22 Kasım 2019 Cuma

Denizde Bulunan Çocuk | Jules Verne

Herkese yeniden merhaba. Evet klasiklerden asla vazgeçmiyorum. Jules Verne' nin kitaplarına olan aşkım asla bitmiyor. Denizde Bulunan Çocuk da beni en çok etkileyen kitaplarından biri. Eğer yazarın kitaplarını okumadıysanız okumaya başlamanızı öneririm. Şu an beni derinden etkileyen ve filmini yüzlerce hatta milyonlarca defa izlediğim Alacakaranlık serisi de yakında ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağım. Sizleri bilmem ama beni seri sımsıkı bağlamıştı kendine.

Bir balıkçı Norveç kıyılarında, can simidine bağlanmış bir beşiğin içinde bir bebek bulur. Bebeğin üzerinde pahalı kıyafetler ve altın bir oyuncak vardır. İyi kalpli balıkçı ve karısı bebeği kendi çocuklarıyla birlikte büyütürler. Üstün zekası ve Norveçlilerden farklı görünümüyle dikkat çeken çocuk, 15 yaşına geldiğinde hakkındaki gerçeği öğrenir. Cesur delikanlının artık hayattaki tek amacı geçmişinin gizemlerini çözmektir. Tüm Avrupa’ nın en tanınmış simalarından biri olan Doktor Schwaryencrona, Norveç’ te ziyaret ettiği ilkokulun öğrencilerinden biri olan Erik’ in tavırlarından ve çocuğun pek çok farklı bilgi birikiminden etkilenir. Çocuğu biraz daha yakından tanıyınca Erik’in denizde bulunduğunu ve o günden bu yana kendisini bulan balıkçının ailesi tarafından himaye edildiğini öğrenen doktor, Erik’i de yanına alır ve çocuğun daha geniş eğitim imkanlarından yararlanabilmesi için birlikte Stockholm’ e giderler. Aradan zaman geçip de Erik’ in yaşı ilerleyince, Doktor Schwaryencrona ve Erik birlikte büyük bir maceraya atılacak ve bu genç adamın gerçek ailesini bulmaya çalışacaktır.

Aileni hiçbir zaman unutma! Onurlu ve mert bir insan ol! Asla yalan söyleme! Elinden geldiği kadar çok çalış! Senden zayıf olanları da daima koru!

Bir anne, çocuğunun cesedini gözleriyle görmedikçe, ölümü kabul edemez ve buna inanmayı reddederdi. Tanıklar yanılmış olabilirlerdi. Bir anne, umulmadık bir dönüşün mümkün olacağına daima inanırdı. Bekler, her zaman beklerdi. 

Bir sırada kuru ekmeği paylaşarak sevmeyi öğrenmiş olanlar için bu yürekte her zaman küçük bir köşe kalıyor! 

12 yorum:

  1. Vay canına! Çok şirin bir kitaba benziyor. Mutlaka bakacağım. Alacakaranlık... 100. kere de olsa karşıma çıksa hala izlerim :)
    Ellerine sağlık çok güzel bir inceleme olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum. :)

      Sil
  2. Harika, ben de yazarın gizemli kitaplarını çok severim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir kitapmış. Emeğine sağlık.
    Alacakaranlık mıııı bak aklıma getirdin izlemem lazım şimdi bilmem kaç milyonuncu kez :)

    YanıtlaSil
  4. Kitabı biliyorum ama okumadım, ne güzel özetlemişsiniz emeğinize sağlık😊Okuma listeme ekledim hemen👍🤗

    YanıtlaSil
  5. ne güzel konu yaa aklımda olsun tişkir :)

    YanıtlaSil
  6. Başka bir yerden bakmışsın belli başka yerlere de baktım aynısını yazmışsın😒😒😒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen zaten üstteki tanıtım kitaptan alıntıdır. Zaten herkes kitabın arkasındaki özeti yazıyor. :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.