21 Mayıs 2020 Perşembe

Birbirinden Alakasız Beş Soru Mimi

Herkese yeniden merhaba. Mim Günlükleri kaldığı yerden devam ediyor. Sevgili Sanatlı Pencerem'den gördüğüm ve soruları çok güzel olduğu için bununla devam etmek istedim. Bu mimi seven herkesi mimledim! Eğer başka mim önerileriniz ya da bana sormak istedikleriniz varsa ve bunu diğer yayınlarda paylaşmamı istiyorsanız yorumlar bölümünden belirtmeniz yeterli olacaktır. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın...

Koleksiyon yapıyor musun cevabın evet ise ne topluyorsun? Koleksiyonlara hayranlığım var. Özellikle de sonbaharda ağaçlardan düşen yaprakları toplayıp bir defterin içinde kurutup ve onları dikkatlice yapıştırıp, o yaprağın ağacıyla ilgili bilgileri not almayı seviyorum. Bir de kitap ayracı koleksiyonuna sahibim. Hem yayın evlerinden gelen hem de arkadaşlarımın aldığı birbirinden güzel ayraçları saklamaya bayılırım. Peki sizin de var mı?

İlkokul öğretmenlerinden adını unutmadığın biri var mı? Hayır yok. Hepsini sanki dünmüş gibi hatırlarım. İlkokul öğretmenimiz de demişti; ilk öğretmenler ya da sana yazı yazmayı, okutmayı öğretenleri hiçbir zaman unutmazsın diye. Gerçekten de öyle.

Bahar mevsiminin bitmesine az  kaldı. Bu bahar mevsiminin öncekilerden ne farkı oldu? Evet, zaman çok hızlı geçiyor. Bu bahar mevsiminin öncekilerden farkı şuydu; evde geçirdik. Malum salgın nedeniyle baharın tadını da tam alamadık. Zaten dünyanın da çok büyük değişimler içinde olduğunu görüyoruz. Örneğin Antalya bölgesinde bahar diye bir şey yok. Hemen yaz mevsimi. Şu an bile hava 31 derece. Temmuz ve Ağustos'u düşünemiyorum bile...

Yaz mimini başlatacak olsan adını ne koyardın? Kesinlikle şöyle olurdu; Kavurucu Sıcaklar İçerisinde Erimeye Yüz Tutmuş Bir Mim! :)

Pencerenizden dışarı baktığınızda nasıl bir manzara karşınıza çıkıyor? Maskeli Beşler, Teksas'da Bir Gün ya da diğerleri. Maalesef film gibi yaşıyoruz şu günleri.

21 yorum:

  1. Kurutulmuş yapraklar çok iyi fikir:) Bir de yaprakları kurutup çerçeveletiyorlar, renk renk nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet öyle yapanlar da var.

      Sil
  2. Katıldığınızdan dolayı teşekkür ederim.
    Çok güzel cevaplar vermişsiniz. Yaz mimi sorusunun cevabı çok iyidi :))
    Sıcaklar anı yükseliş yaptı bu günler böyle ise temmuzu düşünmek bile istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim böyle güzel bir mim için!

      Sil
  3. Harika bir mim olmuş :) Bu seriyi her blogda takip etmeye çalışıyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Your collections are so awesome and natural. I like your leaf bookmarks, such a cute artwork!

    YanıtlaSil
  5. Kurutulmuş yapraklar çok severim 😊 gönlüne sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim canım! 😇

      Sil
  6. Gerçekler acı oluyor şu günlerde. 😁

    YanıtlaSil
  7. Cevaplarına bayıldım :)

    YanıtlaSil
  8. Yaprak koleksiyonu iyiymiş. Ayraç da iyi fikir. Çok çeşitli ayraçlar var.

    YanıtlaSil
  9. ayraç ben de saklarım. yaprak ve kozalak ben de bazen saklıyorum. şu günlere benzettiğin filmleri okuyunca gülümsedim. cidden inanılmaz şeyler yaşanıyor. hayatımızdan bir bahar kaybettik evet. ben bu mevsimde yürüyüş yapmayı çok severdim, temiz hava ağaçlar güneş bulut... ama maalesef evdeyiz. artık yaz geliyor. yaz akşamları yürüyüşümü yaparım inşallah durumlar düzelirse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet maalesef bu sefer de böyle oldu! :)

      Sil
  10. Biriktirmeyi sevmiyorum ama senin biriktirme şeklin çok güzelmiş. Ayraclara benim de ilgim var fakat ben kendim yapıyorum sonra da dağıtıyorum onlari:) sonra da bana kalmiyor😄

    YanıtlaSil
  11. pencere öyle diyorsuun :) yaprak ay ben de yapayım hoş fikir :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.