3 Ocak 2020 Cuma

2019'un Enleri | Okuduklarım

Herkese yeniden merhaba. 2019'un enleriyle karşınızdayım. Okuduk, eğlendik ve bir yılın da sonuna geldik. Peki bu yılın enleri neler? Dikkat dikkat bu enler genel bir değerlendirme değil kişisel görüşlerle hazırlanmıştır. Bu duyuruyu yapmazsam olmazdı. :) Sıralamayla değil de aklıma geldikçe yazdım. Peki sizin için 2019' un enleri neler? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Bu yıl okumak istediğim bazı kitapları okuyamadım. Bu seneye aitmiş...

Operadaki Hayalet, tüylerinizi diken diken yapacak bir aşk hikayesi...
Benden korkuyorsun! Üstelik ben gerçekten kötü kalpli biri bile değilim. Beni seversen, anlayacaksın! Tek istediğim olduğum gibi sevilmekti!
Hayvan Çiftliği, 1940' lardaki 'reel sosyalizm'in eleştirisi olan bu roman, dünya edebiyatında 'yergi' türünün başyapıtlarından biridir.

İnsan üretmeden tüketen tek yaratıktır. Süt vermez, yumurta yumurtlamaz, sabanı çekecek gücü yoktur, tavşan yakalayacak kadar hızlı koşamaz. Gene de tüm hayvanların efendisidir.

Adalet Savaşçısı, birbirlerini tutkuyla seven ancak ölümcül sırları bulunan iki insan... Kendi aklındaki adaleti savunan bir adam ve kimliği bilinmeyen suikastçının peşindeki bir kadın...

İnsanlar inanmak istedikleri şeylere inanırlar. Bu yüzden sen de onlara duymak istedikleri şeyleri söylersen onların efendisi olursun.

 Güzel Bir Gün, Kısacası karmakarışık hayatları konu alan bir kitap. Fakat güzel bir kitap.

Bu dünyada bir yerde onu özleyen birileri olduğu için kendini mutlu hissetmeyi seçecekti.

Kalbim Binlere Katıldığında, Asperger sendromlu bir kız ve kalbinin etrafındaki kabukları kırmak için uğraşan, kronik hastalığı olan bir çocuk... İkisinin de hayatlarında eksik veya yarım kalan bir sevgi vardır.

Söylediklerine odaklanmaya çalışıyordum fakat hayallere dalmıştım, kendimi sesine kaptırmıştım.

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Etkileyici bir yönü ve sizi derinden sarsan bir eser. Kaçırılmamalı!

Sabret sevgilim, sana her şeyi, hepsini en baştan anlattığım için, anlatacağım için, senden rica ediyorum, beni dinleyeceğin bu çeyrek saat yüzünden yorulma, çünkü ben seni bütün bir hayat boyunca sevmekten yorulmadım.

Kızıl Nehirler, İki sıradışı insanın çevresinde gelişen olaylar: biri enerji dolu, tecrübeli bir polis, diğeri sokaklardan gelme Mağripli bir çaylak. Sizi sıkı sıkı saracak...

İnsan kendi karanlıklarda boğulurken, başkasına nasıl ışık dağıtır? Nasıl? Nasıl?

Fahrenheit 451, Fahrenheit 451, yeryüzünde tek bir kitap kalacak olsa, o kitap olmaya aday.

İyi yazarlar genellikle hayatın gerçeklerine dokunuyorlardı. Bu bakımdan kitaplardan neden bu kadar nefret edildiğini, korkulduğunu anlıyor musunuz? Hayatın gerçek yönlerini veriyorlar.

Köpek Kalbi, Gogol' un hemşehrisi ve en önemli mirasçısı, Usta ile Margarita' nın yazarı Bugakov' un komünist devrime ve dünyaya bakışını yansıtan küçücük bir roman.

Şunu anlayın ki, asıl korkunç olan artık köpek kalbi değil, insan kalbi taşıması.

17 yorum:

  1. Hiim ikisi bende var ama okumadım. Kendime hediye kitap alasım var araştırmadayım şöyle güzel bir roman. Azıcık hüzünlü 😂 Teşekkürler güzel yazı için çok hoş olmuş!

    YanıtlaSil
  2. Ay ne güzel ...ne güzel...Bu sene kitap okumaya ağırlık vermeyi düşünüyorum ben de :))

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler, geçen yıl çok verimli geçmiş.

    YanıtlaSil
  4. Off yine ne güzel eserler var bu listede, emeğine sağlık🙏Böyle güzel bir yıl geçirdiğin için tebrik ve takdir ediyorum 👏🏻👏🏻Sevgiler🤗

    YanıtlaSil
  5. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu.. Okurken beni kanser eden kitap.. Ama etkileyiciliği inkar edilemez bir gerçek.

    YanıtlaSil
  6. Favori olmayı hak eden kitaplar. Ben de favorilerimi yazmıştım, bakmak istersen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum

      Sil
  7. adalet savaşçısını okuyum o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hemen başla bence! :)

      Sil
  8. Yorumun için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Hayvan Çiftliği, okumayan kimse kalmadı sanırım bu kitabı :)) bende okudum

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.