23 Aralık 2019 Pazartesi

Eyfelde Karnaval | Mehmet Akif Ak

Herkese yeniden merhaba. Okumaya son hızla devam derken, kitaplarımın arasında yıllar önce okuduğum ve hoşuma giden bir kitabı sizlere paylaşmak istedim. Mehmet Akif Ak' ın yazmış olduğu Eyfelde Karnaval' ı okumanızı tavsiye ederim. Eğer bir seriye başladıysanız veya şu sıralar ne okusam diye düşünüyorsanız bu kitap tam da size göre. Gelelim kitabımıza...

Ak' ın romanında soruların zihninde dizi dizi sıralamasıyla boğulan, bocalayan kahraman, kendisini de sorgulamadan edemiyor. "Hayat ve ben, birbirimize ne kadar uzak, ne kadar yakın, ne kadar ayrı, ne kadar iç içeyiz" diye düşünüyor ve soruyor.

"Yüzümüzü döndürmüşüzdür gün batımı vakitlerinde, güneşin battığı ufuklara. Sırtımız doğudan yana. Fevc fevc Eyfel' e yönelmişiz. Güneşin batarken ki bakır sarısı ışıklarıyla pırıl pırıl görünen Eyfel' e! Koşmuş, koşmuşuz. Ama yakalayamamışız o ışıkları. Güneş kızgın bir kor gibi. Atlas Okyanusu' nun derinliklerinde sönerken biz Eyfel' in karanlıklarında açmışız gözlerimizi. Göz gözü görmez dehlizlerde, Eyfel şeytanlarının madenî uğultularıyla beyinlerimiz uyuşmuş. Eyfel zangoçlarının çağrılarına uyarak Promete' nin Balo' suna gitmişiz, Eyfel' deki karnavala. Ah Eyfel! Sen ancak Everest' ten bakıldığı zaman parıldayan bir tapınakmışsın. Şeytan adına dikilen kulelerin en sonuncusu! Seni yapanlar önce Babil' i dikmişlerdi, gökleri yere indirmek için. Sonra çelik devrinin simgesi olsun diye seni yaptılar kendi kutsallarına sıkılmış hırçın yumruk gibi, senin dibinde insanlığı kurban ediyor itaatkar kulların. Doymaz bir dev gibi yutuyor, tüketiyorsun insanlığı Eyfel! Oraya vardığımızda bizi ardından koşturan altın sarısı ışıklar çoktan kaybolmuştu. Kopkoyu bir karanlığa dalıyordu kalabalıklar. Ben durdum. Ötesinde aydınlık olmayan bir tünele dalıyor gibiydi girenler. Ama girenlerden daha çok çıkanlar vardı. Koca mabedin içinde neler olmaktaydı ki?"

Ne bekliyorum hayattan, hayat benden ne bekliyor ve ben kendimden ne bekliyorum? 

4 yorum:

  1. kitap okumada kısır dönemdeyim ama çok seveceğim bir kitap gibi göründü gözüme

    YanıtlaSil
  2. hımms, alıntı pek güzel, hayatla ilgili olan. ama konusunu tam anlamadım bi bakıyım neymiş :) bu gece ağaç ev yeni sohbet, barış doğan arkadaşımızdan gelecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve bildirin için çok teşekkür ederim canım.

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.