17 Eylül 2019 Salı

Doğum Günüm Kutlu Olsun!

Bugün günlerden 17/09/2019. Tam 17 yıl önce canım ailemin ilk göz bebeği olarak dünyaya geldim. Teoman' ın da dediği gibi '' Daha 17' ymiş.'' şarkısıyla günümü kutluyorum. :) 17 yaşımdayım fakat ruhum daha 1 yaşında. Yıllar o kadar hızlı geçiyor ki anlayamıyorsunuz. Önceki doğum günlerimi hatırlıyorum, büyümek için can atıyordum. Fakat şimdi o istediğim yok. Aksine daha da küçülmek istiyorum. Büyüdükçe sorumlulukların, hayata bakış açın, düşüncelerin neler sayarsanız sayın değişiyor. Daha iki gün önce yaptığım davranışı beğenmediğim oluyor. Ya ben neden öyle dedim gibi. Pişmanlıklarım da oldu olmadı değil, fakat iyi ki de yapmışım dediğim olaylar da yaşamadım. Blogger' a başlamak gibi. 2017 yılından itibaren sizlerle iletişim kuruyorum, yeni insanlar tanıyorum, kendimi geliştiriyorum ve en önemlisi tecrübe sahibi oluyorum. İyi ki de Blog hayatına başladım. Sizler gibi güzel insanlar tanıdım. Umarım bunu uzun bir süre devam ettirebilirim.

Dediğim gibi insan değişiyor. Hem ruhsal hem de bedensel olarak. Evet 17 yaşındayım fakat dünyayı anlayacak bir yaşta değilim. Demek istediğim dünya çok acımasız bir yer. Özellikle de bu gibi durumlara karşı karşıya kaldığınızda veya haberleri izlediğinizde de görürsünüz. Beş lira için birbirini öldürenler mi dersiniz, üç kağıtçılık mı dersiniz bilemem. Daha çok şeyler sayabiliriz. Çünkü burası dünya değil mi? İnsanoğlu kendini diğer canlılardan üstün olarak görmesi veya diğer insanlardan üstün görmesi geri döndürülemez bir ego tutkusudur. İşte insan bu yüzden büyümek, dünyayı ve insanları ne kadar acımasız olduğunu bilmek istemiyor. Yıllar geçtikçe, gerçekleri görebiliyorsun. Arkadaşlarının gerçek yüzünü veya o kesinlikle öyle şeyler yapmaz dediğinin kişi her şeyi yapar. Bu gibi durumlardan da ders çıkarak hayatına bir tecrübe kazandırırsın. Ya iyi ya da kötü. Fakat biliyorum ki dünyada iyi insanlar da var. Örneğin sizler gibi. Birbirimizi tanımasak bile aramızdaki konuşmalar, desteklerimiz bizi biz yapan özelliklerimiz. Değil mi?

Kısacası demek istediğim hangi yaşta olursanız olun, yaş sadece bir sayıdır. Olgunluk senin tercihindir. Evet 17 yaşındayım fakat bu sadece bir sayıdan ibaret. 1 ve 7. Fakat yıllar çok hızlı geçiyor. Bu yüzden sevdiklerinize zaman ayırmayı, onları üzmemeye dikkat edin. Çünkü yıllar maalesef geri gelmiyor. Seneler akıyor, akıyor ve akıyor... Sizleri çok seviyorum. İyi ki varsınız!

28 yorum:

  1. Allah kalan ömrünü evvelinden daha hayırlı eylesin nice nice yıllara kavuştursun iyi ki doğdun iyi ki varsın canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Siz de iyi ki varsınız!

      Sil
  2. Yıllar akıyor, akıyor ve akıyor...

    Tam da bloguma melankolik bir yazı yazdığım gecenin üstüne bu cümle can yakıcı oldu biraz :)

    İyi ki doğdun, iyi ki varsın, iyi ki seni tanımışız İrem. Ben de 17 yaşındayım , ve ben de aynı senin gibi daha fazla büyümek istemiyorum :)


    Hoş, biz ne dersek diyelim, zaman tüm hızıyla akmaya, işini durmadan, soluklanmadan yapmaya devam ediyor. Ve günden güne kaçınılmaz sona yaklaşıyoruz, sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım! İyi ki varsın... Aynı düşüncelere sahip olmak çok güzel.

      Sil
  3. Doğum günün kutlu olsun . Nice Güzel mutlu yıllara

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle doğum günün kutlu olsun İrem Can. Buradan tanıyabildiğim kadarıyla çok olgun ve dünya görüşü gelişmiş birisin. Daha nice sağlıklı, mutlu yıllara :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊 İyi ki varsınız!!!

      Sil
  5. Nice mutlu, sağlıklı yaşlara:) Siz ve sizin gibi düşünenler var oldukça geleceğe ilişkin ümitlerim solmuyor. Yolunuz açık, tüm başarılar sizin olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız!

      Sil
  6. Çok mutlu yıllar diliyorum...:))

    YanıtlaSil
  7. Doğum günün kutlu olsun.Nice yıllara. 14 Eylül’de benim Doğum günümde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş doğum günün kutlu olsun nice mutlu senelere canım

      Sil
  8. heeeey heeeey heeey doğum günün kutlu olsuun sen hep bir yaşında kal büyüme eveet haklısın dünya dediğin gibiii ama elimden geldiği kadar sen masum yaşamına devam et kiiiii bi de ne güzel bi ailen var iştee, onlarla hep çocuk kalırsın seeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. İyi ki varsın canım 😘😘😘

      Sil
  9. İrem, sevgili İrem :) Nice yılların olsun mutluluk ve neşeyi paylaşacağın sevdiğin insanlarla.. Yıllar geçse de içindeki özgün ruhlu çocuk hiç büyümesin ve sana ışık tutsun, sen de ona şefkatle davran hep. <3 İyi ki doğdun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ☺️ İyi ki varsınız!!!

      Sil
  10. Mutlu yıllar, doğum günün kutlu olsun İrem, sevdiklerinle beraber nice yıllara :)

    YanıtlaSil
  11. Doğum gününüz kutlu olsun İrem. Daha nice mutlu yıllara.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ☺️ Hep birlikte nice yıllara 🎊

      Sil
  12. Sana bir link gönderiyorum. https://www.youtube.com/watch?v=CasYdekxIKk

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.