28 Ekim 2019 Pazartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #9

Herkese yeniden merhaba. 9. haftaya girmiş bulunmaktayız. Evet Sade ve Derin ile birlikte Ağaç Ev Sohbetleri' ni sürdürmeye çalışıyoruz. Sizlerin de katılmasını öneririm. Bu hafta iki soruya da yanıt vereceğim. 

Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Taha' nın da dediği gibi bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusu ise Sessiz Gemi üstlendi: Rüya görüyor musunuz? Görüyorsanız, ne tür rüyalar görürsünüz? Rüyalarınızı hatırlıyor musunuz? Sürekli olarak gördüğünüz rüyalar var mı?

Benim bu haftaki öneri sorum da şöyleydi: Bu haftayla birlikte Cadılar Bayramı haftasına girmiş bulunmaktayız. Peki sizin de korkunç veya anlamlandıramadığınız olaylar yaşadınız mı? Biraz da korkalım!

Rüya görmek gerçekten çok ilginç bir konu. Benim en çok merak ettiğim ve hayran kaldığım organ beyindir. Çünkü beyin her şeyi kontrol ediyor ve onun sırlarını çözebilmek çok zor. Hatta en karmakarışık ve çözümü bulunamayan organ. Düşünüyoruz, hayal ediyoruz, duygularımızı kontrol ediyor. Peki rüya görmek? Rüya hakkında kelime-bul' da yazdığım makaleler vardı. Bu konuda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Hatta sitemizde bulunan Rüya Tabirleri bölümünden de gördüğünüz rüyanın anlamına kolayca ulaşabilirsiniz. Evet sık sık rüya görürüm. Gördüğüm rüyaları da unutmam. Hatta çok özel bir rüya gördüğüm zaman onu detayı detayına günlüğüme yazarım. Benim rüyalarım bazen garip olabiliyor. Örneğin hayranı olduğum Taylor Swift benimle Türkçe konuşması gibi. Çok ilginçti doğrusu. :) Bazen rüyalarımda okyanusun içinde bazen de uçtuğumu görüyorum. Ama aralarında korktuğum ve beni tedirgin eden rüyalar daha doğrusu kabuslar oldu. Kimde olmadı ki? Özellikle korku filmi izledikten sonra? 

Benim bu haftaki öneri sorumu isteyen cevaplaya bilir. Bu hafta Cadılar Bayramı haftası olduğundan ek bir soru eklemek istedim. Almanya' dayken Cadılar Bayramı yürüyüşleri, evlere gidip komşuları korkuttuğumuz günleri hatırlıyorum da çok hızlı geçmiş. Hala yapıyorum. Cadılar Bayramı benim için çok özel bir bayram. Makyajlar, maskeler, kostümler derken beni benden alıyor. Ben anlamlandıramadığım olaylar yaşamadım. Ama sizin varsa yorumlar kısmından yazarsanız çok mutlu olurum. Biraz da korkalım değil mi? 

16 yorum:

  1. Eline sağlık İremcim, bu etkinliği benimsemeniz beni çok mutlu ediyor <3 sorular on numara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. Ağaç Ev Sohbetlerini devam ettirmek istiyorum.

      Sil
  2. Değişik bir sohbet olmuş. Ben geçmişte neredeyse her gün bir damın tepesinden aşağıya düştüğümü görürdüm. Tabirini bir türlü öğrenemedim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. Aslında benim de düştüğüm oluyordu.:)

      Sil
  3. Öncelikle Cumhuriyet bayramı kutlaması zarif bir şekilde yerini almış. Umarım bu konudaki tüm dileklerin gerçekleşir. O kadar sık rüya gördüğünüzde yorulmuyor musunuz? Gündüz ayrı iş gece ayrı. Zor dostum, zor:))

    YanıtlaSil
  4. Bende gördüğüm rüyaları hiç unutmam.Hele kabusları hiç unutmam.Rüya tabirlerine inanan biriyim ben.Bu yüzden rüyam iyi değilse kendimde kalsın istiyorum.Rüya günlüğü tutmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet ben de inanıyorum.

      Sil
  5. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Rüya görüyorum tabii de çok net hatirlamıyorum ama şuna dikkat ettim ben rüya gördüğüm gecelerin sabahında daha dinlenmiş uyanıyorum. Ne yazık ki çoğu geçe delikli uyuduğumdan, yorgun uyanıyorum.

    YanıtlaSil
  6. İyi çalışmalar, Yaratıcı Düşünce'' ana fikrini anlatan kısa hikayemi okumak ve değerli yorumlarla katkıda bulunmak üzere sizi blogumda görmek isterim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hemen okuyorum!

      Sil
  7. taylor swift rüyası çok tatliş :) bu korku haloween şeysini pazartesi yazcam. ağaç ev 10 olsun iştee. sen yazmış oldun. tamam mıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Tamamdır öyle yapalım!

      Sil
  8. yazdım ciciş holeeeey :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.