6 Aralık 2019 Cuma

Make Love Not War!

Herkese yeniden merhaba. Farkındalık Kuşağı son hızla devam ediyor. Sizlerin de konu önerileriyle her hafta farklı içeriklerle sizlerle konuşuyoruz. Yorumlar bölümünden siz de konu önerisinde bulunabilirsiniz. 

Bu haftanın konusunu hepimizin hatta dünyanın şahit olduğu fakat yine sustuğu bir konu: SAVAŞ. Fakat günümüzde yavaş yavaş sıcak savaşlar yerine soğuk savaşlar yerini alıyor. İnsanoğlunun birbirine olan kin, güçlü olma isteği ve bunlar gibi saçma sapan konulardan doğan bir kelimedir savaş. Herodot' un da dediği gibi; ''Barışta evlatlar babalarını, savaşta babalar evlatlarını toprağa verirler.'' Peki ne için? Daha da zengin olmak mı, sömürmek mi yoksa adaleti sağlamak için mi? 

Özellikle son zamanlarda dünyanın çivisi çıkmış durumda. Her ülke kendi paçasını toplamak niyetinde. Ne insan hakları umurlarında ne de dünyanın sorunları umurlarında. Sözde yasalar, sözleşmeler imzalanıyor fakat bunların hiçbirisi uygulanmıyor. Sadece süs olması için yazılıyor bence. Kimse barıştan yana değil ki. Barış ne ki?! Sadece boş bir kelime bazıları için. Zaten dünyada barış olsaydı bunun ülkeler toplanıp kararlar almazdı. 

Özellikle Mustafa Kemal Atatürk' ün ''Yurtta sulh; cihanda sulh.'' sözü bizler için bir anlamı olmalı. Savaşmak, ne kadar düşmanın bile olsa bir cana kıymak çok aptalca. İnsanoğlu bu yüzden ilerleyemiyor. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı' ndan sonra ne oldu? İnsanlar öldü, dünyayı kara bulutlar bastı. Hem kendimize hem de dünyaya zarar verdik sadece. Ne yaparsak yapalım eninde sonunda yapılanlar bize fazlasıyla geri dönecek. Peki siz neler düşünüyorsunuz? Haftaya yeni bir konuyla görüşmek üzere...

Savaşta askerler ölür, Krallar konuşulur. Troy 

Barışı ve sevgiyi kendi içinde bulamıyorsan başka hiçbir yerde bulamazsın. Marvin Gaye 

Propagandayla zehirlenmedikleri sürece, kitleler asla savaş düşkünü değildir. Albert Einstein

Savaş; korku ve sefaletten başka bir şey veremez. Yakar, yıkar, öldürür, yok eder. Nazım Hikmet 

7 yorum:

  1. ah valla sorma yaa haklısın ama savaşşsız olmuyo demekki dünya. make love not var, eski sözlerdenmiş. ne hoş söz. çiçek çocuklarıııı :)

    YanıtlaSil
  2. baksan yaa, ağaç ev 15 için bir konu düşündüm. ne dersin. olur dersen yazarım yarın aşkam :) "yolda olmayı mı seversiniz, varmayı mı? süreç mi seversiniz sonuç mu?" :)

    YanıtlaSil
  3. yazdım bilenee hihhihi :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.