19 Haziran 2018 Salı

Illuminae - Gemina | Amie Kaufman

Illuminae ; Önce Hayatta Kal , Sonra Gerçeği Ortaya Çıkar... Illuminae , türünün tek örneği. 2575 yılında iki rakip mega şirket, evrenin en ücra köşesinde ve sanıldığının aksine küçük bir buz kütlesinden daha fazlası olan bir gezegen için savaşta. Kady ve Ezra birbirleriyle kavga ederken ve ayrılıklarının belki de başlarına gelen en kötü şey olduğunu hissederken tepelerine yağan düşman ateşini fark ettiklerinde kendilerini hiç tahmin etmeyecekleri bir savaşın içinde bulurlar. Yardıma gelen savaş gemisi Alexander, bilim gemisi Hypatia veya kargo gemisi Kopernik'ten birine kendilerini atmaları ve oracıkta ölen binlerce sivilden olmamaları gerekmektedir. Tahliye gemisine binenlerin hayatları kurtulmuş sanabilirsiniz ama hayır, asıl tehlike buradan sonra başlıyor. Rakip şirketin en güçlü savaş gemisi peşlerinden onları yakalamaya çalışırken  ve aynı zamanda Alexander' ın filoyu korumak üzerine programlanmış yapay zekası AIDAN'ın kafayı yediğine dair fısıltılar ortalıkta dolanırken komutadakiler insanlara hiçbir şey söylemezler. Ancak Kady silahı olarak bilgisayar klavyesini kuşanarak her şeyi açığa çıkarmaya kararlıdır. E-mailler, şemalar, ordu evrakları, tıbbi raporlar, röpörtajlar ve diğer pek çok hacklenmiş evrağın toplandığı bir dosya Illuminae. Özet geçtiğim kısım spoiler olmasın diye o kadar küçük bir kısmı ki bu kitabın, bundan daha fazla ne olabilir diye şaşırdıysanız okuyun ve görün diyeceğim. Böyle bir konsepti daha önce hiçbir kitapta görmedik, basımının ve olayların anlatılış biçiminin kesinlikle benzersiz olduğu bu kitap sadece görünüş açısından etkileyici olmakla kalmıyor, gerilim dolu ve heyecanlı hikayesinin içine girenlerin okurken kalp atışlarını hızlandırıyor. 

Gemina ise ; Galaksinin uzak ucundaki bir uzay istasyonuna taşınmanın sosyal hayatı öldüreceği kesindir ama kimse Hanna’ya sahiden öldürülebileceğini söylememiştir. Satış rekorları kıran Illuminae’yle başlayan destan, iki yeni karakterin BeiTech saldırısının ikinci dalgasıyla karşılaştığı Heimdall Uzay İstasyonu’nda devam ediyor. Hanna, istasyon komutanının şımarık kızıdır, Nik ise ünlü bir suç ailesinin gönülsüz mensubudur. Galaksinin en sıkıcı uzay istasyonundaki yaşamın gerçekleriyle başa çıkmaya çalışırlarken Kerenza İstilası’nın haberini taşıyan Kady Grant ve Hypatia’nın Heimdall’a yaklaştığından habersizdirler. Seçkin bir BeiTech özel timi, istasyonu işgal ettiğinde Hanna ve Nik yuvalarını korumak için bir araya gelir. Üstelik uzaylı yaratıklar mürettebatı teker teker avlamaktadır ve istasyonun solucan deliğinde, uzay-zaman sürekliliğini akşam yemeğinden önce parçalayabilecek bir arıza belirmiştir. Çok geçmeden Hanna ve Nik sadece kendi yaşamlarını değil, Hypatia’daki, hatta belki evrendeki herkesi kurtarmak için savaşmak zorunda kalacaktır. Ama rahat olun. Her şeyi halledecekler. Yani, en azından öyle umuyorlar...  İyi Okumalar !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.