13 Ağustos 2018 Pazartesi

Kızım Amy | Mitch Winehouse

Hayatını kaybeden soul ve R&B şarkıcısı Amy Winehouse’un babası Mitch Winehouse’un kızının anısına yazdığı “Kızım Amy” adlı kitap Pegasus Yayınları etiketi ile yayımladığı kitaptır. Alkol ve uyuşturucu bağımlısı kızıyla geçirdiği güzel zamanları anlattığı “Kızım Amy” de Mitch Winehouse, kızının ilk kez 10 yaşında girdiği ses yarışmasında aldığı başarıdan, kızının küçük ve retro bir lokanta açma hayaline, Amy’nin 17 yaşında kaydettiği demo albüme ve “Rehab” şarkısında babasından bahsetmesine kadar pek çok ayrıntıyı kaleme aldı. Mitch Winehouse, Amy’nin Yahudiler için bir albüm çıkarmayı planladığını da anlattığı kitabında, kızının eski kocasının Blake Fielder-Civil’in de uyuşturucu bağımlısı olduğunu uzun uzun kaleme aldı. Bir yandan da Civil’e olan kızgınlığını da yazmıştır. 

Mitch Winehouse, 2006’da Amy’nin yapımcı Mark Ronson’la tanışmak için New York’a gittiğini ve yeni bir albüm üzerine çalıştığını anlatıyor kitabında: “Greenwhich yakınlarında Ronson’la buluşan Amy, ‘Biliyorsun ailem beni rehabilitasyona göndermek için çok çabaladı. Onlara bunun olamayacağını söyledim’ diye anlatıyor. Ronson da Amy’nin bu sözlerini duyunca, bu sözlerini şarkıya dökmesini istiyor. Ve o buluşmadan sonra ‘Rehab’ isimli şarkı doğuyor.” Kızının ölümünden sonra bir vakıf kuran ve çocukların rehabilitasyonu için uğraşan baba Winehouse, kitabın vakfa katkı sağlayacağının altını çiziyor.Yani kitaptan gelen bütün kazanç Amy’nin vakfına aktarılacak.” 

Amy Winehouse’un ölüm yıl dönümünde bir başka kitap da Nar Kitap etiketiyle yayımlandı. “Amy Winehouse - Hükmen Mağlup” adlı kitabın yazarı Mick O’shea. Winehouse’un daha önce görülmemiş fotoğraflı biyografisi olan kitap, şarkıcının çocukluğundan ölümüne kadar yaşadıklarını anlatıyor. Beni her zaman biyografi kitapları etkilemiştir ama bu kitap bir başka. İyi Okumalar...


2 yorum:

  1. Erken bitmiş bir hayat, üzücü. Kimbilir neler yaşamıştır bu kısa hayatında, öneri için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim :) Biyografi kitapları her zaman etkiler insanı... :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.