4 Ağustos 2019 Pazar

Prenses ile Goblin | George Macdonald

Herkese yeniden merhaba. İş Çocuk Klasiklerinden devam ediyorum. Bu seriye devam etmemin amacı aslında blog sayfama gelen küçük takipçilerime önerilerde bulunmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. İş Çocuk Kütüphanesi'nin kitaplarını çok beğeniyorum. Hem kapağı hem de çevirisi yeni başlayanlar için birebir. Fantastik edebiyatının eğlenceli örneklerinden biri olan Prenses ile Goblin, bu kurnaz yaratıklarla prensesin heyecanlı maceraları anlatılmaktadır. Gerçekten de okuyunca maceranın içinden çıkmak istemeyeceksiniz. Eğer bu kitabı veya George Macdonald'ın diğer eserlerini okuduysanız yorumlarda görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. 

Bir zamanlar, babası dağlar ve vadilerle dolu bir ülkenin kralı olan küçük bir prenses varmış. Bu tatlı, minik prensesin adı Irene’miş. Prensesin ülkesinde dağların içinde Goblin denilen canlılar da yaşarmış. Bir efsaneye göre, Goblinler bir zamanlar yeryüzünde yaşar ve tıpkı diğer insanlara benzerlermiş. Kral onları fazla ağır buldukları vergilere tabi tutmuş, hoşlarına gitmeyen kurallara uymaya zorlamış ve halkın geri kalanına göre daha fazla şiddet kullanarak yönetmiş. Sonunda Goblinlerin tamamı ülke topraklarının üzerinden yok olmuş. Ancak sanıldığı gibi başka bir ülkeye gitmek yerine, hep birlikte yeraltı mağaralarına sığınmışlar. Güneşten uzak, soğuk, nemli ve karanlık yerlerde kuşaklar boyunca yaşayınca, çok değişmişler. Vücutları şekil değiştirdikçe, bilgi ve zeka açısından gelişmişler. Fakat kurnazlıkta ilerledikçe, yaramazlıkta da ilerlemişler. İyi Okumalar!


12 yorum:

  1. Kuzenlerime gittiğimde en sevdiğim şey onların kitaplıklarından seçtiğim çocuk kitaplarını okumak. :) Yazınızı da çok keyifle okudum. Ben de başlayabilirim bu seriye, beni mutlu eden bir okuma serüveni olur. :)

    YanıtlaSil
  2. Galiba bu kitabı yeğenime hediye edebilirim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. hihi belli tatliş kitap. ay yaa, ay prensesi adlı film geldi aklıma, çok severiiim :)

    YanıtlaSil
  4. Çocukken ne kitap okurdum ama :)

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş bir içerik olmuş. Her ne kadar dünya klasikleri bağımlısı olsam da ara sıra bakarım çocuk kitaplarına. Ben de blogumda kitap incelemeleri,alıntılarımı ve karalamalarımı paylaşıyorum. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

    https://www.kafadefterim.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum!

      Sil
  6. çocuk kitapları güzel oluyor :)
    tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.