24 Eylül 2019 Salı

Karmaşık Duygular | Stefan Zweig

Herkese yeniden merhaba. Serilerden devam ediyorum. Evet, arada bir aksaklık oldu, bunu en çok da Zinciri Kırma takvimim de gördüm. Ama son hızla devam ediyoruz. Yine bir Stefan Zweig klasiklerinden Karmaşık Duygular. Artık ne denilebilir ki... Tek kelimeyle İNANILMAZDI! Kısa fakat etkileyici serilerinden birisiydi. Özellikle Stefan Zweig okuyorsanız karakterler size çok yakın gelecektir. Bilmiyorum fakat karakterler sanki arkadaşımız üzerinden veya tanıdığınız herhangi birinin kopyası gibi. Eğer bu kitabı okuduysanız yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. İyi Okumalar!

Genç bir üniversite öğrencisinin hocasına duyduğu ve gitgide saplantılı bir hal alan hayranlık, hocasının sırrını öğrenmesiyle, yerini karmaşık duygulara bırakacaktır. Stefan Zweig insani duyguları büyük bir ustalıkla çözümleyebilmesini keskin gözlemciliğine ve psikolojik derinliğine borçludur. Benzersiz maceralar, büyük sırlar, marazi saplantılar, duygusal ikilemler ve gerilimler, bu sayede çağları aşarak, her devrin okuruna hitap edebilen anlatılara dönüşür. Bu derlemedeki novella ve öykülerinde de, duygudaşlığı elden bırakmadan insan doğasının en iyi ve en kötü yanlarını gözler önüne serer. Bunlar sevgiye, ölüme, yitirilen ve yeniden canlanan umuda, yeniden kazanılan inanca, gençliğe ve insanın kendini keşfine dair yapıtlardır.

Bazıları onun sağırlaştığını düşünüp söylediklerini yüksek sesle tekrarladılar. Fakat sorun bu değildi, kendi iç dünyasında kaybolup gidiyordu.

Şu anda odasında yapayalnız, düşünmeye devam ediyor ve ona kulak veren sadece şu fısıltılarla dolu, herkesi dinleyen, ama kimseyi avutmayan gece. 

22 yorum:

  1. okumadım çok güzel konuymuş :)

    YanıtlaSil
  2. henüz okumadım ama merak ettiklerim arasında :)

    YanıtlaSil
  3. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  4. Konu ilgi uyandırıcı. Okumak isteyeceğim kitaplardan:)

    YanıtlaSil
  5. Yazarın duyguları genellikle yoğun ve karmaşıktır. Çok teşekkürler İrem Can.

    YanıtlaSil
  6. Zweig'ın okuduğum tüm kitaplarında hep saplantılı bir aşk oluyor zaten. Ama ben onu böyle seviyorum, iyi ki bu kitapları yazmış. Yorum da çok güzel, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle...

      Sil
  7. Yorumunuz için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  8. Bu aralar hep Zweig'tan gitttin. Ben kitabı okumayı bırak duymamışım bile, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederin. Evet, bu aralar Zweig...

      Sil
  9. Kendi iç dünyasında kaybolmak ..
    Güzel bir alıntı. Zweig'in okumadığım kitaplarından biri. Oldukça beğendiğiniz bir kitap olmuş. Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Bu yazara ilk Satranç kitabı ile başladım. Daha sonra kopamadım. Karakter betimlemeleri vs çok başarılı.

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.