4 Mart 2019 Pazartesi

Kürk Mantolu Madonna | Sabahattin Ali

Türk edebiyat dünyasının en sevdiğim yazarlarından biri olan Sabahattin Ali'nin unutulmaz eserlerinden biri olan ''Kürk Mantolu Madonna'' yı herkesin mutlaka okuması gereken mükemmel bir kitap.

Aşk, her zaman hayatımızın kaçınılmaz bir ögesidir ve bazen öyle bir tutkuya dönüşür ki gözlerimiz başka bir şey görmez ve her şeye rağmen tutkularımızın peşinden gider hayatın içinde bir kuru yaprak gibi sürüklenip dururuz. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Yazar düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına dair, yanıtlaması zor sorular soruyor. Sizin de eklemek istediğiniz bir şeyler varsa yorumlar kısmına yazabilirsiniz. İyi Okumalar...

Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor; rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum 'Kürk Mantolu Madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum.

12 yorum:

  1. Kürk Mantolu Madonna'yı okumaktan çok keyif almıştım. Bir de aklıma hep tv de gaf yapan sunucular geliyor. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de bu yazıyı hazırlarken aynısını düşünmüştüm... 😂

      Sil
  2. sanırım bu kitabı okumayan tek ben kaldım...öyle hissediyorum...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim ☺️

      Sil
  3. çok güzel evet yaaa, ilk kısmı ile ikinci kısmı ne kadar farklııı ve pudeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim Deeptone!

      Sil
  4. Her ne kadar popüler kültürün çerezlerinden biri haline gelsede Sabahattin Ali'ye hayran olanların asla unutmayacağı bir eser. Tekrar hatırlattığın için teşekkürler :) Takipteyim, seni de beklerim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim tam da bana göre severek izlemeye aldım :) Bende bloğuma beklerim :)
    Sabahattin Ali 'yi de çok severim tüm romanlarını da okudum :)sevgiler...

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.