28 Ekim 2019 Pazartesi

Kızıl Nehirler | Jean Christophe Grange

Herkese yeniden merhaba. Birkaç ay önce kitap alışverişlerimde canım babamın önerisiyle yeni bir yazar tanımıştım; Jean Christopher Grange. Yazarın tam olarak üç kitabını aldım. Fakat onlardan sadece birinci kitabını okuma fırsatını yakalayabildim. Aslında cinayet veya polisiye gerilim kitaplarını kış aylarında okumayı tercih ettiğimden biraz beklettim. Fakat iyi ki de bekletmişim. Dışarıda yağmur, yıldırım, fırtına derken hikayeye dalmak daha kolay oluyor. Size de tercih ederim. Gelelim Kızıl Nehirler' e. Gerçekten inanılmaz bir kitaptı. Yazar, olayı çok sürükleyici bir şekilde anlatmış. Olayı çözmek için kafa yoruyorsunuz fakat gerçekler sizi sonsuzluğa sürüklüyor. 

Biz Efendileriz, Biz Köleleriz. Biz Her Yerdeyiz, Hem de Hiçbir Yerde. Biz Karar Verenleriz. Kızıl Nehirlerin Hakimiyiz. Kalbinize güvenmiyorsanız ya da ocakta yemeğiniz varsa, bu kitabı okumaya başlamayın. Grange' nin sınır tanımayan hayal gücü, sürekli artan gerilim, etkileyici karakterler, birbirinden korkunç cinayetler; hepsi daha ilk satırlardan itibaren size hükmedecek. Kızıl Nehirler sadece Fransa' da 450.000 sattı ve 20 dile çevrildi. Soluk kesen bir tempo. İnsanı hemen saran bir hikaye. Çok gerçekçi şiddet sahneleri. İki sıradışı insanın çevresinde gelişen olaylar: biri enerji dolu, tecrübeli bir polis, diğeri sokaklardan gelme Mağripli bir çaylak. Sizi sıkı sıkı saracak...

Mutluluğu yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer, Ve bilirsin, o nehir asla durmaz.

İnsan kendi karanlıklarda boğulurken, başkasına nasıl ışık dağıtır? Nasıl? Nasıl?

Her vadide, dağ yamacında, ormanda sanayi siteleri kuruldu, yer altı sularını, toprağı kirlettiler, soluduğumuz havayı zehirlediler! 

17 yorum:

  1. Muhteşem bir kitaptır. Ne kadar güzel anlatmışsın İrem.

    YanıtlaSil
  2. Okumadığım bir gerilim yazarı daha keşfetfim şuan sayende. Kitabım da yoktu şu sıralar bakayım buna. Çok güzel bir tanıtım olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim!

      Sil
  3. Grange romanlarına bayılırım. En sevdiğim Siyah Kan.
    Üç Grange romanının diğer ikisi hangisi? Merak ettim şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Diğeri iki kitap; Siyah Kan ve Ölüler Diyarı.

      Sil
  4. sadece bir kitabını okudum ama çok iyi yazıyor sürüklüyor insanı. okuduğum kitabında siyaset de bolca yer alıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa pardon ben bu yazarı başkasıyla karıştırdım. maxime chattam kaosun sırları kitabını okumuşum ben. bu yazarı hiç okumadım. ama niyeyse çok alakasız şekilde iki yazarı hep karıştırıyorum.

      Sil
    2. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet ben de bazen alakasız iki yazarı karıştırabiliyorum. :)

      Sil
  5. Siyah Kan kitabını yıllar önce okumuştum ve kitabı nerede görsem hala ürperiyorum. Gerilim konusunda çok başarılıydı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle!

      Sil
  6. bunun filmisini de izleee :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir tanıtım, çok teşekkürler İrem Can.

    YanıtlaSil
  8. Benimde elmde şu anda bu yazarın kitabı var
    kesinlikle yazdıklarına katılıyorum

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.