3 Eylül 2019 Salı

Ağaç Ev Sohbetleri #1

Herkese yeniden merhaba. Karşınızda Ağaç Ev Sohbetleri! Taha Akkurt' un ve Edischar' ın fikri olan bu güzel etkinlikle karşınızdayım. Etkinliği sayfalarında görünce fikri çok beğendim ve ben de katılmak istedim. Her hafta farklı konularla ağaç evde toplanmaya ne dersiniz? Bence etkileyici bir etkinlik. Herkes bu etkinliğe katılabilir. Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Taha' nın da dediği gibi bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. 

Sonraki haftanın konusuyla ilgili yorum bölümünde yazabilirsiniz. Sonraki hafta için benim fikrim: Küresel Isınma hakkında ne düşünüyorsun ve bu konu niçin küçümseniyor? Gelelim bu haftanın konusuna! Bu haftanın konusu her gün beraber kaldığımız, izlediğimiz, hayran kaldığımız televizyonlara gelsin...

Ağaç Ev Sohbetleri' nin bu haftaki konusu Edischar' dan geliyor: Televizyon izliyor musunuz? İzliyorsanız veya izlemiyorsanız sebebi nedir?

Benim cevabımı gelecek olursak televizyon izlemiyorum. Çünkü televizyon eskiden dedikleri gibi bir aptal kutusu. İlk başta aptal kutusu denildiğinde anlamamıştım fakat gerçekten insanları aptal konumuna taşıyor. Bir deney sonucunda gerçekten bu fikri benimsedim. Deneyde bir insanı 3 saat boyunca televizyon karşısında otururken diğerini ise hiçbir şey vermemişler. Sonucuna baktıklarında televizyon izleyenin fonksiyonları yavaş yavaş durma noktasına gelirken diğerinin hızlandığını görmüşler. Gerçekten de insan televizyon izlerken aptallaşıyor. Bu durumu sadece televizyona yüklemiyorum. Ayrıca telefonlar da televizyon kadar etkili. 

Eskiden yani televizyon olmadan önce dünya daha güzelmiş bence. Tabi günümüzde artık yavaş yavaş televizyon kavramı yok olmaya başladı. Çünkü artık insanlar internetten izliyor. YouTube, Netflix, BluTv şimdiki neslin televizyonu bana göre. Televizyonda izlediğim kanallar var; Fox Crime, Fox Life, FX, ya da National Geographic People gibi belgesel kanallarını ve polisiye dizilerini izliyorum. Ülkemizde televizyonun çoğu kişi tarafından izlenmemesinin temel nedeni, dizilerin üç saatten fazla olması. İzle izle izle derken insan uyuşuyor. Fakat yabancı diziler 40-45 dakikada bizim yaptığımız üç saati anlatabiliyor. Bence biz dizi felsefemizi değiştirmeliyiz. İyi Okumalar!

39 yorum:

  1. İrem Can eline sağlık :) Hazırladığın görsel çok hoş. Gelecek haftanın konusunu şimdiden belirledik, çok güzel bir soru, üzerine uzun uzun tartışıcaz eminim. Televizyon hakkında görüşlerin de çok doğru. Diğer yazıları da okuyunca topluca bir uzaklaşma var bu kültürden onu anladım. Her hafta ağaç evde toplaşmak üzere, hoşça kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sabırsızlıkla bekliyorum! Çok hoş bir konu. Ben de biraz başka konularla yazmış olurum. Böylece diğer blog sayfalarına da farkındalık oluştururuz!

      Sil
  2. Benim felsefeme çok yakın bu görüş. Elbette bilgilendiğimiz zamanlar oldu ancak şu anda işlevsiz bir kutu. Eline saglik. Kuresel ısınma bol yıldizlı ve ünlemli bir konu. Bravo diyorum. Yazacağım ben de. 😊😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Yazınızı merakla bekliyorum. 😀

      Sil
  3. Bence gereksiz olan televizyon değil ama yaşadığımız şu dönemde içeriği çok gereksiz. Belki daha orijinal, daha kaliteli bir içeriği olsaydı böyle demezdik... Bu iki-üç saatlik dizi konusunda da çok haklısın... Daha az olmalı saatleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle dediğinize katılıyorum. Keşke daha az süreli ve mantıklı olabilse...

      Sil
  4. Kanallar kalitesiz ve sizi zorla premium kanal almaya zorluyorlar. Bence para kazanmak için bir strateji.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Televizyondaki diziler de internet dizileri gibi kaliteli olsa almamıza gerek kalmazdı. Fakat televizyondaki diziler saçma sapan ve çok uzun. Galiba herkes bu konuda hem fikir!

      Sil
  5. İrem Can , çok güzel bir yazı hazırlamışsın. Haftanın konusuna bayıldım. Ellerine sağlık, her hafta ağaç evde buluşuruz artık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle buluşalım. Sonraki haftayı sabırsızlıkla bekliyorum. Etkinlik için teşekkürler!

      Sil
  6. Niye kimse televizyon izlemiyor ya kendimi uzaylı gibi hissettim 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. 😂😂😂

      Sil
  7. Yabancı kanallarda kalite daha düzeyli olduğu için gene bir nebze izletiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum!

      Sil
  8. Ellerine sağlık :) Keşke televizyonu daha faydalı şekilde kullanabilseydik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Keşke...

      Sil
  9. allahtan internet varda en azından neyi izleyip dinleyeceğimizi seçebiliyoruz. benimde evimde tv yok mesela hiç yokluğunu hissetmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle var mı yok mu olduğunu bilmiyorsun. Ne izlemek istersen internette var.

      Sil
  10. Evet deneyi duymuştum ve düşüncelerinize katılıyoruumm :))

    YanıtlaSil
  11. çok haklısın. dediklerin benim düşüncelerimle uyuşuyor :)
    ben de netten izlemek istediklerimi izlerim sadece :)

    YanıtlaSil
  12. ne çabuk yazmışsın yaa. ivit netten izlemek varken tv kanalları akla gelmiyoo, belki kalkar tv kanalları bi ara. ben nat geo wild hastasıyıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Nat Geo Wild benim de favorim!

      Sil
  13. Tv'izlediğimiz günleri özler olmayalım da.Çünkü herkes tv ekranı olmasa da ya cep telefonu ya da bilgisayar ekranı başında.Yüzler illa bir ekran görecek.

    YanıtlaSil
  14. Proje oldukça güzel ve iyi bir konu ile başlamışlar. Benımde yazmam gerekiyor yakın zamanda inşallah. Kalemine sağlık oldukça güzel olmuş yazın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sizin yazınızı da merakla bekliyorum.

      Sil
  15. Yorumunuz için çok teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  16. Görüşlerinize katılıyorum. Ama ne yazık ki, tamamen hayatımızdan çıkarmamız mümkün olmuyor.

    YanıtlaSil
  17. kelimesi kelimesine katılıyorum

    YanıtlaSil
  18. ağaç ev sohbetleri sayesinde blogunu buldum, merhaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Tanıştığımıza çok sevindim!

      Sil
  19. Küresel ısınma çok iyi fikir, ''artan nüfusu beslemek için GDO'lu tohum kullanmalıyız görüşünde misiniz? yoksa organik tarım tarafında mı?'' da başka bir konu olabilir. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Bir sonraki haftaya bu konu hakkında da konuşabiliriz.

      Sil
  20. Kesinlikle uzunlar baya baya uzunlar hem de ellerine saglik cok acisi olmus :))

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.