27 Eylül 2019 Cuma

İlk Kitabımı Yazıyorum!

Herkese yeniden merhaba. Evet, bu duyurumu beni takip eden birçok arkadaşım merak ediyordu. Aslında daha bitmedi. Yazmaya hala devam ediyorum. Fakat sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Bu konuda tecrübe sahibi birisi değilim, bundan dolayı sizlerden de yardım alarak ilk kitabımı yayınlamak istiyorum. Aslında son üç-dört yıldır kitap yazmayı düşünüyordum. Fakat kendimi hazır hissetmiyordum. Bir konu bulmak ve bu konunun kolay bir yerden yazarak ilerlemek istemiyordum. Bir de ilk kitabım olduğu için çok heyecanlıyım. Bu kitabın görselini ben hazırladım. Sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Görüşlerinizi, önerilerinizi ve bu zamanda neler yapacağımı ya da yapmam gerektiğini yazarsanız çok memnun olurum. 

Kitabımda daha 5. bölümdeyim. Gerçekten kitap yazmak çok yorucu bir işmiş. Yazarken ilerideki olayları da birleştirmek için neler yaptım. Galiba kitabı tam olarak bitirmek için beş ya da altı ayı vardır, belki daha fazla. Bu ilk bölümleri geçsem çok hızlı gider. Fakat hem okulum hem de yakında başlayacak stresli günleri hiç saymıyorum. Ama en kısa zamanda sizlerle buluşturmak istiyorum. Bu konuda maalesef cahilim. Eğer aramızda kitap yazmış birisi varsa benimle iletişim kurmasını çok isterim. Dediğim gibi bu konuda tecrübeli biri asla değilim. 

Kitabımdaki karakterler konusunda çok ikilemde kaldım. Bu konuyu sizlerle de sormak istedim. Karakterler yabancı mı olsun? Kitabımın konusundan dolayı beni daha çok yabancı karakterlere doğru yönlendiriyor çünkü. Konusu ise biraz bilim kurgu diyebiliriz bence. Güneş ile ilgili bir makale yazmıştım. Orada şöyle yazıyordu: Eğer bir gün Güneş yok olursa bunu 8 dakika sonra gerçekleşeceği yazıyordu. Yani gökyüzünde baktığımız Güneş 8 dakika öncesine ait. Ben de bu bilimsel konuyla yola çıkarak başlığına 8 Dakika koymaya karar verdim. Baş karakterimiz ve çevresi hatta insanlığı eğer bir gün Güneş birdenbire kaybolursa neler olacağını, daha doğrusu insanlığı nasıl etkileyeceğiyle alakalı bir kurgu dizisi. Kitabın ilk sayfalarından son sayfalarına kadar insanlığın nasıl yok olduğuna şahit olacaksınız. Ve bu şahitliği baş karakterimizin tasviriyle gerçekleşecek. 

Fazla spoiler vermek istemem, beni biliyorsunuz. Eğer konusuyla ilgili önerileriniz varsa yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Sizlerin yorumlarıyla kendimi daha çok geliştiriyorum. Eğer bir eksiğim varsa düzeltiyorsunuz. İyi ki varsınız! Sizlerle ilk kitabımı paylaşmayı çok istiyorum. Ve bunun için çok uğraşıyorum. Çünkü bugünkü Wattpad gibi saçma sapan yazarların dolması beni çok üzüyor. Hep aynı konular; zengin kız, fakir oğlan gibi... Ama ben sizlere hem bir şeyler katmak hem de kendimi bu alanda yeni kitaplarla taçlandırmak istiyorum. Daha ilk kitabım, ileride çok uzun bir yolum var. Ama bu yolu tek başına yürümek istemiyorum. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

36 yorum:

  1. İLK KİTABINDAN İNŞALLAH BEKLEDİĞİN VERİMİ ALIRSIN İREM CAN. KONU HAKKINDA SANA BİR FİKİR VEREMESEM DE KİTABIN GÖRSELİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ. TEBRİKLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kapağı beğenmene çok sevindim!

      Sil
  2. Konusu çok güzel . Bilimsel verilerden yararlanın derim .
    Bahsettiğiniz kitaplar zaten kısa sürede sönüyorlar . Kitap kapağı da güzel olmuş . Bakalım kitap nasıl olacak . Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve önerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Umarım her şey dilediğin gibi gider.Hiç kitap yazmadığımdan yardımcı olamayacağım.Kitabın kapağı çok hoş durmuş.Karakterleri yabancı yaparsan daha iyi olur diye düşünüyorum (linç yemem umarım :).İngilizce değilde İskandinav isimleri de güzel olabilir.Sadece internet ortamında değilde sayfalı hale getirsen çok daha iyi olur.Tabi bunun nasıl olacağı hakkında pek bir bilgim yok pahalı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Kesinlikle internet ortamında paylaşmayacağım.

      Sil
  4. Kolay gelsin. Anladığım kadarıyla kitapta 8 dakikalık bir zaman dilimi anlatılıyor sadece. Bu kadar kısa süreye bir kitap sığdırmak kolay olmamalı. Karakterlerin yabancı olmasına engel bir durum yoktur herhalde, eğer olaylar öyle gerektiriyorsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel önerilerin için çok teşekkür ederim. 8 Dakika sadece o süreyi kapsamıyor. 8 Dakika'dan da sonrasını anlatacağım.

      Sil
  5. Gerçekten çok heyecan verici bir konusu var. Beni bile sabırsızlandırdı. Kolaylıklar diliyorum sana, inşallah içine sindiği şekilde bir kitap olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda bitmesini umuyorum. :)

      Sil
  6. Yorumun ve güzel önerin için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım!

    YanıtlaSil
  7. bilimkurguya bayılırım. konusu hoşuma gitti. bence önemli olan konu ve karaktere karar vermek. sonrası yazdıkça gelir diye düşünüyorum. umarım başarılı bir şekilde yazarsın ve nice eserlerin olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım bu yolda daha nice kitaplarım olur!

      Sil
  8. Bence bol bol Isaac Asimov okumalısın. Bu hem senin ufkunu açacak hem de insanlığın sonunun nasıl gelebileceği konusunda çok fazla öngörüye sahip olacaksın...

    Bu arada kitap kapağını ben de beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Önerinizi dikkate alacağım!

      Sil
  9. Konusu benim de ilgimi çekti. Bir kitap yazarı değilim ama çok okuduğumuz için iyi/kötü bazı şeyleri farkedebiliyoruz. Örneğin karakterlerin biraz geçmişi olmalı. Ara ara verilebilir. Eğer ergen grubuysa ana karakterleriniz, hafif bir olgunluk katılabilir davranışlarına. İçsel konuşmalar çok uzun olmamalı ya da.. Bunlar okuduğum her kitap için yaptığım eleştiriler. Umarım size de faydası dokunur. Son bir önerim de, kitap kapağınız için olacak. Çok beğendim ama görseli paylaşırken üzerine büyük ölçüde filigran ya da isminizi koyun bence. Başkalarının kaydedip kullanmaması için. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel önerileriniz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle dikkate alacağım. İyi ki varsınız!

      Sil
  10. Yorumun ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Kesinlikle dikkate alacağım. İyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
  11. Evet kitabın kapağı çok hoş aynı zamanda sloganıda dikkat çekici, r öneride bulunmam bende güzel bir kitap olacağına eminim, başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  12. hımmm. öncelikle kutlarıım. kitabın adını da konusunu da sevdim. kitap kapağını da. bilimkurgu deyince evet türkiye pek akla gelmiyor sanki. avrupa romanı hissi verdi bana. konuyu mantıklı buldum. acele etme ki yazmakta. yaza bitsin nolcak yani. olay tam nerde geçiyor anlamadım ama hayali bir ülke mi. yerli de olabilir isimler yabancı da. bak yorumlarda söylersen yani daha çok da düşünebilirim. kitap yazma süreci güzel ve heyecanlı ama bastırma süreci bizim ülkede çok sıkıntılı. sorun olursa yine yardımcı olurum. bak bizim kafa dergi mert e de sorabilirsin yani :) o da deneyimli. gerekirse başka blogçular da var roman yazan. sorabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve önerilerin için çok teşekkür ederim. İyi varsın, varsınız. Evet ben de kitabını yeni çıkaran veya bu konuda tecrübeli kişilere soruyorum. Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. konu güzel yani. bi daha okudum yazını. ne öğüt istiyon. bak bence yazdıklarını bir arkadaşına veya kardeşlerine okut veya ailene. yani, yazcan işte. acele etmeden. önce yazdığından sen bir mutlu ol yani. bişiler olursa sor yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben de zaten acele etmiyorum. Sonuçta ilk kitabım. Yazdığım kitaptan mutlu olmak çok önemli. Çok teşekkür ederim önerilerin için! İyi ki varsın canım...

      Sil
  14. romanın konusu kapak tasarımı ve kurgu şimdiden güzel olacağına dair sinyal veriyor gibi. isimler ve mekan konusunda alternatifleri yorumlarsan en doğru kararı vereceğinden eminim. Genç yaşında bu kadar bilgili kültürlü ve gelişime açık olman çok mutlu ediyor beni. Kitap basıldığında okumak isterim, başarılar dilerim İrem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Öneriniz için de ayrıca memnun oldum. İyi ki varsınız!

      Sil
  15. Başlamak bitirmek anlamı taşır bende kararından ne olursa olsun vazgeçme acelede etme içinden geldigi gibi yaz zaten kendi gelecek satır satır sayfa sayfa takip teyim başaracagınızdan eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İyi ki sizin gibi insanlar var!

      Sil
  16. Benim acizane tavsiyem imla kurallarını çok iyi bilmeniz paragraflara dikkat etmeniz düz yazı sıkıcı olur. Konuşma çizgisi ya da tırnak işareti kullanıyorsanız paragraf aralarında değil satırbaşlarında kullanmanız..
    Bitmeden kitabınızı yayınlamaya başlarsanız bırakılan yorumlar size bazen ışık tutar bazen de tam tersi kaleminizi kırar yazmakta oldukça zorlanırsınız.. Ben bir soyağacı yapmıştın ki karakterler kitap ilerledikçe kim kimdi diye zorlanacaksınız tecrübe ile sabit :) Aklıma gelenler şimdilik bunlar umarım size yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin diyorum.. Ve araştırma yapmak çok önemli çok fazla araştırırsanız yazdıklarınız daha sağlam bir zemine oturmuş olur.. (Coğrafi tasvirlerde ya da kriminal rapor bilgileri gibi..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle dikkate alacağım.

      Sil
  17. Kitap yazma konusunda bir tecrübem yok ama bilim kurguya bayılan bir okur olarak kitabın konusunu çok sevdim. Bir an önce kitap olsa da okusam diyorum şu an. Gerçekten çok orijinal bir konu seçmişsin, tebrikler. Hiçbir şeyi aceleye getirme. Tüm cümlelerin içine sinsin ve ortaya çok güzel bir kitap çıkart. Kim bilir, belki de bu çok uzun soluklu bir kariyerin ilk adımıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

      Sil
  18. Kitabınızı bekliyorum. Okumayı çok isterim. Lütfen çıkınca ve satılınca da haber verin.

    YanıtlaSil
  19. Ve bu arada hep kalbinizi dinleyin.

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.