24 Temmuz 2018 Salı

Karanlık Sular | Paula Hawkins

Eminim ki Paula Hawkins' in ilk kitabı olan ''Trendeki Kız'' ' ı bir çoğunuz okumuşsunuzdur. Karanlık Sular' da yine bu yazarın ikinci kitabı. Ama Trendeki Kızla benzer ve farklı yönleri de var. Olay Londra'nın küçük bir kasabası olan Beckford da ünlü, Ölüm Göleti adındaki bir gölet etrafında dönüyor. Gölette 1679 yılında Libby adlı bir kızın ölümünden başlayıp 2015 e kadar o gölete atlayıp intihar etmiş kadınları anlatıyor. Sadece kadınların ölü bulunduğu bir gölet olduğu için "sorun çıkaran, başa bela olan kadınların atıldığı yer" diye anılıyor. Nel Abbot bu kadınlardan biri ve bir gün o gölü çok sevmesine ve gölde yaşanmış intihar olayları hakkında bir kitap yazmasına rağmen gölette ölü olarak bulunuyor. Kardeşi Julia (Jules) ve kızı Lena ve dahil olay 10-11 kişinin ağzından anlatılıyor. 

Ben bu tarz bir çok kişinin görüşünden anlatılan romanları her ne kadar çok sevsem de bu kadar çok kişinin bakış açısıyla anlatılması benim bile kafamı karıştırdı.Trendeki Kız' la ikinci benzerliği ise belirli tarihler arasında gerçekleşmesiydi. Trendeki Kız,1 hafta gibi bir süre zarfında ilerlerken,Karanlık Sular 10-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. Sonra Eylül-Aralık-Ocak ayları arasında hızlı geçişler yapıyor. İki kitapta da son kısma kadar katilin kim olduğunu tahmin bile edemedim.Özellikle Karanlık Sular' da katilin kim olduğunu belirlemek daha zor diye düşünüyorum çünkü oldukça gizem doluydu. Birçok kişinin ağzından yazıldığı için tam olarak bir karakteri çözemiyor, iyi mi yoksa kötü mü anlayamıyorsunuz. İçinde bir çok kişinin sırrını barındırdığı için beni oldukça içine çekti nasıl başladım nasıl bitti anlamadım bile. Her seferinde heyecanla bir sonraki sayfaya geçtim. Oldukça akıcı ve merak uyandırıcı bir şekilde yazılmış. Yazarın ikinci kitabı olmasına rağmen gayet başarılıydı. Ama size tavsiyem bu kitabı kış aylarında okumanız... Çünkü olaylar ve sırlar tam kış aylarına göre... Kışın elinize salep alıp dışarıda da yağmurlu bir gün de okumanız sizi daha fazla içine çekecektir, emin olun... İyi Okumalar... 


4 yorum:

  1. Karanlık Sular' duymamıştım. İlginç bir kurgusu varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel bir kurgusu var.. Okumanı tavsiye ederim :) Aynı yazarın Trendeki Kız adlı kitabı var, o da çok güzel... Yakın zamanda detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım :)

      Sil
  2. Merhaba, bu yazarı severek takip ediyorum.Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyen için çok teşekkür ederim :) Senin blogunu da severek takip ediyorum

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.