27 Aralık 2021 Pazartesi

2022'de Zinciri Kırma!

Her yıl sonu merakla beklenen etkinliğimiz... Zinciri Kırma 2022 sizlerle! Her ne kadar bu yılın sonlarına doğru zincirimi kırsam da çok güzel bir yıl oldu benim için. Tabii ki Barış Özcan, dün yüklediği 2022'de Zinciri Kırma! videosuyla beraber 2022 yılı için Zinciri Kırma kapağını bizlerle paylaştı. Dün videoyu izler izlemez yeni zinciri kırma sayfamızı indirip sizlere hazırladım. Sizlerde aşağıdaki linkte vermiş olduğum 2022'de Zinciri Kırma! etkinliğinin PDF'li olarak indirebilir, siz de bu güzel etkinliğe katılabilirsiniz.

Peki nasıl yapılıyor bu zinciri kırma diye düşünüyorsanız çok doğru yerdesiniz. Şimdi sizlere detaylı olarak açıklayacağım. Fakat öncelikle benim diğer Zinciri Kırma tablolarımı incelemek istiyorsanız buraya tıklayarak önceki yıllardaki zinciri kırma tablosuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eğer sorularınız varsa ya aşağıdaki yorumlar bölümünden ya da sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirsiniz. Ayrıca iletişim bölümünden de sorularınızı veya görüşlerinizi bize iletebilirsiniz. Memnuniyetle sorularınıza cevap veririm.

Zinciri Kırma, kendi adıma konuşacak olursam 2017 yılından beri yapmaktayım ve çok verim aldığımı kolaylıkla söyleyebilirim. İlk başlarda ne kadar zorlansam da git gide zincirlerimi kırmamaya ve çok güzel bir zinciri kırma örüntüsünü oluşturabildim. 2017 yılından beri devam etmememin sebebi de kesinlikle bağlayıcı bir etki bırakması. Her gün o güne çizgi atmak o kadar sizi rahatlatıyor ki... İçinizden: ''Bugün de çok güzel ve verimli geçti.'' deyip bir sonraki güne çok rahat başlıyorsunuz. Açıkçası benim için öyle geçti. Aynı zamanda o güzel zincir kırıldığında da kendi kendinize sinirleniyorsunuz. Çünkü o muazzam bir şekilde ilerleyen zincir bir bakmışsınız ki ortadan kırılmış. İşte bunun vicdan azabıyla her gününüzü dikkatli geçirmeye ve planladığınız şekilde kısacası disiplinli olmaya çalışıyorsunuz.



Kendimden örnek verecek olursam ben hedefime ''Her Gün Kitap Okuyacağım!'' olarak yazdım. Belki siz bunu sayfa olarak ya da gün olarak değiştirebilirsiniz. İsterseniz bambaşka bir hedef de koyabilirsiniz. Çok su içmeyen birisi hedefine ''Her Gün Su İç!'' ya da spor yapmak ve hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmek isteyen birisi hedefine ''Her Gün Spor Yap!'' yazabilir. O kısım size kalmış. Çünkü sizi tanıyan kişi yine kendiniz. Neyi yapıp neyi yapamayacağınıza karar veren yine sizsiniz. Önemli olan dediğim gibi bunu her gün o disiplinle yapmak ve o zinciri oluşturmak!

Barış Özcan'ın geçen yılki Zinciri Kırma videosunda değindiği bir şey vardı: ''800 milyon kullanıcı aktivitesi üzerine yapılan bir araştırmaya göre insanların büyük bir çoğunluğu yeni yıl hedeflerini en fazla 19 Ocak'a kadar sürdürebildiklerini söylüyor.'' diye. 2021 Zinciri Kırma takviminde de bu 19 Ocak günü kalın bir şekilde yazılmış. Videosunda da dediği gibi zinciri kırma metodolojisine göre çok küçük ve çok yavaş başlamak esas alınmalı. Çünkü hızlı başlamak ve büyük bir hedef koymak asıl amaç değildir. Sonuçta nasıl bir pastayı dilimlemeden yenilemiyorsa bu hedef de ilk baştan büyük ve zorlayıcı olmamalı.

Bize küçücük bir adım olarak görünse de bu küçük adımlar büyük adımları oluşturmak için gerekli. Yoksa nasıl o adımlar büyüsün? Her gün yaptığımız ve bunu devam ettirdiğimizde o adımlar aslında o kadar da büyüyor ki sadece biz fark etmiyoruz. Dönüp takvime baktığımız zaman aslında ne kadar da büyük bir adım attığımızı görüyoruz. O küçük çarpılar büyük bir zincire dönüşmüş! ''Nasıl yani, onu ben mi yaptım?'' diye kendinizle gurur duyuyorsunuz. Çünkü o azim ve kararlılık karşınızdaki takvimde apaçık görünüyor. İlk önce bu oyunu bilmeyenler için bir anlatalım:

  • Kendinize bir hedef belirliyorsunuz.
  • İsterseniz bu hedefi ikiye bölerek kolaylaştırıyorsunuz.
  • Hedefe ulaşmak için hiçbir hamle fırsatını kaçırmadan her gün bir adım ilerliyorsunuz.
  • Her hamlenin sonunda takviminize bir çarpı atıyorsunuz.
  • Bu noktadan sonra bahsettiğim o daha derin yeni oyun başlıyor. Yan yana gelen çarpılardan oluşan zinciri kırmama oyunu.

Yazma kısmı da en önemlisi. Beynimiz bir şeyleri görmekten hoşlanır. O yüzden hedeflerinizi hem yazmalı hem de bu çizelgeleri gözünüzün görebileceği bir yerlere koymalısınız. Çalışma masanıza asabilir ya da kitaplığınızın bir köşesinde bulundurabilirsiniz. Ben çalışma masama asarak kendimi, eğer o gün okumadıysam beni rahatsız etmesi için bulunduruyordum. Gerçekten de çok işe yarıyor diyebilirim. Özellikle alışkanlık kazanmasını istediğiniz şeyle ilgili hedefinizi yazın ya da bırakmak isteyeceğiniz kötü alışkanlıklarınızı. Yıl sonu göreceksiniz ki ne kadar da disiplinli bir şekilde o alışkanlığı bıraktığınızı veya edindiğinizi.

Sizce de basit değil mi? Artık attığınız her bir çarpı, gittikçe bir desene dönüşüyor. Buna ''Çarpıların Deseni'' diyebilirsiniz. Attığınız her bir çarpı size umut veriyor, motivasyon kaynağınız oluyor. Hedefinizi istediğiniz kadar genişletebilir ya da birden fazla hedef koyabilirsiniz. O size kalmış. Önemli olan hedefe uygunluk. Eğer kitap okumaktan hoşlanmıyor fakat artık bunu yıkmak istiyorsanız 100 sayfa kitap okumak yerine 50 sayfa olarak hedefinizi yazarsanız, küçükten büyüğe doğru ilerleyerek kitap okuma alışkanlığını kazanabilirsiniz.

Bu zorlu 2021 yılı artık bitiyor. Hayatına yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Bu yıl da kendine bu hediyeyi ver. Hatta sadece kendine de değil herkese bu hediyeni paylaş. Zincirler almış başını gitmiş olsun, hedefler birbirini takip etsin. O takvimi istediğin renkle donat. At çarpılarını o günlere, haftalara, aylara... O zincirin sana verdiği en büyük hediye bu değil mi? Bak şimdi önceki yıllara. O sen, sen misin artık. O hedefler küçükken sen büyütmedin mi onları? Bir düşün! Bu yılda her zamanki olduğu gibi zincirler konuşsun.

Aşağıda pdf'li olarak zinciri kırma takvimlerine ulaşabilirsiniz. Bu yıl, yeni yılın doğum günü senin de doğum günün olsun... Unutma; Her Gün Yeni Bir Renk Kat Hayatına!

2022 Zinciri Kırma! Takvimi : https://barisozcan.com/2022de-zinciri-kirma/

12 yorum:

  1. Teşvik edici, motive edici. Teşekkürler İremciğim. Mutlu yıllar 🤗🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Mutlu Yıllar! 💙💙💙

      Sil
  2. Çok faydalı bir içerik :) Ben de ilk kez bu sene katılacağım, bakalım :) Teşekkürler İrem, yeni yılda mutluluklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İlk ise çok heyecanlı olacaktır. Sana da yeni yılda mutluluklar dilerim. 😇💙

      Sil
  3. Bu takvimden edineceğim, faydası olacağına eminim, teşekkürler mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Size de mutlu yıllar dilerim. 😇🧡

      Sil
  4. Geçen yıl ben de kendime çıkartmıştım bu takvimden fakat ne yazık ki sene sonunu getiremedim, yine de 2022 için tekrar çıkartmayı düşünüyorum. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim. 💙💙

      Sil
  5. Barış Özcan'ı çok severek takip etmeme rağmen sen yazana kadar haberim yoktu bundan. İki sene önce senin bloğunda görmüştüm. Şimdi ben de bununla ilgili bir yazı yazdım ve bu sene ilk defa katılacağım. Çok verim alacağımı düşünüyorum, teşekkürler tekrardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumun için. Umarım bu yıl bolca katkısı olur. 🧡

      Sil
  6. Faydalı içerik için teşekkürler. "Şimdi yürümez isen zamanı gelince koşmak zorunda kalırsın". "Ertelemek, başarısızlığın başlangıcıdır."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle...

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.