28 Aralık 2023 Perşembe

Kayıp Kızlar Adası | Jennifer McMahon

2023'ün son günlerinde Aralık ayında okuduğumuz kitapları hızlıca sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Aralık ayının üçüncü kitabı Jennifer McMahon kaleminden Kayıp Kızlar Adası oldu. Açıkçası detaylı yorumumuza geçmeden önce eğer aramızda bu romanı okuyanlar varsa yorumlarınızı çok merak ediyoruz. Çünkü bu romanı çok beğenenler de var hiç beğenmeyenler de. Ondan dolayı sizlerin yorumlarınızı çok merak ediyoruz.

Jennifer McMahon kaleminden okuduğumuz ilk roman Kayıp Kızlar Adası oldu. "New York Times Best Seller" yazarı olan McMahon'un en bilindik eseri olan Söylemeyeceğine Söz Ver ile başlamak yazarı tanımak açısından daha iyi olabilir. Şimdiden bizden söylemesi. O zaman uzun lafın kısası, romanımızın konusunu gelin birlikte inceleyelim!

Kayıp Kızlar Adası Romanının Konusu

Tavşan kostümü giymiş bir insan, çocukların bir bir kaçırılması ve aile trajedileri... Romanı bu üç anahtar kelime tam anlamıyla özetliyor diyebiliriz.

Romanın arka kapak yazısı ise şöyle: Tavşanın uzattığı patiyi küçük eliyle tutan Ernie, annesinin arabasından inip altın rengi Volkswagen'e gitti ve hiç karşı koymadan, tereddüt etmeden yolcu koltuğuna oturdu. Yüzündeki gülümseme bir an bile kaybolmamıştı. O gün Rhonda Farr, Pike's Crossing kasabasında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlamıştı. Benzin istasyonunda öyle garip bir şey görmüştü ki, bir suçun işlenmesine tanıklık ettiğini ilk anda fark edememişti. Tavşan kostümü giymiş birinin küçük bir kızı kaçırmasını izlemişti.

Olaya müdahale etmediği için perişan olan Rhonda, soruşturmaya yardımcı olmaya karar verdi. Fakat kızı kaçıran kişiyi bulmaya yaklaştıkça, başka bir kayıp çocukla, yıllar önce ortadan kaybolan en yakın arkadaşı Lizzy ile ilgili gerçeklere de adım adım yaklaştığının farkında değildi.

Devasa Bir Tavşanın Musallatı

Kasabada yaşayan küçük Ernie tavşanla birlikte ortadan kaybolduğunda Rhonda onları gören tek tanıktır. Olaya müdahale etmediği için perişan olan Rhonda, soruşturmaya yardımcı olmaya karar verir fakat kızı kaçıran kişiyi bulmaya yaklaştıkça başka bir kayıp çocukla yıllar önce ortadan kaybolan en yakın arkadaşı Lizzy ile ilgili gerçeklere de adım adım yaklaşır.

Kayıp Kızlar Adası romanına dair yorumlarımız ise şöyle: Konu çok ilgi çekici ilk başta. Kitaptaki eksik yönler ilk olarak sürekli geçmiş ile geleceğe gitmesi. Ayrıca romandaki karakterlere tam ısınamadan geçmiş ile gelecekte geçen karakterlerle karışmaya başlıyor. Çünkü romandaki karakterlerin isimleri çok benzer seçilmiş. Kitabı okuyanlar ne dediğimizi anlayacaklardır. Zaten kitabı okuyanların eleştirdiği ilk nokta bu olmuş.

İkinci olarak, yazar çok güzel bir konuyu nasıl kötü bir sonla bitirdiği. Kitaba dair ipucu vermek istemiyoruz, okumayanlar olacağı için. Ama okuyanlar olarak kitapta yer alan bir olay hakkında yazarın kahramanlarındaki karakter tutumunu hiç beğenmedik. Kitabın akıcı olması çok güzeldi, her bir bölümde bir sonraki bölümde neler olacağını çok merak ediyorsunuz fakat sonunun bu şekilde biteceğini hiç tahmin edemiyorsunuz. Bu tahmin edememe keşke iyi bir şekilde olsaydı, bizden tam puanı alırdı.

Açıkçası, yazara karşı bir ön yargıda bulunmamak adına çok okunan diğer romanları da okuyacağız. Belki de diğer romanları çok daha iyidir. Bakalım, yazarın diğer romanlarını okuduğumuz an yorumlarımızı sizlerle paylaşırız. Yazarı merak ediyor ve ilk kez romanını okuyacaksanız da Kayıp Kızlar Adası'ndan başlamanızı önermiyoruz. Şimdiden bizden söylemesi.

Jennifer McMahon Kimdir?

Jennifer McMahon, daha önce Barre, Vermont'ta ikamet eden ve şimdi Montpelier, Vermont'ta yaşayan bir romancıdır.

Yazar, kendi yaşam hikayesini de söyle anlatıyor: 1968'de doğdum ve torunumda yaşayan Virgil adında bir hayalet olduğuna ikna olduğum Connecticut banliyöündeki büyükannemin evinde büyüdüm.

İlk kısa öykümü üçüncü sınıfta yazmıştım. 1991'de Goddard College'da lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Vermont College'daki Yazı Programı Yüksek Lisansı'nda bir yıl şiir okuduk. Bir şiir, bir romana dönüşen bir öykü haline geldi ve şiir yazmaya mı yoksa kurgu yazmak mı istediğime karar vermek için biraz zaman ayırmaya karar verdim. Ülke çapında atladıktan sonra Vermont'a geri döndüm, kendi evimi yaparken elektrik, akaryakıt ya da eşim Drea ile telefon etmeyen bir kabinde yaşadım.

Peki Kayıp Kızlar Adası'nı okumuş muydunuz? Okuduysanız romana dair görüşleriniz neler? Yazarın diğer romanlarını daha önce okumuş muydunuz? Yorumlarda buluşalım!

Hansel ve Gretel gibiydi. Kaderleri beraber çizilmiş iki masum çocuk...


İnsan küçükken büyük değişiklikler olurdu ama yetişkinken bunların ne olduğu tam olarak hatırlanamazdı. Tek yapabildiğiniz perdeyi açıp geçmişi kısmen hatırlayabildiğinizi düşünmek olurdu.


Hayat kötü şans ve kargaşadan ibaret. Evren böyle yaratılmış. Bizim burada olmamızın sebebi de bu.


Hiçbir şey ölüm kokusuna benzemez. Onu başka bir şeyle asla karıştıramazsınız.


Var olmayan gerçekler icat edemeyiz. Ne kadar acımasız olursa olsun durumun geçekliğiyle  yüzleşmeliyiz.


Neye inanmak istersek ona inanırız. Ronnie, gerçeğin gözümüzün önünde olması bile bunu değiştirmez.


Yanıp kül olmak, yavaş yavaş yok olup gitmekten iyidir.

2 yorum:

  1. sevdiğim yazar bi bakayım saol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar!

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.