25 Temmuz 2018 Çarşamba

Lola ve Komşu Çocuk - Anna ve Fransız Öpücüğü - Isla ve Mutlu Son

New York Times Çoksatan 2012 YALSA En İyi Genç Edebiyatı 2013 ALA Rainbow Seçkisi 2012 The Inky Awards Silver Inky Ödülü Adayı 2011 Goodreads Choice Award En İyi Genç Yetişkin Romanı Adayı Lola ve Komşu Çocuk, hem tatlı bir aşk hem gerçekçi bir dostluk hem de John Green ve Rainbow Rowell sevenlerin zevkle kucak açacağı bir kendini bulma hikâyesi. 

1. Kitap: Anna Ve Fransız Öpücüğü
Geçmişinde kalan çocuk, gelecekteki aşkı olabilir mi? Henüz kendini geliştirme aşamasındaki tasarımcı Lola Nolan modaya inanmıyordu... O, kostümlere inanıyordu. Kıyafet ne kadar parıltılı, eğlenceli ve farklı, yani etkileyiciyse o kadar iyiydi. Ve Lola'nın hayatı, özellikle de seksi rockçı erkek arkadaşı varken mükemmele gayet yakındı. Ta ki Bell ikizleri olarak da bilinen Calliope ve Cricket mahalleye tekrar taşınıp Lola' nın derinlere gömdüğünü düşündüğü acı verici geçmişini gün yüzüne çıkarana kadar... Stephanie Perkins bizim neslimizin Jane Austen' ı. Hikâyeleri kısa sürede unutamayacağınız kadar büyüleyici.


2. Kitap: Lola Ve Komşu Çocuk
2011 The Inky Awards, Silver Inky Ödülü Adayı 2010 Goodreads Okur Ödülleri, En İyi Genç Yetişkin Romanı Adayı Goodreads, En İyi 100 Genç Yetişkin Romanı 2012 YALSA, En İyi Genç Yetişkin Edebiyatı Adayı Anna ışıklar şehrinde aşkı bulabilecek miydi? Anna' nın Atlanta'da iyi bir işi, en yakın arkadaşı ve sevgili olup olmadıklarından emin olmadığı hoşlandığı bir çocuk vardı. Lisenin son senesi için de sabırsızlanıyordu. Bu yüzden babası onu beklenmedik bir şekilde, Paris' teki bir yatılı okula yollamaya karar verdiğinde pek de mutlu olmamıştı, ta ki Étienne St. Clair ile tanışana kadar. Tek sorun... çocuğun bir kız arkadaşı vardı ve tabii Anna' nın da neredeyse bir erkek arkadaşı... Kıl payı kaçırılan romantik anlarla dolu bir sene, bir Fransız öpücüğü ile sonuçlanacak mıydı? Büyüleyici. Anna ve Fransız Öpücüğü âşık olma hissini kelimenin tam anlamıyla hissettiriyor.


3. Kitap: Isla Ve Mutlu Son
Isla ve Mutlu Son, hem tatlı bir aşk hem gerçekçi bir dostluk hem de John Green ve Rainbow Rowell sevenlerin ellerinden bırakamayacağı bir "ilk aşk" hikâyesi. Aşk onları bir yaz günü, asla uyumayan şehrin sokaklarında yakalamıştı... ama ya ona sahip çıkmak düşündükleri kadar da kolay değilse? Romantizme umutsuzca inanan Isla, lise birinci sınıftan beri kendini çizdiği karikatürler arasında kaybetmiş Josh'a âşıktı. Yaz tatili esnasında Manhattan'da yaşanan tesadüfi bir karşılaşma sonrasında Isla belki de aşkın o kadar da uzakta olmadığını fark etmişti. Ancak yeni okul yılının başlamasıyla Isla ve Josh, her genç çiftin karşılaştığı güçlüklerle yüz yüze gelmek zorunda kalmışlardı: ailevi sorunlar, gelecek kaygısı ve birbirlerinden ayrılmak zorunda kalabilecekleri gerçeği. Bu içinizi ısıtacak, tatlı aşk hikâyesi New York sokaklarını, Paris'in büyülü havasını ve Barcelona'nın ateşli atmosferini yansıtırken, sevilen başka iki çifti de yeniden okurla buluşturuyor: Anna ve Etienne, Lola ve Cricket. "Gerçekçi karakterler, zekice yazılmış diyaloglar ve büyüleyici bir aşk hikâyesiyle Isla ve Mutlu Son yazarın hayranlarının gönüllerini fethedeceği gibi, yazara kesinlikle yeni hayranlar da kazandıracak.


Bu güzel üç kitabı okumadıysanız hemen okumanızı tercih ediyorum. Ben de bu kitapları okumaya başladığım zaman sizlere duygularımı ve düşüncelerimi paylaşırım. İyi Okumalar... :) Ayrıca kitapların sıralaması şöyledir: Anna ve Fransız Öpücüğü , Lola ve Komşu Çocuk , Isla ve Mutlu Son olarak yayınlanmıştır.



6 yorum:

  1. Ben de bu kitapları alıp bitirmeye kararlıyım.

    YanıtlaSil
  2. Yaşasın kitapları aldım ve bitirdim. 2-3 gün olsa d hala bitti diye ağlıyorum resmen.

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirme için çok teşekkürler. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Lola ve komşu çocuk 1. Kitap değil mi ben öyle biliyorum

      Sil
    3. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef çoğu kişi ilk kitabı Lola zannediyor. Fakat ilk kitap Anna, sonra Lola'dır. Dikkat edersen, Lola'da Anna karakteri vardı ve onlar üniversiteye gidiyordu. Fakat Anna kitabında onlar lise son sınıfta.

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.