23 Aralık 2018 Pazar

2019'da Zinciri Kırma!

2 yıldır yapmış olduğum ''Zinciri Kırma'' etkinliğini sizlerle paylaşmak istiyorum...

Tam olarak 2 yıl önce YouTube'da gezinirken Barış Özcan adlı bir YouTube kanalına rast gelmiştim. O günden bu güne kadar takip ettiğim bir kanaldır. Barış Özcan diğer YouTube kanallarından kesinlikle çok farklı. Videoları bilgilendirici ve bittiği zamanda 'Vayy...'' dediğiniz bir türden. Takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim... 

Bir gün yine Barış Özcan'ın videolarını izlerken ''Zinciri Kırma!'' adında bir videosuna denk geldim. Başlık çok ilgimi çekti ve videoyu baştan sona kadar izledim. Video bittikten sonra da yazıcıdan hemen çıkarttım. Hedefimi de ''Her Gün Kitap Okuyacağım!'' olarak yazdım ve odamın bir köşesine astım. Birkaç hafta geçti ve ben kitaplarımı çok hızlı bir şekilde bitirmeye başladım. Baktım ki işe yarıyor, arkadaşlarıma söyledim. Onlar da yaparak kitap okuma alışkanlıklarını arttırdıklarını ve kitapların daha seri bir şekilde bitirdiklerini dile getirdiler. Ve benim de 2 yıldır yaptığım Zinciri Kırma serüveni böyle devam etti...

Ben, okuduğum günleri çarpı atarak, okumadığım günleri de boyarak devam ettim. Tabi ki bu günlerde okumadığım zamanlarda oldu. Ama hiç pes etmenden devam ettim. Zaten bunun amacı da o. Pes etmemek... Pes edersen kaybedersin. Bu etkinliği yaparken de sabırlı olmayı ve disiplinli olmayı da öğreniyorsun. Çünkü her zaman duvarında onu görüyorsun. Sen istersen başka hedefler de koyabilirsin. Her gün değil de her hafta veya her ay gibi... O sana kalmış. Ama bu etkinliği kesinlikle denemeni tavsiye ederim.

2002 yılında yapılan bir araştırmada yılın başında alınan kararlar, yılın başka bir zamanında alınan kararlara göre 10 kat daha fazla uygulanıyormuş. İşte bu yüzden sen de katıl. Bu yıl, yeni yılın doğum günü senin de doğum günün olsun... 

Takvimlere buradan ulaşabilirsiniz!


31 yorum:

  1. Inşallah zincirler kırılacak.. hedeflere ulasilacak

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir etkinlik katılmakta fayda var. Diye düşünüyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle tebrik ederim sizi :)) Hep uygulayacağım diyorum bu zinciri kırmama işini ama yıl içinde unutulup gidiyor. Tam şu anda çıktısını al diye not aldım önüme. Bakalım bu sefer en azından başlayabilecek miyim, başlamak bitirmenin yarısı sonuçta :)))

    YanıtlaSil
  4. Başarılar diliyorum sana :) kırılmasın zincirin 2 yıldır devam ettirmen çok hoş 😊

    YanıtlaSil
  5. Mimlendin :) https://derdimizhayat.blogspot.com/2018/12/2018-mim.html?m=1

    YanıtlaSil
  6. senin instada da gördüydüm. ne güzel bişi yapmışın. heey aleyna mimledi bu akşam yapcam ben de başka bir mim yaptım da zamanınız olursa siz de yapın yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim Deeptone...

      Sil
  7. Kitap okumak çok güzel bir alışkanlık bu alışkanlığı edinmeniz çok güzel olmuş bizde sayenizde öğrenmiş olduk başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. güzel bir yöntemmiş. denemek lazım. insan bu şekilde bir tablo ile daha çok motive olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Herkesin denemesi gereken bir yöntem... 👍

      Sil
  9. Bende geçen yıl denk gelmiştim Barış Özcan 'ın bu videosuna geçen yıl uygulayamadım ama bu yıl ocak ayı bitmeden başlamak istiyorum , 2019 yılında hepimiz hedeflerimizi gerçekleştiririz umarım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim... Umarım hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.....

      Sil
  10. Merhabalar.
    Okumak için yaptığınız şu uygulama gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Sizi tebrik ederim. Azim, sabır ve disiplin üçlüsü ile yola çıkıldığında, insan hiç bir engel tanımıyor. Böyle kitap okuyanlara imreniyorum. Ama maalesef ben sizler gibi öyle çok iyi bir okuyucu değilim. Hatta kitap okuma özürlüyüm bile diyebilirim. Şu anda elimde kaç tane yarım kitabım var ve hiç birini bitiremedim. Hepsi yarım yamalak kaldılar. Yarım kalan kitaplarımı asla yarım kaldığım yerden okuyamıyorum, yani aradan uzun bir zaman geçince anlayamıyorum ki, sil baştan ve böyle kısır bir döngü devam edip gidiyor. Ama, merak ettiğim ve ilgimi çeken bir konu olduğu zaman o kitabı bitirmeyince başka hiçbir işe de bakmıyorum. Ne desem yalan olur. Okuma tembeli ve özürlü biriyim diyebilirim.
    Size ulaşmak için de profil isminizi Google'de aratarak ulaştım. Yoksa, izleyiciler eklentisine bıraktığını profil bilgilerinizden size, daha doğrusu blog sayfanıza ulaşmak mümkün değil. Bundan böyle hangi sayfayı izlemeye daha doğrusu takibe alırsanız alın, mutlaka o kişinin son paylaştığı yazıya bir de yorum yazmayı ihmal etmeyin. Aksi halde, kimse size geri dönemez.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve öneriniz için çok teşekkür ederim. Önerinizi kesinlikle dikkate alacağım... 👍

      Sil
  11. Faydalı uygulama, motivasyon eksikliği hissedenler için bire bir. Kitap okumak için bu tarz bir 'zinciri kırma' adımı ülkemiz için çok acı.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Yorumum neden silindi anlayamadım !
      Yanlış bir şey mi yazdım?

      Sil
    3. Hayır yorumunuzu ben silmedim. Tekrardan yazarsanız çok memnun olurum.

      Sil
    4. Aaa çok şaşırdım ! Cümleler tam olarak aklımda değil ama Barış Özcan'ı takibe aldığımı ve çok güzel bir paylaşım olduğunu yazmıştım zincir kırma ile ilgili yazdıklarımı hatırlamıyorum =))

      Sil
    5. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Google Plus kapatılacağı için bazı sorunlar meydana gelebiliyor. Kesinlikle bu gibi paylaşımlara sıkça yer vereceğim.

      Sil
  13. Barış özcan youtubenin en kral adamı sevmeyen tek kişi kendisini rakip görüyordur kesin .Bende onu severek takip ediyorum.

    Bir öneri bu sitenizdeki çark ikide bir karşıma çıkıyor. Sitenin kullanımını biraz zorlaştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve öneriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.