26 Eylül 2019 Perşembe

İlham Mimi

Herkese yeniden merhaba. Ve yeni bir mimle sizinleyim. Taha Akkurt' un ve Edischar' ın yapmış olduğu mimi ben de yanıtlamak istedim. Çünkü mim içerisindeki sorular çok güzel ve size farklı bir bakış açısıyla bakmayı sağlayacak. Bu mim aslında Taha' nın bize, canının sıkkın olduğu ve motivasyonunun düştüğü şu sonbahar günlerinde, ilham almak ve fikirlerimizden yararlanmak için güzel mim hazırlamış. Ben de bu mimdeki sorulara en içten cevaplar vermeye çalıştım. Çünkü bazen hepimiz bu ikilemlerde kalabiliriz. İşimizden, okulumuzdan ya da her şeyden soğuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bu hissi hepimiz yaşarız. Çünkü her insan mükemmel değil.

Sizin de ilginç, veya yanıtlarımı merak ettiğiniz mimleriniz veya sorularınız varsa yorumlar bölümünden ya da iletişim bölümünden yazabilirsiniz. Sorularınızı merakla bekleyeceğim... Bu mimi gören herkesi mimliyorum. Hadi mimimize başlayalım!

1) Hayatınızda şikayet ettiğiniz şeyler nelerdir?
Hayatımda çok şeyden şikayetim var, isyanım var. Ben bir öğrenci olarak eğitim sistemininden, ulaşımdan, insanlıktan kısacası her konuda. Bir de olaylara tanık olduğumda kendimi kaybediyorum. Uzun lafın kısası her şey...

2) Rutine girdiğinizi fark ettiğinizde ne yaparsınız?
Rutine girdiğim zamanlarda kendimi daha çok hobilerime doğru yönelirim. Voleybol ve atletizmle uğraştığım için sık sık antrenmanlara giderim ya da kitap okurum. Kısacası hayatı gidişine bırakırım...

3) En son yaptığınız önemli değişiklikler nelerdir?
En son yaptığım büyük bir değişiklik yok fakat geceleri kitabımı yazmaya devam ediyorum. Kitabımla alakalı her türlü bilgiyi en kısa zamanda sizlerle paylaşmak için çok heyecanlıyım. Hayatımı şekillendirmeye başladım. Seçeceğim meslek, bu yolda önemli bir etkendi.

4) Motivasyon olarak düştüğünüzde sizi ayağa kaldıran, size ilham veren şey nedir?
Sporla ilgilenmek, tuval çalışmalarına katılmak, kitap okumak ve yazmak, blog sayfamda içerikler paylaşmak bana motivasyon veriyor. 

5) Hayat mottonuz nedir?
Hayat çok hızlı akıyor. Bunun için zamanını, anını, sevdiklerini yalnız bırakma. Boş ver kulak asanlara. Sen, kendin ol. Sadece anı yaşa...

21 yorum:

  1. oy süpeer. kitap başarılar. ay seçeceğin meslek ne kii :) tuval oleeey bayıldım. ama en çok spor sevdiim :) ben de yüzme sutopu, tramplen ve masa tenisi daptım. şimdi satranca geçtiim :) şikayetlerinde haklısıın :)

    YanıtlaSil
  2. Yazılarınızı merakla bekliyorum . Paylaştığın zaman beni bilgilerdir gözden kaçmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda bilgilendirme yapacağım. Sizlerin fikirlerine de ihtiyacım var.

      Sil
  3. Ne güzel şeylere merak sarmışsın sanat, spor, kitaplar. Yazacağın kitabı burada merakla bekleyen bir kitle var. Ve hayat mottondaki şu söz: sevdiklerini yalnız bırakma..beni çok etkiledi, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kitabımı sizlerle paylaşmak için can atıyorum.

      Sil
  4. Çok keyif aldım İrem Can, güzel bir mim olmuş. Daha bu yaşta böyle güzel şeyler düşünmenden dolayı seni tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sizin gibi insanların var olduğunu bilmek çok güzel.

      Sil
  5. İremciğim keyifle okudum. Hayat mottonu da çokkkkk beğendim 👍👏🤚

    YanıtlaSil
  6. Hayat mottolarımız aynı...Ayrıca kızımla isminde aynı...😍

    YanıtlaSil
  7. Eğitim sisteminden şikâyet eden, kendini geliştirmiş, aklını kullanan kişidir. Ne yazık ki ezbere dayalı, sadece kalıplaşmış bilgileri önceden belirlenen formatta öğrencilerin önüne koyan bir sistemin adı eğitim. İnsanı yaşama hazırlayan bilgiyi yaşayarak, okuyarak öğreniyor insanlar. Mevcut sistemden üniversite mezunu hatta profesör olup dünyadan haberi olmayan insanlar türüyor. Gençlik internet sayesinde bilgiye daha kolay ulaşabiliyor ancak o da bu boşluğu ne kadar doldurabiliyor meçhul.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısın. Maalesef bu sistem sayesinde sözde eğitim görmüş kişiler yetişiyor.

      Sil
  8. Çok güzel olmuş okurken zevkle okudum.Kitabını da şimdiden merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sizleri tavsiyesine ihtiyacım var.

      Sil
  9. Şikayetlerin biter umarım :) Kitap yazma cesaretin ve hevesini tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sizin önerilerinize ihtiyacım var.

      Sil
  10. Yorumun için çok teşekkür ederim!

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.