28 Temmuz 2019 Pazar

Sıkça Sorulan Sorular 1

Herkese yeniden merhaba. Bu ayımızı da bu etkinlikle bitirmek istiyorum. Siz değerli okuyucularım hem sosyal medyadan olmak üzere hem de blog sayfama yazdığınız sorularla ilgili küçük bir etkinlik yaptım. Herkese çok teşekkür ederim. İyi ki sizin gibi güzel insanlar var. Yorumlarınızı kaçırmadan takip ediyorum. Çünkü sizlerin yorumlarını okumaktan çok büyük bir zevk alıyorum. Kitaplar hakkındaki görüşleriniz, diğer arkadaşlarımıza önerileriniz bizi daha büyük bir aileye çevirdi. Bu çok kısa zamanda kitap okuma kitlemizin sayısı baya bir arttı. Kitap okuyacak yeni arkadaşlarımıza yol gösterdiniz. Ben bu blog sayfasını açma amacım hem okuduklarımı sizlerle paylaşmak hem de kitap okuma alışkanlığını diğer arkadaşlarımıza kazandırmaktı. Ve bu amacıma her geçen gün artarak devam ediyor. Gönderdiğiniz yorumları, fotoğrafları kaçırmadan takip etmeye çalışıyorum. Herkese yeniden çok teşekkür ederim. Ve gelelim sizin değerli sorularınıza... Bu yazımda sadece beş soruya yer verdim. Çünkü sorular benzer bir şekilde devam ediyordu. Fakat bu seriyi devam ettirmeyi düşünüyorum. Eğer sonraki serilerde sizin de merak ettikleriniz varsa yorumlar kısmından sorunuzu yazabilirsiniz. 

1) Kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandın?
Kitap okuma alışkanlığıma tam olarak 4. sınıftan 5. sınıfa geçerken başladım. Okuldaki kitaplar ilgimi çekmiyordu. Ben de Dikkat! Korkunç Domatesler adlı bir kitabı okudum. Ve kitap okuma alışkanlığıma o günden bu güne kadar devam ediyor.

2) Blog sayfanda bir yayınına iyi ki yazmışım dediğin bir yazın var mı?
Tabi ki çok var. Ama en çok 2019'da Zinciri Kırma! ve Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır? yayınımı iyi ki paylaşmışım dediklerimin arasında.

3) Kitaplarla ilgili katı kuralların var mı?
Kitap okumaya başladıkça kitaplarına daha çok sahip çıkıyorsun. Kitaplarına değil bütün kitaplara. Bence bu doğal bir tepki. Örneğin kitapları bükerek okuyan insanlara acayip gıcık olurum ve ona bunu söyledikten sonra daha çok yapmaya başlarsa oradan kesinlikle ayrılırım. Ya da ayraç kullanmak yerine sayfayı bükenler... 

4) Arkadaşına okuması için kitaplarını paylaşıyor musun?
Beni tanıyan çoğu insan bu soruyu sormuş. 😂 Ben kitaplarımı paylaşırdım. Çünkü kitaplar eskisi kadar ucuz değil maalesef. Ama yaşadıklarımdan sonra vermemeye başladım. Hatta bu olay bu sene gerçekleşti. İki arkadaşım da kitap okumayı sevmiyorlardı. Ben de onlara göre bir kitap bulup onlara verdiğimde okuma sevdalıları çıktılar. Tabi bu seni kesinlikle memnun ediyor. Fakat kitapları geri aldığımda kitap o kadar açılmış ki açtığın sayfa dümdüz oluyordu. Kapağı ciltsiz olduğundan yan tarafları bükülmüştü. Hatta onun dediğine göre yanlışlıkla üzerine su gelmişti. Üstelik ben kitaba zarar verdim yenisini alıyım da demedi. Tabi ben kitapları öyle görünce sinir krizimi geçirsem ağlasam mı bilemedim ve bir daha onlarla konuşmadım. Bundan dolayı kitaplara karşı titiz olduğum ve katı kurallarım olduğu bellidir. Ve kimse benden kolay kolay kitap alamaz. Galiba içimi döktüm sizlere... 

5) Kitapları okuduktan sonra mı paylaşıyorsun? Ve şu anda okuduğun kitap var mı?
Tabi ki kitapları okuduktan sonra paylaşıyorum. Sadece Yeni Çıkan Kitaplar'da bazen kitabı okuyan kardeşim veya arkadaşlarım varsa onlardan fikirlerini alıyorum. Şu anda okuduğum kitap Yüksek Gerilim. Gerçekten okumanızı tercih ederim.

20 yorum:

  1. Bende yakında baslayacam kitap okumaya. Önce beni sıkmayacak bir kitap bulmam gerekir tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. İyi bir seçim yapman lazım. Kitap önerilerimden kitabını seçebilirsin...

      Sil
  2. ha haaa bayıldım bayıldım. bunu da koycam bloguma herkesler görsüüün :) ay ne iyi bi kitapseversin seeen :) ben öperim okşarım yani onlarııı :)

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bir çalışma olmuş İrem Hanım teşekkürler. Kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandığınızı anlatmanız çok harika bir etkinlik bence. Çünkü bu konu çok önemli bir konu. Benim blogumda da kitap okuma alışkanlığı kazandırma yöntemlerinden bahseden bir kaç yazım var. Faydalanmak isteyen okuyucularımı blogumda ağırlamaktan mutluluk duyarım. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet sizin blog sayfanızda da okuma alışkanlığı kazandırma yöntemlerini okudum ve paylaştım. Gerçekten çok önemli bir konu.

      Sil
  4. çok haklısın. ben de kitap verdiklerim bana kitabı uzun zaman vermeyince, hatta hiç vermeyince bazı kurallar koydum. sadece kuzenlerimden sevdiklerime, yakın arkadaşlarıma veriyorum kitaplarımı.i yani düzgün kullanacağına emin olduklarıma. kitaplar pahalı sonuçta. hem de parayı geç kitaplar her şeyimiz yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız!

      Sil
  5. bu arada senin blogunu Deep önerdi bana. ben de merak ettim ve takibe aldım seni :) kitap okumaya her zaman devam etmen ve mutlu olman dileğiyle :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibe aldığınız için çok teşekkür ederim. Hepimizin kitap okuma dileğiyle...

      Sil
  6. harika sorular cevaplar canım ...gençlerin kitap sevmesine bayılıyorum şükğr ki kızım da seviyor artık çok imreniyordum...

    YanıtlaSil
  7. koydum son yazısımaağğğğ :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de uzun süre kitaplarımı paylaşmaya kıyamadım, son senelerde güvendiğim insanlara verebilmeye başladım :D İyi bakmayan insanlara vermek beni de çok üzüyor, ortaokulda öğretmenlerden biri kitabımı isteyince -ki kitap imzalıydı :((- vermek zorunda kalmıştım, o yıllarda normalde kimseye vermiyordum. Kitap geri geldiğinde üzerine kahve dökülmüştü :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Maalesef neler hissettiğinizi tahmin edebiliyorum. 😥

      Sil
  9. Kitaplarımı verip geri alamadığımdan beri paylaşmayı sevmiyorum. Yakın arkadaşımla birbirimize kitap veririz sadece. Seni çok iyi anlıyorum yani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de seni anlıyorum adaşım! 😅

      Sil
  10. heeey, cuma günü gördüm okudum kelime bul daaaa, teşekkür ederiim. ne güzel yazmışsıın. ay sana sölemeden hem instaya hem bloga koycaktıım kii. koyarım bugünlerdeeee oleeey cicişkoooğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunun için çok teşekkür ederim. Sıradaki kitaplarını merakla bekliyorum... Seviliyorsun! 😍

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.