10 Ekim 2019 Perşembe

Ağaç Ev Sohbetleri #6

Herkese yeniden merhaba. Evet baya bir geçikme oldu. Sizlerden özür dilerim. Aslında Ağaç Ev Sohbetlerini ilk günden yanıtlamaya çalışırım fakat bu hafta böyle oldu. Çok yoğun olarak kelime-bul.com üzerinde çalışıyorum. Oradan da blog yazılarıma ulaşabilirsiniz. Yeni bir haftadayız. İnanabiliyor musunuz? 6. haftayı da geride bırakıyoruz. Çok hızlı geçiyor zaman. Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! İyi Okumalar...

Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Taha' nın da dediği gibi bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Önceki haftanın yazılarına buradan ulaşabilirsiniz. Sonraki haftanın konusu için fikrim: Türkiye' nin eğitim sistemi sizce nasıl? Sınav sistemi ve ezberden yana olan bu eğitimi destekliyor musunuz? Siz öğrenciyken en çok neyden zorlandınız? 

Bu haftanın konusuna gelecek olursak, içimizi yumuş yumuş yapacak, haftanın stresini atmak ve bomboş kağıtlara biraz yazı yazarak içimizi döküyoruz. Bu haftanın sorusu şöyle: Söz, nişan, çeyiz alışverişi, kına gecesi, fotoğraf çekimleri, düğün salonları ve hepsinin arkasındaki şatafat düşkünlüğü… Ülkemizdeki düğün adetleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Ülkemizdeki bazı adetler gerçekten çok abartıcı oluyor. Benim hiç sevmediğim bir konu aslında. Özellikle bu adetler gerçekten çok iğrenç. Ben daha çok yabancıların düğünleri hoşuma gidiyor. Abartısız ve sade. Zaten böyle olması gerekmez mi? Diğer türlü görmemiş gibi oluyor bence. Bunu abartmak çok gereksiz ve boş. Bir de bunu sosyal medyada da paylaşanlar var. Orasına hiç girmeyelim. Bu konuda çok yazacağımı düşünmüyorum. Çünkü şu an gözümün önüne geliyor videolar ve çok iğreniyorum. Bana göre bu şatafata harcayacağı parayı iyi bir şeye harca. Bağış yap ya da sevdiğiniz bir şey yapın. Gösteriş ve görmemişlik maalesef bu yüzyılın en büyük sorunlarından birisi. Özellikle ülkemiz için... Bana bu kadar yeter, sizlerin görüşlerini okumak daha iyi. Gelecek haftaya görüşürüz!

16 yorum:

  1. Gösteriş maalesef bizim toplumun hamurunda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız...

      Sil
  2. Especially when a wedding come up for showing your wealthiness, I also prefer the simple one :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much for your comment. You are absolutely right!

      Sil
  3. Sade bir düğün en güzeli. Ahh gerisi tefaruat 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle...

      Sil
  4. yine güzel düşündün söyledin. sende iyi sosyal bilinç var zateeen :)

    YanıtlaSil
  5. ay taha meşgul herhaldeeee :) senin şu önerini ağaç ev 7 mi yapsak acebaaa :) yani bu hafta sen mi düzenlesen bu sohbetiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim canım. Bilmem???

      Sil
  6. heey tamam yazcam ben şimdi ağaç ev 7, senin eğitim öneriniii :) edischar kursta, taha da meşgulmuş sölemiş zaten. bu hafta da böyle olsuuun. yazarsın sen deeee :)

    YanıtlaSil
  7. edischara da söledim tımams didi. biz meşguluz, bu hafta da siz yazın biz okuyalım dedi. şimdi yayınlarıım. yarın da senin okul mimini yapcaaam :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.