27 Aralık 2019 Cuma

Faust | Goethe

Herkese yeniden merhaba. 2019' da geride bırakıyoruz. Peki Zinciri Kırma nasıl gidiyor? Yeni yıla yeni hedefler koymayı unutmayın. 2019' un Zinciri Kırma tablosunu da sizlerle iki gün içerisinde paylaşmış olacağım. Gelelim kitabımıza...

Johann Wolfgang Von Goethe. Daha ne denilebilir ki! En iyi yazarlardan birisi. Kitaplarındaki derin düşünceler, üslubu ve bakış açısı beni en çok etkileyen özelliklerinden birisi. Hatta yazar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız buraya tıklayarak Goethe' nin ilginç hayatına tanık olabilirsiniz.

''Sanatta hiçbir zaman kusursuz yoktur, en iyi sayılabilecek bir yapıt ancak oldukça iyidir.'' sözleriyle sanat anlayışını belirten Goethe, sadece Almanya' nın değil, bütün Avrupa' nın en önemli dehalarından biridir. Yaşamı boyunca şiirden romana, felsefeden bilime kadar farklı alanlarda sayısı yüzlerle ifade edilen yapıta imza atmıştır. Faust, Goethe' nin yazarlık yaşamının altmış yıllık emeğini alarak, haklı bir üne kavuşmuş en önemli yapıtıdır. Ruhsal özgürlüğe ulaşmanın maddi arzulardan sıyrılmak ve bencil olmamakla mümkün olabileceği fikrini işlediği bu yapıt, yazarın sanatının da doruk noktasıdır. İnsanın şeytanla vardığı bir anlaşma ve bunun sonuçları üzerine kurulu bu yapıtıyla Goethe' ye yeniden hayranlık duyacak ve bu yapıtının yazarın elli yıllık emeğine değdiğini göreceksiniz. Milli Eğitim Bakanlığı' nın da 100 Temel Eser arasında yerini alan Faust' u okumanızı kesinlikle öneririm. İyi Okumalar! 

Kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.

Yapabileceğini veya yapabileceğine inandığını düşünüyorsan, başla. Eylemin içinde sihir, zarafet ve güç var. 

Öbür dünya umurumda bile değil! Benim sevinçlerimin kaynağı, yaşadığım bu dünyadır. Acılarımın çok üstüne ışıldayan, bu dünyadaki güneştir. 

Yaşamaya olduğu gibi hürriyete de, onu her gün yeniden fethetmek zorunda kalanlar layıktır.

Bilgi ve tecrübe! Bunlar köpük ve sis gibidir. Zekaya denk değildir. 

Okuduğum yüzlerce kitap bana ne kazandırdı? Acizliğimi, cehaletimi, insanların her yerde azap çektiklerini öğrendim.

4 yorum:

  1. Goethe' nin en bilinen eseri sanırım. Goethe' yi hiç okumadım ama merak da ettim şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. :)

      Sil
  2. goethe evet devlerden yaa, faust okumuştum ağır ama iyii :) goethenin torunlarından biri yönetmen olmuş. nefis bir filmi var. never look away. sanatla ilgili. kaçırmaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve önerin için çok teşekkür ederim. :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.