28 Aralık 2019 Cumartesi

2020'de Zinciri Kırma!

Herkese yeniden merhaba. Yeni bir Zinciri Kırma etkinliğiyle beraberiz. Yeni yılın gelmesinin bende yarattığı en çok sevinç; zincirimi tamamlamam ve yeni bir zincire yani yeni bir hedefle ilerlemektir. 2019'de Zinciri Kırma yayınıma baktığımda zamanın ne kadar hızlı geçtiğini anlıyorsunuz. 

Zinciri Kırma, artık benim için bir alışkanlık oldu. Hedefim her zaman ''Her Gün Kitap Okuyacağım!'' olarak ilerledi. Bazı günler işler ters gitti, bazı günler sınav haftası derken zincir bir kırıldı bir kırılmadı. Ama asla pes etmedim. Bu etkinliğin de amacı bu; pes etmemek. Zincir mi kırıldı, vazgeçme. Hedefin küçük olabilir. Önemli olan hedefini sürdürebilmek. 

Zinciri Kırma etkinliğini önceki yayınında da belirttiğim gibi uzun bir süredir takip ettiğim ve her videosunu kaçırmadan izlediğim Barış Özcan'dan keşfettim. Tam olarak 3 yıl önce başladığım bu eşsiz etkinliği halen devam etmekte ve ettirmeyi düşünüyorum. Yıl sonunda baktığınız zaman ne kadar ilerlediğinizi, önceki yılın Zinciri Kırma etkinliğiyle karşılaştırıyorsunuz. En azından ben öyle yapıyorum. Örneğin; bu yılın üçüncü ayının herhangi bir gününde kitap okumadıysam önceki etkinliğin o ayına bakarak karşılaştırma yapıyorum. Ne kadar kitap okuduğum, neleri bitirdiğimi yazıyorum ki eğer okumak istediğim kitapları okumadıysam o görüntü yani boşluk olan günler beni rahatsız etsin. 

Yazma kısmı da en önemlisi. Beynimiz bir şeyleri görmekten hoşlanır. O yüzden hedeflerinizi hem yazmalı hem de bu çizelgeleri gözünüzün görebileceği bir yerlere koymalısınız. Çalışma masanıza asabilir ya da kitaplığınızın bir köşesinde bulundurabilirsiniz. Ben çalışma masama asarak kendimi, eğer okumadıysam beni rahatsız etmesi için bulunduruyordum. Gerçekten de çok işe yarıyor diyebilirim. Özellikle alışkanlık kazanmasını istediğiniz şeyle ilgili hedefinizi yazın. Ya da bırakmak isteyeceğiniz kötü alışkanlıklarınızı. Yıl sonu göreceksiniz ki ne kadar da disiplinli bir şekilde o alışkanlığı bıraktığınızı veya edindiğinizi. 

Barış Özcan'ın da dediği gibi bu etkinlik aslında bir oyun. Buna ''Zinciri Kırma Oyunu'' diyor. Sizce de öyle değil mi? Ama kuralları çok basit;

  • Kendinize bir hedef belirliyorsunuz.
  • İsterseniz bu hedefi ikiye bölerek kolaylaştırıyorsunuz.
  • Hedefe ulaşmak için hiçbir hamle fırsatını kaçırmadan her gün bir adım ilerliyorsunuz.
  • Her hamlenin sonunda takviminize bir çarpı atıyorsunuz.
  • Bu noktadan sonra bahsettiğim o daha derin yeni oyun başlıyor. Yan yana gelen çarpılardan oluşan zinciri kırmama oyunu.

Sizce de basit değil mi? Artık attığınız her bir çarpı, gittikçe bir desene dönüşüyor. ''Çarpıların Deseni'' diyebilirsiniz. Attığınız her bir çarpı size umut veriyor, motivasyon kaynağınız oluyor. Hedefinizi istediğiniz kadar genişletebilir ya da birden fazla hedef koyabilirsiniz. O size kalmış. Önemli olan hedefe uygunluk. Eğer 100 sayfa kitap yerine 50 sayfa yaparak hedefinizi küçükten büyüğe doğru ilerletmek en iyisi.

Aşağıda pdf'li olarak zinciri kırma takvimlerine ulaşabilirsiniz. Bu yıl, yeni yılın doğum günü senin de doğum günün olsun... Unutma; Her Gün Yeni Bir Renk Kat Hayatına!

2020 Zinciri Kırma Takvimleri: http://bit.ly/2EOtnjv

27 yorum:

  1. Eğlenceli görünüyor zincir kırma oyunu. Sen de gayet güzel götürmüşsün bu işi İremciğim. Kutlarım. Nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim 😍🌷🤚

    YanıtlaSil
  2. zinciri kırma oyununu sizin madde madde vermiş oldugunuz şekilde farklı olarak yapmakta idim
    Kendinize bir hedef belirliyorsunuz.
    İsterseniz bu hedefi ikiye bölerek kolaylaştırıyorsunuz.
    Hedefe ulaşmak için hiçbir hamle fırsatını kaçırmadan her gün bir adım ilerliyorsunuz.
    Her hamlenin sonunda takviminize bir çarpı atıyorsunuz.
    Bu noktadan sonra bahsettiğim o daha derin yeni oyun başlıyor. Yan yana gelen çarpılardan oluşan zinciri kırmama oyunu. bu şekilde oynayacagım ve başarı beni bekliyor eminim ona dogru gidiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Başarılar dilerim!

      Sil
  3. Barış Özcan ve diğerlerinin iyi işler çıkarttığını itiraf etmek lazım ama bu "Zinciri Kırma Oyunu" için Barış Özcan gibi "sessiz bir kafaya sahip olmak,stressiz ve sorunsuz bir hayatın olması" lazım herhalde.. Kolay gibi gözüküyor ama yine de olsun önemli bir deneyim..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle olmalı. Bir de disiplinli olmak gerekiyor. Çoğu kişi heves edip başlıyor, fakat zaman geçtikçe bu heves gidebiliyor.

      Sil
  4. Hedef belirlemek ve zinciri kırmak gerekir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Barış Özcan'ın videosunda görmüştüm ama hiç denemedim. Keyifli olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim :)

      Sil
  6. ağaç ev 18 bu gece mi yazcaaan yoksa başka zaman mı :) bu gece yazayım ben o zaman yanii :)

    YanıtlaSil
  7. nefis bir şeymiş bu zinciri kırma :) bu yazını da ayrıca koyayım bloguma ve bu zinciri kırma şeysi ile ilgileneyim :)

    YanıtlaSil
  8. İremcim selam,
    Son yazımda kulaklarını çınlattım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet okudum. :) Çok güzel yazmışsın!!!

      Sil
  9. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  10. her ay için kendime hedefler koyarım ve uygulamaya çalışırım ama zinciri kırma oyununu ilk kez duydum. Gayet mantıklı geldi bana. İnceleyeceğim. Çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim. Kesinlikle öneririm.

      Sil
  11. Bu yıl hedeflerin gerçekleştiği bir yıl olsun o zaman.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hepimiz için olsun... :)

      Sil
  12. pdf i indirdim. Ben de hedef çok ama disiplin olmadığı için pek çok şey yarım kalıyor. Bu sene inşallah başarabilirim. Gerçi sene yarım oldu ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve katılımın için çok teşekkür ederim. Olsun, sen yaparsın!!! Artık seneye tam bir başlangıç yaparsın bu yıla göre. Şimdiden başarılar dilerim.

      Sil
  13. Merhaba çok hoşuma gitti bu zincir kırma oyunuu. Ben de sürekli bir şeyleri yarım bırakıyorum daha sonra da erteliyorum. Kesinlikle deneyeceğim hazır yeni yıla da az kalmışken harika hedeflerle yeni yıla girmek istiyorum☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen bu yeni yıla hedeflerle başla! Bu arada 2021'de Zinciri Kırma geliyor...

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.