20 Ağustos 2019 Salı

Kitap Mimi

Herkese yeniden merhaba. İşte karşınızda ikinci mimim! Artık ben de birer Mim'ci oldum. Bu mimin de konusu tabi ki de kitaplarla ilgili. İlk mimimi de buradan okuyabilirsiniz. Bu mimi de etiketleyelim. Mimlenenler; Eğitim Pınarı, Sade ve Derin, Taha Akkurt, Derdimiz Hayat ve Bi Çay Bi Çaylak. Ama sadece mimlenenler değil, eğer soruları beğendiyseniz siz de blog sayfanızda paylaşabilirsiniz. Hep ben mimlenirdim ve şimdi sıra sizlerde! :) Uzun zamandır yoktum. Çünkü çoğu yazımı www.kelime-bul.com'da yazmaktayım. Blog bölümünden yazılarımı okuyabilirsiniz. Orada bulunan güncel haberler, kitap önerileri, film ve dizi önerileri ve blog içerikleriyle yazılarımı yazmaktayım. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. Eğer sitemizle ilgili önerileriniz varsa bize iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz. Eğer mimlerin daha sıklıkla olmasını veya blogla ilgili önerileriniz varsa yorumlar kısmından görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Seviliyorsunuz!!!


1) Kitap size ne kattı?
Tabi ki de her şeyi. Kitaplar benim için vazgeçilmez bir tutkudur. Kitaplardaki karakterler olsun, konusu olsun bana yeni bir bakış açısı kazandırdı. En önemlisi de bana okumayı, araştırmayı ve olayları sorgulamayı öğretti. Bunu en iyi öğreten kitap ise kesinlikle Sherlock Holmes'dur. :)

2) Kitap arkadaş mıdır sizce?
Kesinlikle arkadaştır. Çünkü kitaplar bizim düşüncelerimize düşünce katar. Bizi sorgular. Yanlışlarımızı veya doğrularımızı gün yüzüne çıkarır. En önemlisi de bizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırır.

3) Neden kitap okuyorsunuz?
Maalesef bana en çok sorulan sorulardan biri. Neden kitap okuyorum, neden kitaplarla ilgili bir blog sayfam var? Çünkü kitaplar benim için karanlık gökyüzündeki parlayan yıldızlar gibidir. Karanlık bir yerdeki fener ışığıdır. İnsan sorgulamayı, düşünmeyi, hayal etmeyi ve bunun gibi birçok yeteneğini kitap okuyarak kazanır. Bilinçli bir vatandaş olabilmek ve aklımızla dalga geçilmemesi için okumalıyız ve okutturmalıyız. 

4) Kitabı ne sıklıkla okuyorsunuz?
Ben kitaplarımı olabildiğince sıklıkla okumaya çalışıyorum. Aralık ayında yazmış olduğum bir yazım vardı: 2019'da Zinciri Kırma! Kitap okuma alışkanlığımı destekleyen bir uygulamaydı. Sizlere de tercih ederim. Ben iki buçuk yıldır devam ediyorum. Daha detaylı bilgi için o yazımı okuyabilirsiniz.

5) Hangi tür kitapları okuyorsunuz?
Ben her türden kitapları okumaya çalışıyorum. Fakat en çok severek okuduğum tür polisiye romanları. Aslında dediğim gibi her türden kitaplar okumak gerekli.

6) Kitap yazmayı düşündünüz mü?
Tabi ki de düşündüm ve yazıyorum. İlk kitabımı yazmaya başladım. Umarım her şey istediğim gibi gerçekleşir. Çünkü ilk kitabım ve çok heyecanlıyım. Ayrıntıları sonraki yazılarımda sizlerle paylaşacağım. Sizlerin önerilerine ve kitapla ilgili görüşlerinize çok ihtiyacım var.

7) En sevdiğiniz yazar kim?
En sevdiğim yazarı Stephen King ve Dan Brown. İkisi de benim vazgeçilmezlerim ama diğer yazarları da severek okuyorum.

8) Kitapları ciltler misiniz?
Kitapları ciltlemem. Fakat ciltsiz olan kitapları özenle korurum. Bence kitaplar ciltli olmalı. Çünkü ciltli olan kitaplar hemen zarar görmüyor. Ne kadar korusanız bile...

9) Gezi kitaplarını sever misiniz?
Tabi ki de gezi kitaplarını çok severim. Eğer gitmek istediğim ülkeyi veya bölgeyi ilk başta araştırırım. Orada bulunan müzeleri, kütüphaneleri ve tarihini okurum. Herkese de tavsiye ederim. 

10) Kitap alırken kapağına göre mi seçersin?
Kitap alırken kapağına göre bir seçimim olmaz. Fakat etkileyici bir kapak tasarımı ilgimi çeker. Bana göre kitabın kapağı değil konusu önemlidir. Konuya göre bir seçim yaparım. İlgimi çeken, merak uyandıran kitapları ne tür kapağı olduğuna pek dikkat etmem açıkçası. 

39 yorum:

  1. En yakın zamanda cevaplayıp yayınlıcam İrem Can, çok eğlenceli sorulara benziyor, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca daha fazla kişiyi mimlemelisin bence :)

      Sil
    2. Yorumunun için çok teşekkür ederim. Herkes yanıtlayabilir...!

      Sil
    3. Cevapladım bile çok eğlenceliydi, göz atabilirsin :)

      Sil
  2. Sorular çok güzel. Kitap okumayanları özendirebilir tarzdan. Faydalı:)

    YanıtlaSil
  3. kitap candır..mim çok faydalı...

    YanıtlaSil
  4. Kitaplarla olan arkadaşığını kutlamak gerek İrem. İnşallah kendi kitabını yazma hayalin de en kısa zamanda gerçek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Heyooww kitap mimi :) BA YI LI RIMM :)

    YanıtlaSil
  6. ajanda mimledi şimdiii, sana geldim, sen de mimlemişin, dün bakmıştım blogunda yeni yazı yoktu, yazmışsın hoş olduuu. kelime bul tamam daaa asıl evin yuvan burasıııı :)

    YanıtlaSil
  7. Hey! Mimi ben de cevapladım, sayfamda :) Çok keyifliydi !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve cevapladığın için çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim irem mimlediğin için . Çok güzel sorular var . Yakında cevaplaycam hepsini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sabırsızlıkla bekliyorum!

      Sil
    2. Çoktan paylaştım . Teşekkür ederim gerçekten güzel mim di

      Sil
  10. Kitap olan tutkunuz takdire şayan. Mime verdiğiniz cevaplar da harika:)

    YanıtlaSil
  11. Kalemine sağlık, keyifle okudum :)) Daha çok mime katılman dileğiyle :))

    YanıtlaSil
  12. Çok keyifli bir mim olmuş kii. Keyifle okudum ve en kısa zamanda ben de yapacağım :))

    YanıtlaSil
  13. 44 tane kitabını okumuş biri olarak benimde en beğendiğim yazar Stephen King'tir . Dan Brown'da çok başarılı. Keyifle okudum cevaplarınızı. :)

    YanıtlaSil
  14. Mim sorulariniz gerçekten çok güzel ben de cevapladım blogumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum!

      Sil
  15. Çok faydalı bir mim. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. cevaplarınız için teşekkürler.Kitapları bende ciltliyorum, daha uzun süre rengini korusun dayanıklı kalsın diye

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.