6 Ağustos 2018 Pazartesi

Felsefenin Kısa Tarihi | Nigel Warburton

Sırada eğlenceli bir felsefe kitabı var. Ama sıradan ve sıkıcı bir kitap değil. Aksine çok şaşırtıcı hikayeleriyle bize felsefecilerinin hikayelerini anlatıyor.
Felsefenin Kısa Tarihi, görünüş ve gerçek, benliğin doğası, tanrının varlığı ve hem birey hem de toplumun bir üyesi olarak nasıl yaşamamız gerektiği gibi felsefenin ana temalarına odaklanıyor. 2000 yıllık Batı felsefesini Sokrates' ten hayvan hakları hareketine kadar ana hatlarıyla sunuyor. 

Felsefenin Kısa Tarihi, felsefenin ne olduğunu merak edenler ve filozofların ne düşündüğünü bilmek isteyenler için açıklayıcı bir başlangıç kitabıdır. Aralarında Sokrates, Descartes, Locke, Spinoza, Kant, Nietzsche ve Derrida'nın da bulunduğu 18 çok önemli filozofun hayatının, fikirlerinin ve kuramlarının anlatıldığı bu tarih kitabını okumak için felsefe konusunda uzman olmanıza gerek yok. Bu kitap zaten size temel bilgileri sunmayı vaat ediyor. Üstelik bölüm sonlarında yer alan değerlendirmeler sayesinde, bahsi geçen filozofların düşünce biçimlerini kabul ya da reddedebilir, siz de bir filozof gibi düşünerek kendi felsefenizi şekillendirmeye başlayabilirsiniz. İyi Okumalar... 


7 yorum:

  1. Lise yıllarında felsefeye Sofinin Dünyası ile ilgili duymaya başlamıştım. Tanıtımını yaptığınız bu kitapta gerçekten ilgi çekiciymiş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim :) Faydalı bulduğunuza sevindim, iyi okumalar... :)

      Sil
  2. ay ben de yakında okuyup yazmıştım blogumaaaa. kardeşine de selamlaaar.

    YanıtlaSil
  3. rahat okunan bir felsefeye giriş kitabı... ben sevmiştim :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.