5 Ocak 2021 Salı

Kitap Bastırmak İle İlgili Her Şey | Platanus Yayınevi

Herkese yeniden merhaba! Bugün önceki yayınlarımdan da duyurduğum ve merakla beklediğiniz kitap bastırma ve yayınevleri ile ilgili tecrübelerimi anlatacağım. Eğer aramızda yazar adayları varsa bu yazıyı dikkatle okumalarını tavsiye ederim. Bu arada bilim kurgu - aksiyon türündeki kitabım 8 Dakika raflardaki yerini aldı. Detaylı bilgiler için buraya tıklayabilirsin.

Çok zorlu bir süreç ve ardından gelen o rahatlama hissi. Eğer beni takip ediyorsanız biliyorsunuzdur. Bir yıldır 8 Dakika'yı oluşturmaya çalışıyordum. Özellikle de pandemide evde kalmak benim için büyük bir avantaj sağladı. Çünkü okuldan dolayı zamanımı tam olarak ona veremiyordum. Açıkçası 8 Dakika'nın bir çok paralel evren ve değişik sonları oldu. Yaz sil, yaz sil olarak ilerlediğim kitapta en sonunda içime sinen ve düzgün olanı ilerlettim. Eski dosyaları karıştırırken diğer metinleri de bir inceledim ve şunu fark ettim; bir önceki günden tamamen farklı düşünebiliyorsunuz. Fikrimiz hemen değişiyor. Özellikle de genç yaşta kitap çıkartmak bence bundan dolayı zor.

Kitabımı yazarken sevgili Sibel Yıldız namı diğer Bir Yıldızın Hikayesi'nin katkıları göz ardı edilemez. Çünkü kendisi de çok güzel bir kitap çıkardı. Adı Solmayan Ümit. Eğer okumadıysanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Konumuza gelecek olursak ben Sibel ablaya mail üzerinden mesaj yolladım. İlk başta yazdıklarım hem onun kitabıyla ilgili hem de yayınevinden memnun olup olmadığıydı. Teker teker Sibel abla açıkladı. Kitabının kaç kelimeden oluştuğu ve yayınevinin nasıl olduğu ile ilgili. Tecrübelerini uzun uzun yazdı. Gerçekten bana yol gösteren bir ışık gibiydi. Çünkü ilk kitabım ve birçok sorum oluyor. Bu açıdan Sibel abla bana çok yardım etti. Tekrardan çok teşekkür ederim. 

Sibel abladan bilgileri aldıktan sonra ona göre bir şekil vermeye başladım kitabıma. Zaten ben kendim kapağımı hazırlamıştım. Yayınevine vermeden önce çoğu hazırlıklar tamamdı. Yazım imla kuralları, kapak, görsel derken kitabımı bitirdim. Dediğim gibi pandemiden dolayı hızlandırabildim. Bu yazı da aramızda yazar adayları ya da kitap bastırmak isteyip de yayınevi arayan arkadaşlarımıza gelsin.

  • Kendinize Bir Saat Ayarlayın

Evet dediğim gibi saat ayarlamak ve buna uymak çok önemli. Saat ayarlamak hem disiplinli çalışmanızı oluşturacaktır hem de kitabınıza daha da çok bağlanmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin ben ilk başta saat belirlemeden yapıyordum. Fakat bazı zamanlarda boş geçiyor ya da diğer günlere atıyordum. Bunlar artmaya başladıkça ve ilerlemediğimi fark ettiğimde buna bir dur demek gerektiğine karar verdim. Aramızda yeni yazar adayları varsa bunlar kulağınıza küpe olsun. Örnek bir saat verecek olursam orası size kalmış bir şey. Ama ben akşam saat sekizde başlıyordum yazmaya. Belki siz sabah rahat yazabilirsiniz orası sizde. Fakat bir saatiniz muhakkak olsun.

  • Konunuza Hakim Olun ve Bol Bol Kitap Okuyun
Konuya hakim olmak ve ne yazmak istediğiniz çok önemli. Konu tamam saat de tamam diyorsanız bol bol araştırma yapmanızı öneririm. Özellikle de kitabınız bir bilim kurgu ise. Benzer yapıtları okuyabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu süreçte kitap okumak çok önemli. Nasıl yazmış, olayları nasıl bağlamış ya da nasıl sonlandırmış gibi sorularınızı okuduğunuz kitaplar üzerinden cevaplandırmaya çalışın. Gizem duygusunu ön planda tutan kitapları açıkçası çok seviyorum. Bunu yapmak da gerçekten çok zor. Öyle göründüğü gibi değil. Eğer siz de gizemler dünyasına katılmak istiyorsanız kitabınızın konusunu kapa taslak oluşturmaya çalışın. İlla bu olacak diye değil, sonunu istediğiniz gibi bitirin. Burada önemli olan kapa taslak olarak gözünüzün önünde durması. Bir fikir sahibi olmanız.

  • Asla Yazmaktan Vazgeçme!
Bence en önemli şey vazgeçmemek. Özellikle de bazı zamanlar geliyor (saat belirlemediğin için) sıkılıyor ya da yapamayacağına inanıyorsun. Bunların başlıca sebebi de bu; düzensizlik. Ama kendine bir saat belirler ve düzenli bir şekilde adımlarını atarsan gerisi kesinlikle gelir. Örneğin ben nasıl gelişmeye geçerim ya da sonuç bölümüne nasıl bitiririm diye kara kara düşünürdüm. Fakat hiç düşünmeye gerek yok. Önemli olan hikayeni tamamlamak. Birkaç paragraf yazdıktan sonra gerisi kesinlikle geliyor. Ayrıca kendini tutamıyorsun, o kadar. Püf noktası yazmaya başlamak, sadece bu! ''Çok saçma, bunu kim okur!'' diyerek yazmayı bırakma. Olsun saçma olsun, ne olacak ki? En azından bir sonraki kitabına örnek olur, ondan bir şeyler kazanırsın. Bir de öyle düşün. O yüzden saçma da olsa asla yazmaktan vazgeçme! Sonuçta hepimiz hemen birden Stephen King olamayız. Bu yazarak gelişir.

  • Doğru Bir Yayınevi
Bu adımları yaptıktan sonra sıra geliyor yayınevi araştırmaya. O kadar heyecanlısın ki o emeklerin karşılığı çok yakın bir zamanda sana gelecek. Açıkçası ben bu noktadayken çok heyecanlıydım. Bazı günler uyuyamıyordum bile. Çünkü o emek var ya her şey. Akşamları bilgisayarın başına geçip saatlerini harcıyorsun ve bir bakmışsın elinde onu tutuyorsun. Gerçekten çok güzel bir duygu bu. Sizin de bildiğiniz gibi birçok yayıneviyle görüştüm. Özellikle de bu noktada babamın yardımları esirgenemez. Tek tek yayınevlerini arayıp soruşturduk. Komşum olan Adnan Gökçe'nin kitaplarını çıkaran Cinius Yayınlarından Luna Yayınlarına, Sokak Kitapları Yayınevinden Elpis Yayınlarına ve Ateş Yayınlarına dek geniş bir yelpazede ele aldık babamla.

Cinius Yayınları; Adnan amca dediğine göre çok başarılı bir süreç geçirmiş fakat dağıtım aşamasında yeterli değilmiş. D&R gibi köklü kitapçılarda dağıtılmamış söylediğine göre. Benim de ilk kitabım olduğundan dolayı yayınevini listeden çıkardık. Dağıtımı ve kapak tasarımı dışında bir problem yok.

Luna Yayınları; Luna'dan hem Instagram adresimden hem de mail üzerinden iletişime geçtim. Açıkçası iyi bir yayınevine benziyor. Kapak tasarımları gördüğüm kadarıyla kaliteli. Dağıtım aşamasını tam olarak bilmiyorum. Mail de yazdığı kadarıyla iyi bir yayınevine benziyor.

Ateş Yayınları; Sibel Yıldız'ın kitabı bu yayınevinden çıktı. Açıkçası ben de ilk başta Ateş diye düşünüyordum fakat öyle olmadı. Hiçbir sebebi yok, denk gelmedi. Fakat Ateş Yayınları da iyi bir yayınevi. Instagram'da yazarlarla yaptıkları canlı yayınlar ve pandemi döneminde yaptıkları sanal kitap fuari gibi etkinlikler göze çarpıyor. Daha detaylı açıklamalar Sibel Yıldız'da.

Elpis Yayınları; Google'da karşıma çıktığı için mail attığım bir yayınevi. Tam olarak iyi mi kötü mü bilmiyorum. Fakat değerlendirebilirsiniz.

Gelelim kitabımı çıkarttığım yayınevine... Platanus Yayıneviyle çok güzel bir süreç geçirdim ve geçirmeye devam ediyorum. İki haftada kitabım 8 Dakika çıktı. Çok hızlı oldu açıkçası. Ben bir ay bekliyordum. Ama çok hızlı bir şekilde kitabım basıldı ve hemen dağıtılmaya başlandı. Özellikle pandemi döneminde artan online alışverişlerden dolayı büyük ve köklü kitapçılar daha çok rağbet gördü. Ben de bundan dolayı D&R, BKM, Kitapseç, Kitapyurdu ve Babil gibi kitapçılara dağıtım yapan bir yayıneviyle anlaşma yaptım. Hiç pişman değilim. Hızlı ve güvenilir bir yayınevi bence. 2019 yılında kurulmasına rağmen bazı köklü yayınevlerinden daha iyi bir hizmet veriyorlar.

Önceki yayınımda da dediğim gibi emeklerinden dolayı Yayın Koordinatörü Arzu Betül Çuhacıoğlu'na çok teşekkür ederim. Ricalarımı asla geri çevirmeyerek çok güzel bir süreci benimle birlikte geçirdi. Biraz yorsam da tamamladık. Her şey çok hızlı gelişti. Kitabımın taslağını ve kapağımı gönderdikten sonra ışık hızında gelişti her şey. İlk önce onaylandı ve çalışmalara başlandı. Kitap formatına getirildikten ve kapak tasarımı düzenlendikten sonra bana geri yollandı. Birkaç değişiklik yaptıktan sonra onaylayıp basım aşamasına geçildi. Burada demek gereken önemli şey ise matbaa kendilerine ait olduğu için basım işlemi çok hızlı oldu. Çarşamba günü basıma verilen kitabım pazartesi günü bitti ve dağıtıma başlandı. Ertesi gün kitapçılarda teker teker yayınlanmaya son hız devam etti. Dediğim gibi Platanus Yayınlarını kesinlikle tercih ederim. Eğer siz de kitap bastırmak istiyorsanız Platanus Yayınlarına bakmanızı öneririm. Çok hızlı ve her yerde satışa çıkarılıyor. Benden söylemesi.

Benim yazım bu kadardı. Eğer başka sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden iletmeyi ya da sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşmayı unutmayın. Ayrıca aşağıdaki linklerden kitabıma ulaşabilirsiniz. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın. Seviliyorsunuz!

81 yorum:

  1. Kitap bastırmak ile ilgili çok faydalı bilgiler vermişsin İrem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Teşekkür ederim. 🙂

      Sil
  2. ücret olarak ne kadar ödeniyor peki irem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretler yayınevinden yayınevine değişebiliyor. En ucuz olarak 1000 tl. Daha profesyonel çalışmalar 5000 veya daha üstü olabiliyor.

      Sil
  3. Bazı yayınevleri yazardan para alarak basıyor, bazıları hiçbir şekilde yazardan para istemiyor. İşin içine profesyonellik giriyor yazardan hiç para alınır mı böyle saçma bir düşünceyle yola çıkılır mı ben anlamlandıramıyorum... Zoruma gidiyor yani. O yüzden yayınevleriyle o kontağı iyi ayarlamak lazım. :) Tebrik ederim sizi de

    YanıtlaSil
  4. Bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler. Yayınevini iyi seçmek lazım. :) Seçtiğin yayınevinden memnun olmana sevindim. Tekrardan bol satışlar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumun için. :)

      Sil
  5. Verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için teşekkürler :) Benim en çok merak ettiğim aslında, tabii sormamin bir sakıncası yoksa, telif meselesi, kitabının telifi kendinde mi yoksa yayınevine mi devrettin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Telif ücreti yüzde yirmi beş bende.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :')

      Sil
  6. Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler. :) Yeni yazarlar için zor bir süreçtir eminim ki. Bu yazınız sayesinden bazı şeyler netleşecektir akıllarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)

      Sil
  7. Benim sormak istediğimin bir kısmını Gözde sormuş lakin bu işlerin bahsettiklerinin yanı sıra ekonomik de bir yanı var. O kısımlarla ilgili de biraz aydınlatır mısın acaba?
    Misal yayınevine ücret ödedin mi?
    Ne kadarlık bir baskı için ne kadarlık bir ücret ödedin?
    Telif durumu nedir?
    Satıştan pay durumun nedir?

    Çok özel olmayacaksa işin bu taraflarını da merak ediyorum açıkcası.

    Emeğine sağlık bilgilendirici bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim. Evet, yayınevine bir ücret ödeniyor. Örneğin ben 500 baskı için 1000 TL ödedim. Sonraki basımlarda ücret almıyorlar. Telif durumu da ilk 500 kitap bittikten sonra yüzde yirmi beş oranıyla yazara ödeniyor. Başka soruların varsa yazabilirsin.

      Sil
  8. Tekrar hayırlı olsun İremcim. Çok keyifli sonu her ne kadar zorlukları olsa da. Gülü seven dikenine katlanır misali. Kitabın seri olarak devamö edecek mi tek kitap mı?

    Ben de geçen sene Sıfır yayınlarında proje kitap kapsamında 56 kişinin -çoğu blogger ya da instada hesap sahibi- anne ve çocuk üzerine yazılarının olduğu bir kitapta benim de yazım yayınlandı. Hatıra olsun istedim lakin zor yazmak ben okumaktan yanayım :) Arada iç döküş tarzında yazılarım oluyor ama defterimde kalıyorlar. Bizimkindeki süreçte ise kitapların satışını biz yapıyorduk belki proje kitap süreçlerini biliyorsundur. O biraz sıkıntı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim ☺️ Tabii ki ikinci kitap gelecek.

      Sil
  9. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş gerçekten ellerine sağlık 🎀

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle tebrik ederim tekrardan :) ben de üç tane proje kitabı için öykü ve masal yazmıştım. Güzel bir süreçti. Baya bilgilendirici olmuş yazın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Yardımcı olduysa ne mutlu bana. :)

      Sil
  11. Bütün ayrıntıları tek tek hiç bir noktayı atlamadan ele almışsın. Yazarlık düşünenler için çok bilgilendirici olmuş. Emeğine sağlık 😊

    YanıtlaSil
  12. Okurken bile o sürecin heyecanını hissedebiliyor insan :)) Bilgilendirmeniz de aydınlatıcıydı elinize sağlık ^^

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık İrem. Çok faydalı bir yazı olmuş. Kitap yazmaya başlamıştım blogumu açmadan önce dört ay önce yani fakat vazgeçtim içime sinmediği içindir belki. Ama herhangi bir zaman tekrar masanın başında bulursam kendimi yazmak için o zaman yazından faydalanarak pes etmeyeceğim. Birde tekrar tebrik ederim :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Umarım raflarda görebiliriz kitabınızı. :)

      Sil
  14. Ah en buyuk hayallerimden bir tanesi. Ins bir gun bana da nasip olur. Yazini dikkatle okuyacagim. Cok tesekkurler��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Umarım hayallerin gerçekleşir.

      Sil
  15. bu yazın herkes için faydalı saol yaa, bütün kitap çıkarmak isteyenlere okutcaam, bi ara bloguma da koyayım :) kitabını da pandemi sıkıntısı geçince alıcam yaa, şimdilik, net, kargo, kitapçı kullanmıyoooom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve desteklerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Bol okuyucular diliyorum ve kitabınız hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  17. Ben teşekkür ederim. Kesinlikle gergin bir süreç oluyor. Fakat Platanus sayesinde bu durum hiç olmadı.

    YanıtlaSil
  18. Okuyucunuz bol olsun. Başarılar

    YanıtlaSil
  19. Merhaba öncelikle kitabın hayırlı ve bol okuyuculu olsun. Bu yazı için ayrıca eline sağlık zira kitap bastırma gerçekten ince bir iş ve bazı yayınevleri yazarları yarı yolda bırakabiliyormuş, sayende bazı yayınevleri hakkında bilgilendik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana!

      Sil
  20. Tekrar tekrar tebrik ederim, yaptığın iş çok değerli 🥰 Tohumlarını ekin umarım en güzel verimlerini de alırsın :) Ben de arada bir şeyler karalıyorum ama benim yazıların başı belli sonu belli ortası bir türlü denk gelmiyor :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  21. Tebrikler kitıabınız için. Takip ediyorum ısntagramda da 😊

    YanıtlaSil
  22. Bu yazını merakla bekliyordum öncelikle tebrik ederim yolun açık olsun🙏
    Birçok konuya ışık tutmussun dogru yayinevini bulmak kolay değil çünkü.
    Bazı sorularımın cevaplarını da yorumlar kısmında arkadaşlar sormuşlar ücret telif gibi..
    Ben de yazın e kitap olarak masal kitabı çıkardım şimdide fantastik tarz da bir roman dosyami bazı yayinevlerine gönderdim cevap bekliyorum.
    O nedenle bu yazın benim için çok önemliydi teşekkür ederim 🙏yayinevleri hakkında daha çok bilgilendim sayende😊
    Bol satış ve bol okur dilerim sana canim ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Eğer aklında sorular varsa bana her zaman sorabilirsin.😉

      Sil
  23. İrem'cim yayınevleri süreci çok sıkıntılıdır, tebrik ediyorum seni :)

    YanıtlaSil
  24. Çok faydalı bir içerik olmuş emeğine sağlık. Bu paylaşımlar insanı kitap yazma hususunda şevklendiriyor, doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Faydalı olduysa ne mutlu. :)

      Sil
  25. Burayı mutlaka okuyacağım, merak ediyorum. Artık sizin yeni takipçilerinizden biriyim, sanırım daha sık karşılaşacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de sizi hemen takip ettim. Kesinlikle! 😅

      Sil
  26. Biliyor musunuz, karşımda olsanız size birçok soru sorardım. Her şeyi bir kenara bırakıyorum ve azimle tamam ettiğiniz kitabınız için sizi tebrik ediyorum. Biraz bloğunuzda turlama niyetindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan veya sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. :)

      Sil
  27. Gercekten cok faydali bir yazi olmuş emeginize saglik �� cok sagolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Faysalı olduysa ne mutlu bana. :)

      Sil
  28. Bilgilendirme için teşekkürler. Ben açıkçası ücretli kitap basanları hiç düşünmedim şu ana kadar. Birkaç kişiden de olumsuz şeyler duymuştum. Çok iyi eserler de vardır muhakkak ama para aldıkları için kaliteli olmayan eserleri de basıyorlar mı diye düşünmeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Açıkçası çalıştığım yayın olan Platanus Yayınları'nın çıkardığı kitaplar bence kaliteli. Zaten eserinizi gönderdikten sonra hemen onay almıyor. Onların kriterleri sonrasında eseriniz ya kabul oluyor ya da kabul edilmiyor.

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkür ederim. Aklımda bulunacak. İlk fırsatta kitabınızı almak istiyorum. :) Büyük ve popüler yayınevleri yoğun olduğu için gönderilen dosyaları pek okuduklarını da düşünmüyorum. Zaten basılmış kitabınız yoksa dikkate almıyorlar. Bir yerden başlamak gerekiyor sanırım. :)

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim. Kesinlikle doğru. Örneğin en beğendiğim yayınevi olan İthaki'ye gönderilen eser üç aydan fazla bekletiliyor. Dediğinize yüzde yüz katılıyorum. Bu arada pazar günü Blogger Gazetesi'ne ekledim sizi..

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim. :)
      İthaki benim de hayalim. İnşallah iyi yerlere gelirsiniz. Yolunuz açık olsun.

      Sil
    5. Çok teşekkür ederim. İnşallah... 😃

      Sil
  29. çok faydalı bir yazı olmuş canım. inşallah çok iyi yerlere gelirsin. kalemin ve azmin daim olsun öyle gurur duydum ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. 😍

      Sil
  30. Yazın çok faydalı olmuş herkes için. Benim için de faydalı oldu. Kitabın için tebrik ederim:)) Bol okurlu olsun inşallah:)) Benim de hayalim, inşallah bir gün gerçekleştirebilirim. Wattpad'de yazmaya başladım ben de cesaret edip:) Kitabını merak ettim, alıp okumak istiyorum. Ayrıca kapak tasarımı çok güzel olmuş:)) Tekrar hayırlı olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım sen de hayallerini bir gün gerçekleştirebilirsin. Bu yolda yardımcı olduysam ne mutlu bana. :)

      Sil
  31. Hayırlı olsun. Bol satışın ve beğenin olsun inşallah. Kitap çıkaran bloggerları gördükçe mutlu oluyorum.

    Kitabının birçok internet sitesinde satılması çok iyi. İnsanlar artık her şeyi internetten alıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. 💖

      Sil
  32. Hocam merhabalar. Öncelikle hayırlı olsun
    Hocam 500 kitap basımından sonra öbür 500 kitap için biz mi haber vereceğiz yoksa kendileri mi basıyor.
    Bir diğer konu bu süreç ne zaman a kadar devam eder , kitabımızı almak isteyen her zaman alabilecek mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. İlk basım bittikten sonra haber veriliyor tabii ki. Zaten kitabınız basım işlemini bitirdikten sonra tüm seçkin kitapçılarda yerini alıyor. Ayrıca ilk basıma az kala ikinci basım hazırlanıyor. Yani bir mağduriyet yaşanmıyor diye biliyorum. 😀😀

      Sil
  33. Canımmm, ben bu yazını nasıl olmuşsa kaçırmışım. Bana da defalarca atıfta bulunmuşsun. Çok teşekkür ederim. Faydam olmuşsam ne mutlu bana. Yayınevi seçme aşamaları biraz sancılı bir süreç olabiliyor. Sanırım ikimiz de bu süreci güzel yönettik. Daha pek çok güzel başarılara ulaşman dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çokkk teşekkür ederim. O zorlu süreçte, en kritik noktada son dokunuşlarınız benim için çok değerliydi. İyi ki varsınız. 💖💖💖

      Sil
  34. Merhaba İrem Hanım.Öncelikle tebrikler ve iyi satışlar dilerim.Sormak istediğim sorulardan ilki acaba hangi paketi seçtiniz? Ve ikincisi online mağazalar dışında Nezih,D&R vb fiziki mağazalarda da satışa çıkarıldı mı? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben ekonomi paketini seçtim. Ekonomi paketinde online olarak zaten her yerde var. Fiziki olarak da istediğiniz mağazadan kitabınızı getirtebiliyorsunuz.

      Sil
  35. Merhaba oncelikle tebrik eder ve basarilarinizin devamini dilerim Şimdi platanus da kitabınızi yayinlattiktan sonra bir kaç hafta içinde d&r da kitabınizi görebiliyormusunuz. 2. Sorum ödemeyi 500 kitaptan sonra her ay ömür boyu satildikça düzenli olarak mı veriliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim. Öncelikle kitabınız yayınlandıktan yani basım süreci bitip dağıtım faslına geçildiği zaman online olarak bütün kitap alışveriş sitelerinde kitabınız yer almaya başlar.

      İlk basım evet, 500 adet. Bu 500 adet bittiği zaman size ödeme yapılıyor. Zaten 500 adetin bitmesine yakın sizi bilgilendiriyorlar ve ikinci basım başlıyor. Eğer aklınıza takılan başka sorularınız varsa memnuniyetle cevap veririm. 😇

      Sil
  36. Merhabalar, Kitap basımı konusunda tecrübenizi paylaşmanız çok faydalı oldu. Size mailden iletişim bilgilerimi yazdım dönüş yaparsanız sevinirim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Mailinizi gördüm. Size en yakın zamanda ulaşacağım. İlginiz için teşekkür ederim. 😍

      Sil
  37. Merabalar ben sizin sosyal medya hesaplarınızı bulamadım malesef o yüzden burdan yazıyorum sormak istediğim ilk konu güvenilirlik parayı sözleşmeyi imzaladıktan sonra mı veriyoruz yoksa önce mi bir de eğer sosyal medya hesaplarınızı ya da mailinizi yazarsanız sizinle konuşmak isterm ben de platanus ile çalışmaya karar verdim kitabım hazır pdf olarak da gönderdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sayfamızın en üst kısmında sosyal medya hesaplarımız mevcut. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızın ismi de Konumuz Kitap'tır.

      Öncelikle kitabınıza başarılar dileriz. Umarım çokça okuru olur. Herhangi soru veya öneriler için isterseniz Instagram sayfamızdan (@konumuzkitapp) iletişim kurabilirsiniz. İsterseniz de kişisel hesabım olan (@meri_nymph) ulaşabilirsiniz. Mesajınızı bekliyor olacağız. 😇

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.