21 Temmuz 2019 Pazar

Güzel Bir Gün | Elin Hilderbrand

Herkese yeniden merhaba. Şu anda bitirmiş olduğum bu güzel kitabı sizlerle paylaşmak istedim. Kitap inanılmazdı ve sürükleyiciydi. Yazarın konusu da farklı ve ilgi çekiciydi bence. Konusunu okuyunca pek sürekleyici olacağına pek inanmamıştım fakat beni yanılttı ki ben böyle yanıltan kitaplara bayılırım. Peki siz bu yaz ayında hangi kitabı okuyorsunuz? Yorum bölümünden bizlere kitap görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Hadi kitaba gelelim!

Açıkçası ben kitaplardaki kahraman sayılarının fazla olmasını pek desteklemem fakat yazarımız taşlarını özenli bir biçimde dizmiş. Kahramanların fazla olmasını avantaja çevirebilmiş bence. Şu anı mazur görün kitabı yeni bitirdiğim için kitaptaki olaylar gözümün önünde ve bittiğine inanmamaktayım. Kitap 464 sayfa ve bu sayfa sadece 4 günde olaylar gelişiyor. Ama ne dört gün diyeceğinizi biliyorum. Kitaptaki ana karakterlerimizden birisi olan Jenna düğününü, ölmeden önce kendisine gelecekteki nikah törenine dair her detaya yer verdiği bir defter bırakan annesinin isteklerine göre yapmaya planlamaktadır. O gün geldiğinde Jenna ile müstakbel eşi Stuart her şeyin yolunda gideceğini düşünseler de aileleri düğüne gelirken karmaşık hayatlarını da beraberinde getirirler. Hal böyle olunca, düğünün yapılacağı mükemmel hafta sonu kusursuz bir fırtınaya dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Annesinin Jenna'ya yazdığı yol gösterici nasihatlar, aile üyelerinin ilişkilerine de ışık tutabilecek midir? Ve ölmüş olan annesinin - Beth'in- eşine yazdığı son sayfayı eşi okuyabilecek midir? 

Kitaptaki karakterler farklı ve her birinin hayatları karmakarışık durumda. Sadece istisna olan Jenna'dır. Çünkü Jenna, Carmichael ailesinin en küçük kızıdır. Benim en çok ilgimi çeken karakter ise Margot yani Jenna'nın ablası. Diğer kardeşleri de var fakat kitaptaki ana karakteri daha çok ablası üstlenmiştir. Çünkü -spoiler vermek istemem- bütün planlamaları eksiksiz ve hatasız tamamlamak için her şeyi yapan bir karakter. Tam bir abla. Onun hayatı da gelgitlerle doludur fakat o hiçbir zaman bu olayı sorun etmeyerek kardeşine ve ölmüş olan annelerinin istediği nasihatları yerine getirmekle yükümlü hisseder. Bu düğün sadece Jenna'yı değiştirmekle kalmaz bütün aile üyelerinin hayatlarına dokunan bir tılsıma benzer. Kısacası karmakarışık hayatları konu alan bir kitap. Fakat güzel bir kitap. İyi Okumalar!


14 yorum:

  1. Konusunu çok beğendim, bundan ne harika bir film olur dedim hatta. Gözümün önüne geldi sahneler. Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim. Kesinlikle ben de kitabı okuyunca bir film izliyormuş gibi hissettim.

      Sil
  2. Sahi soruna cevap vermeyi unuttum; epeydir gözlerim ve gözlüklerim yüzünden kitap okuyamıyorum:( bu konu artık sıktı beni hastaneler, doktorlar korkutuyor beni çünkü kalite çok düştü, iyi doktorlar kaçtı, özellere gitmek imkansız, başı ağrıyan migren hastası bir kadına, yine bir kadın olan doktor "Senin başın açık böyle açık saçık dolaşıyorsunuz ondan başınız ağrıyor" dediğini ve dava ettiğini de okuyunca artık korkuyorum doktora gitmeye:( şaşkın ne yapacağıma karar veremez bir haldeyim. Bilgisayar okurken sıkıntı yok çünkü ekran zaten kendiliğinden ışıklı...puntoları büyütme imkanım da var..tv de rahat izliyorum...ama kitap, ilaç prospektüsü, minik yazıları okuyamıyoru:( işte böyle son Düşlerin Terzisi' ni aldım, filmini çok beğenmiş 4- 5 kez izlemiştim. Ama yazılarını seçemiyorum tabii..ben kitaba bakıyorum, kitap bana bakıyor:)

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Gerçekten de artık hastanelerde doğru dürüst doktorlar bulunamıyor. Bulunsa bile size dedikleri gibi saçma sapan, akıl almaz şeyler söylüyorlar. Umarım hemen iyileşebilirsiniz. Migren hiç olmadım fakat olan yakınlarımı biliyorum. Şimdiden çok geçmiş olsun. :)

    YanıtlaSil
  4. Anlatımından çok sürükleyici ve güzel bir kitap olduğu anlaşılıyor İrem. Teşekkürler bu güzel tanıtım için. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Tanıtım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. kızım sever sanırım bu kitabı ona haber vereyim hemen sevgşlerimle canım...

    YanıtlaSil
  7. ay güzelmiş bellii, jenna margot düğün karışık hayatlar sevdiiim. zaten seviyom hep seçimleriniiiii :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sizi izlemeye aldım. Daha önce bu kitabı görmedim. Anlatımınızdan akıcı bir kitap olduğu anlaşılıyor. Ben Stefen Zweigin Bilinmeyen bir kadının mektubunu yeni bitirdim, ardından George Orwel'in 1984 isimli kitabına başladım. Size yeni kitaplarınızda keyifli okumalar diler, sayfama beklerim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hemen geliyorum... 😂

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.