15 Aralık 2023 Cuma

2023 Goodreads Okur Ödülleri Açıklandı!

Okurların dört gözle beklediği 2023 Goodreads Okur Ödülleri'nin kazananları açıklandı!

Çoğu yazar için büyük bir öneme sahip Goodreads Okur Ödülleri bu sene de kıran kırana geçti. 5.8 milyondan fazla kullanıcının oy kullandığı Goodreads Okur Ödülleri'nde 15 farklı kategoriden eserler yarıştı.

Bir önceki yayınımızda The New York Times 2023'ün en iyi 10 kitabını seçtiğini paylaşmıştık. O yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Bu yılda gerçekleştirilen Goodreads Okur Ödülleri'nde oylamada toplam 5.879.213 kişi oy kullandığı açıklandı. Bu sayı ile geçen yılki oylama sayısını da yaklaşık 100 bin oyla geçmeyi başardı.

Goodreads, kitap severlerin bir araya geldiği, kitap incelemeleri yazıp okuyabileceği, okuma listeleri oluşturabileceği ve kitapları arkadaşlarıyla paylaşabileceği bir sosyal medya platformudur. Goodreads'in temel amacı, okuma deneyimlerini paylaşarak kitap tutkunlarını birbirine bağlamak ve kitap önerileri üzerinden topluluk oluşturmaktır. Kullanıcılar, favori kitaplarını derecelendirebilir, kitaplar hakkında düşüncelerini paylaşabilir ve diğer okurların incelemelerini görebilir. 

Ayrıca, yazarlar ve yayınevleri de Goodreads üzerinde kitaplarını tanıtabilir ve okurlarıyla etkileşimde bulunabilirler. Goodreads, geniş bir veritabanına sahip olup, okurlara kitap önerileri sunarak kitap dünyasındaki çeşitliliği artırmayı amaçlar. Bu platform, kitaplarla ilgili etkileşimi artırmak ve kitapseverleri bir araya getirerek ortak bir okuma kültürü oluşturmayı hedeflemektedir.

Goodreads Okur Ödülleri Nedir?

Goodreads Okur Ödülleri, Goodreads adlı sosyal kitap inceleme ve öneri platformu tarafından her yıl düzenlenen bir kitap ödülü etkinliğidir. Bu ödüller, Goodreads platformunda kayıtlı milyonlarca okurun katılımıyla belirlenir. Her kategori, okurların en çok beğendiği kitapları içerir ve finalistler oylama sonucunda belirlenir.

Goodreads Okur Ödülleri, birçok farklı türdeki kitapları kapsar, bu da ödüllerin geniş bir okur kitlesi tarafından çeşitli ilgi alanlarına hitap ettiği anlamına gelir. Bu ödüller, yılın en popüler ve etkileyici kitaplarını belirleme açısından okurların sesini yücelten bir etkinlik olarak önem kazanmıştır.

2023 Goodreads Okur Ödülleri Kazananları

2023 Goodreads Okur Ödülleri'ni kazananları arasında birçok yetenekli yazar da yer almakta. Özellikle de bu yıl En İyi Anı ve Otobiyografi dalında Britney Spears göze çarptı. Okurların seçimiyle bu kitaplar, 2023'ün en iyileri olarak öne çıkıyor.



En İyi Kurgu
Kazanan: Yellowface – R.F. Kuang 

En İyi Fantastik Kurgu
Kazanan: Hell Bent – Leigh Bardugo 

En İyi Bilimkurgu 
Kazanan: In the Lives of Puppets – T.J. Klune 

En İyi Korku 
Kazanan: Holly – Stephen King 

En İyi Gizem ve Gerilim 
Kazanan: The Housemaid’s Secret – Freida McFadden 

En İyi İlk Roman 
Kazanan: Weyward – Emilia Hart 

En İyi Tarihi Kurgu 
Kazanan: Weyward – Emilia Hart 

En İyi Tarih ve Biyografi Kitabı 
Kazanan: The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder – David Grann 

En İyi Anı ve Otobiyografi 
Kazanan: The Woman in Me – Britney Spears 

En İyi Kurgu Dışı 
Kazanan: Poverty, by America – Matthew Desmond 

En İyi Genç Yetişkin Kurgusu 
Kazanan: Check & Mate – Ali Hazelwood 

En İyi Genç Yetişkin Kurgusu / Fantastik 
Kazanan: Divine Rivals – Rebecca Ross 

En İyi Romantik Kurgu 
Kazanan: Happy Place – Emily Henry

Peki 2023 Goodreads Okur Ödülleri kazananları hakkında neler düşünüyorsunuz? Kazananlar listesinde olmasını istediğiniz farklı bir yazar mıydı? Sizce bu kitaplardan hangisi Türkçeye çevrilir? Yorumlarda buluşalım!

4 yorum:

  1. yine hiçbirini okumamış olduğum gerçeğinin yüzüme vurulduğu post :( günü yakalamakta özellikle okuma bağlamında hep bir geç kalmışlık hissi taşıyorum, bir dahaki yıla inş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. O zaman yeni yıl için yeni bir hedef konuldu diyebiliriz. 😇😅

      Sil
  2. Ben oylamalara hiç katılmadım kazananları da okumadım şimdilik ☺️

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.