2 Ağustos 2019 Cuma

Bir Gazetecinin Yolculuk Notları | Jules Verne

Herkese yeniden merhaba. İş Gençlik Klasiklerini her zaman çok severim. Bunlardan birisi de Jules Verne'nin Bir Gazetecinin Yolculuk Notları. Aslında Jules Verne'nin en beğendiğim kitabı diyebiliriz. Çünkü bana kitap okuma alışkanlığımı kazandırmayı çalışan kitaplardan birisiydi. Bu kitaptan sonra devir atladım diyebiliriz. Kitap okumaya yeni yeni başlayan kardeşlerime önerilerim, İş Çocuk Klasiklerinden devam etmelerini öneriyorum. Ama ben en çok Jules Verne'nin üslubunu beğendiğim için onun kitaplarından yola çıktım. Diğer yazarları da şiddetle öneririm. Çünkü diğer kalın kitaplar ilk başlayacaklar için ağır gelebilir. Ama İş Bankası Yayınları sizin için birebir uygun olacağını düşünüyorum. Sizlerin de önerileriniz veya kitapla ilgili sorularınız varsa yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın. Gelelim kitabımıza...

Bir Gazetecinin Yolculuk Notları adından da belli olduğu gibi bir gazetecinin yolculuğunu kendi ağzından anlatıyor. Akıcı ve sade bir dille Jules Verne, sizleri gizemli bir tren yolculuğuna çıkarıyor. Acar gazeteci Cladius Bombarnac, Hazar Denizi kıyısından Çin İmparatorluğu’nun başkentine giden Asya postası trenine binerek yol boyunca görüp yaşadıklarını haber yapmakla görevlendirilir. Fakat gazeteci pek umutlu değildir. Çünkü trende Avrupalılar ve Asyalılardan oluşan sıradan bir topluluk yolculuk ediyor gibi görünmektedir. Oysa büyük bir sırrı taşıyan trendeki yolcular da göründükleri gibi değildir. İyi Okumalar!


24 yorum:

  1. Okuma alışkanlığı kazandırmak konusunu çok önemsiyorum, bu konuda verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel okunası bir kitapmış gerçekten d e

    YanıtlaSil
  3. Çocukken bol bol Jules Verne okudum ama bu kitabı okumadım:) Hatırlatma için teşekkür ederim. Yeğenime alayım, ben de okurum o vesileyle :)

    YanıtlaSil
  4. Jules Verne 'i çok severim . Bu kitabını okumamıştım alıyorum listeme :)

    YanıtlaSil
  5. Jules Verne'nin kitaplarını ve özellikle tasvirlerine bayılırım tüm kitaplarını okuduğumu sanırken yanılmışım bu kitabını okumadım!

    YanıtlaSil
  6. Gizemli bir kitaba benziyor, tşkler

    YanıtlaSil
  7. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Gizemli kitapları severim. İlgimi çekti ve okunacaklar listeme ekledim! Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Benim dışımda herkes bu yazarı tanıyor muş :)

    YanıtlaSil
  10. verne okuduydum ama bunu değil. hımm bir sır var ise güzeldir evet bu kipat :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.