paylaşmak, önerilerinizi dinlemek çok güzel. Desteklerin için teşekkür ederim. Sana da başarılar dilerim!

      Sil
  5. Stefan Zweig harikaa :) kitaplarını okuyup bilgi paylaştığın için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. İyi ki varsınız!

      Sil
  6. Bir gün kelimebul.com un misafiri olacam unutmadım :)

    YanıtlaSil
  7. almışsındır bir dolu renkli dolu kipaaat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet!!! Hatta biraz önce geldi... Hepsi birbirinden güzel!

      Sil
  8. Bende bu ara aynı yazarın bir çöküşün öyküsü isimli eserini blogumda tanıttım yazarım psikolojik tahlilleri çok hoşuma gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet, okudum. Çok tatlı bir yazı olmuş. Okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil
  9. Elimde olmasına rağmen henüz okuma fırsatı bulamadım. Teşekkürler İremcim :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba İrem Can, her hafta ortak bir konu üzerine yazılar paylaşmayı düşündüğümüz yeni bir etkinlik başlattık. Müsait vaktinde bloguma göz atıp incelersen hatta sen de yazarsan çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinirim. Çok güzel bir etkinlik gibi duruyor. Kesinlikle katılırım. Teşekkür ederim!

      Sil
  11. Severek okuduğum bir kitaptı. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Stefan Zweig kesinlikle kitapları okunmalı, okutmalı....Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.