9 Aralık 2019 Pazartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #15

Herkese yeniden merhaba. 15. haftadayız!!! Ne kadar da hızlı geçiyor yahu? Sizlerin katılımları her geçen gün artmaya devam ediyor. İyi ki varsınız. Sade ve Derin bu haftanın konusunu belirledi. Sizler de gelecek haftanın konusunu belirlemek için önerilerde bulunabilirsiniz.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu canım Sade ve Derin' den geldi: Yolda olmayı mı seversiniz, varmayı mı? Süreç mi seversiniz sonuç mu?

Evet, güzel bir soru gerçekten. Böyle soruları yanıtlamayı çok seviyorum. Çünkü hem anılarınız yeniden canlanıyor hem de farklı görüşlere de açık olabiliyorsunuz. Ben en çok yolda olmayı sevenlerdenim. Neden mi? Beni uzun yolcukluklar çok rahatlatıyor. Özellikle uçakla yapılan seyahatler. Uçuş süresi 12 saat bile olsa ya da bir gün sürse bile uçak varsa beni kimse durduramaz. Uçaklar benim için vazgeçilmez bir tutku diyebiliriz. Uçakları dışarıda tutarak, uzun yolculuklar gerçekten çok eğlenceli de oluyor. Yolculuklar eğlenceli olduğundan da insan bitmesini istemiyor. Yani varmak istemiyorum. Daha uzun sürmesini istiyorum. Gezdikçe yeni yerler keşfediyorsunuz ve sanki maceraya atlıyormuş gibi hissiyat veriyor. Ve bu hissiyat gerçekten çok güzel.

Süreç mi sonuç mu bölümüne gelecek olursak yine seçimim süreçtir. Süreç bölümünde birçok şey öğreniyorsunuz bence. O süreç bittiğinde yani sonuç bölümüne geldiğiniz zaman süreçteki yaşadığınız olayları hatırlıyorsunuz. Belki pes ettiniz, belki hayal kırıklığına uğradığınız ama sonuçta güzel bir şey ortaya çıktı. O süreç boyunca artı ve eskilerinizi gördünüz. En büyük kazanç da buradan geliyor. Süreç dediğimiz uzun bir süre ya da kısa bir süre fark etmez fakat kattıkları fark eder. Süreç boyunca neler kazandınız, kazandınız. Bir daha ki başka bir süreçte tecrübelerinizle ilerleteceksin. Önemli olan bu bence. Peki sizin düşünceleriniz neler? Yorumlar bölümünden bizlerle fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın. Sizi seviyorum!!! :) Bu arada Sade ve Derin' in yazısındaki süreç ve sonuçla ilgili alıntıya bayıldım. Bakmanızı tavsiye ederim...

15 yorum:

  1. Çok sabırsız biri olarak sonuç diyorum ben

    YanıtlaSil
  2. Süreç daha büyük bir mutluluktur bence.

    YanıtlaSil
  3. Ben şahsen sonuç odaklı bir insanım. Süreçten hoşlanmam.

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık :)

    Bu hafta sohbetine ben de katıldım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum!

      Sil
  5. oleeey, uçak yolculuğu ve yolculuğun keyfiiiii ve evet süreç süreç bize öğreten ve keyif veren :)

    YanıtlaSil
  6. Deep'le aynı paralelde düşünüyorsunuz. Aklıma üniversitede bir arkadaşım geldi, on beş yılını doldurmuştu. Atılma yoktu o zamanlar tabi. Bir on beş yıl daha uzatsa mıydı bilemedim şimdi:)

    YanıtlaSil
  7. Deep'e yazdığım gibi sana da aynen katılıyorum :)
    Amaaaa uçuş sevmek konusunda değil, düşüncesi bile zor benim için, 1 saatlik uçuşa bile zor katlanıyorum, 12 saat uçmam için bayıltmaları lazım :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.