30 Eylül 2019 Pazartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #5

Herkese yeniden merhaba. Bu haftanın ağaç ev sohbetleri de başlıyor. Sohbetlerimizin 5. haftasındayız. Ne kadar da hızlı geçiyor değil mi? Zaman su gibi akıp gidiyor. Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! İyi Okumalar...

Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Taha' nın da dediği gibi bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Önceki haftanın yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haftanın konusuna gelecek olursak, içimizi yumuş yumuş yapacak, haftanın stresini atmak ve bomboş kağıtlara biraz yazı yazarak içimizi döküyoruz. Bu haftanın sorusu şöyle: Hayatınızda sevdiğiniz ve şükrettiğiniz şeyler, sizi gün içerisinde mutlu eden küçük detaylar nelerdir?

Hayatımda birçok şeye şükrediyorum. Bu hayatta en önemli şey sağlıklı olmak. Ailemi, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi ve özellikle SİZLERİ çok seviyorum. Ve iyi ki sizlerle birlikteyim. Hayat çok acımasız ve beş saniye sonra ne olacağımızı bilmeden yaşadığımız için bulunduğumuz konuma şükretmeliyiz. Gelelim beni mutlu eden küçücük detaylara... 

Mutlu olmak dünyanın en güzel duygularından birisi bence. Ben genel olarak, arkadaşlarımın söylediğine göre, çok gülen yani mutlu birisiyim. Neden olmasın ki? Ama bazen bu durum sorgulanıyor. Neden hep yüzün gülüyor ya da hiç mi üzücü bir durumla karşı karşıya kalmadın? İnsanlar maalesef bu dönemde mutlu insan gördüğünde şaşırıyor. Evet, yaşadığımız dönem, ekonomi derken hayatın olumsuzluklarına gömülüyoruz. Fakat ben bardağın bir diğer tarafından bakanım. Evet, bugün senin için hiç iyi bir gün olmamıştır ya da üzücü şeyle yaşamışsındır. Fakat hayat üzülmek için çok kısa. Benim en mutlu eden küçük şey kütüphanede zamanımı geçirmek. Özellikle sessiz oluşu sanki kitaplarla konuşmamızı sağlıyor. Gerçi ben de öyle. 

Ya da spor yapmak çok mutlu ediyor beni. Voleybol oynadığımda takım ruhuna hakim oluyorsunuz ve savunmada olsanız bile bir film izliyormuşsunuz gibi size keyif veriyor. Mutlu olmak için zengin olmak gerekmez. Bana iki seçenek sunsalar; ömrün boyunca zengin ve mutsuz olarak mı yaşamak yoksa fakir fakat mutlu bir yaşam mı derseler ben mutlu olmayı seçerim. Neden mi? Çünkü mutluluk parayla satın alınamaz. Sizi mutlu eden küçük detayları gözden kaçırmayın derim. Çünkü bu dönemde mutlu olmak biraz zor gibi. Önemli olan içinizdeki çocuğu öldürmemek. Haydi herkes Mutlu Olmaya...

13 yorum:

  1. çok güzel yazmışsın :)))
    evet içimizdeki çocuğu öldürmemek önemli. ben de yazıyı yazdım ve bu dediklerine katılıyorum. yazını okuyunca fark ettim ki bazı şeylere değinmemişim. mutluluk parayla satın alınmıyor cidden. bu ortamda yazdığıma ben de seviniyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Yazını okudum. Çok güzel yazmışsın. İyi ki bu platformda yazılar yazıyoruz. Çünkü küçücük de olsa birisine dokunmak önemli.

      Sil
  2. Hayat üzülmek için çok kısa, bu söz çok anlamlı. Bir şekilde ufak detaylarla mutluluğu yakalayıp şükretmeliyiz. Çok güzel bir yazıydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Gerçekten hayat üzülmek için çok kısa, anı yaşa...

      Sil
  3. Voleybolla ilgilenmene sevindim :) Mutlu olmak öncelikle elindekinin kıymetini bilmekle ilgili sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle!

      Sil
  4. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hepimiz çok mutlu olalım...

    YanıtlaSil
  5. Okuması keyifli bir yazıydı, ellerine sağlık. Hep mutlu olalım tabi :)

    YanıtlaSil
  6. spor, kitaplar sonaa biz de sen en çok en çok seviyoooz :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzeldir küçük şeylerden mutlu olmasını bilmek. Bazıları tam aksine dünyayı versen mutlu olmazlar, daha fazlasını isterler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum.

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.