20 Aralık 2019 Cuma

Ağaç Ev Sohbetleri #16

Herkese yeniden merhaba. Evet baya bir geçikme oldu bu haftada. Sınav haftası, okul, kitap derken kendimi zor buldum. 16. haftadan herkese merhaba. Zaman çok hızlı, yetişebilmek mümkün değil açıkçası. Yeni yıla da az kaldı. Yeni yıl ile ilgili sizleri çok güzel ve anlamlı yazılarım yakında! Sizler de gelecek haftanın konusu belirleyebilirsiniz. Yapacağınız sadece bana ya da Sade ve Derin' e gelecek haftanın konu başlığını yazmanız olacaktır. Şimdiden teşekkürler!
Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın sohbet konusu Yürüyen Balık' tan geldi: Eline seyahat etme fırsatı geçti, bunu hangi ülke ile değerlendirirsin?

Çok güzel bir soru. Dünya' yı dolaşmak ve kültürlerle tanışmayı o kadar çok istiyorum ki... Aslında ben her ülkeyi ziyaret etmek istiyorum. Çünkü oradaki insanların yaşayışları, kültürleri, iklimi beni çok etkiliyor. Elime seyahat etme fırsatı geçse her ülkeyi gezmek isterdim açıkçası. Maalesef bir sınırlandırma yapamıyorum. Ama ilk beşi söyleyebilirim. Yurt dışında gezdiğim ve orada doğduğumdan dolayı Almanya' yı bu listenin dışında tutarak hazırladım. :)

Birincisi; Norveç, İsveç, Kuzey Kutbu, Antarktika ve Finlandiya çevresi diyebilirim. Özellikle Coğrafya dersindeki gördüğüm o muhteşem manzaralar beni benden alıyor. Soğuk ülkelere karşı bir ilgim var. Özellikle kar yağdığı zamanki çam ağaçlarının görüntüsü, nehirler ve havası... Gerçekten muhteşem bir yer. Kuzey Işıklarını çok merak ediyorum. Onları sabaha kadar izlemek istiyorum. Umarım bir gün gezme fırsatı yakalayabilirim.

İkincisi; Küba. Evet, Küba. İzlediğim dizilerden, filmlerden ve özellikle sosyal devlet hizmeti beni çok büyülüyor. Eğitimden, sağlığa her şey çok düzenli bana göre. Oranın sokaklarını çok merak ediyorum. Küba' ya karşı bir ilgim var.

Üçüncüsü; Herkesin hayali Amerika. Turkish girl in New York!!! Birinciye alamadım fakat Amerika' da görmek istediğim yerlerin başında geliyor. Özellikle Forks (Alacakaranlığı okuyanlar anlar :)), Los Angeles, New York gezmek istediğim yerlerden sadece birkaçı. Umarım en kısa zamanda bu istediğimi gerçekleştirebilirim.

Dördüncüsü; Yeni Zellanda. Küçük bir ülke olmasına rağmen dikkatimden kaçmayan bir yer. Özellikle oranın mağaralarını çok merak ediyorum. (See' yi izleyenler bilir.) 

Beşincisi; Kanguruların ülkesi Avustralya' ya gitmek istediğim ülkelerden birisi. Özellikle anormal canlıların bulunması ve belgesellerden gördüğüm kadarıyla vahşi ve yahşi bir ülke. Kesinlikle gitmek istediğim ülkelerden biri.

Peki sizin gitmek istediğiniz ülke veya ülkeler var mı? Yorumlar bölümünden siz de görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Her hafta Ağaç Ev Sohbetleri' nde görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın, iyi okumalar!

5 yorum:

  1. Çok güzel seçimler. Şu filmlerde gördüğümüz karlı bir sokakta, ahşap bir evde, şöminede odunlar çıtır çıtır yanarken elimde kahvemle anın tadını çıkardığımı hayal ederim bazen. İyi hissettiriyor düşünmesi bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle! :)

      Sil
  2. Ben de bu hafta katıldım size, çok da keyif aldım :))
    Senin seçimlerin de çok güzel. :)

    YanıtlaSil
  3. Yorumun için çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.