29 Ocak 2020 Çarşamba

Black Mamba

Maalesef 2020'nin daha ilk ayında böyle kötü haberler alarak devam etmek... Bir taraftan virüs, deprem derken bu dünyadan bir Kobe Bryant geçti. Hala inanamıyorum desem yeridir. Seni çok özleyeceğiz Black Mamba!

En son 2016 yılındaki NBA Allstar maçında izlemiştim. Yine herkesi yerle bir ediyordu. Evet son maçıydı fakat asla basketbolu bırakmayacaktı, bırakmadı da. Basketbolu bütün dünyaya sevdirdi. Sabahın üçünde, okul da olsa usanmadan o tatlı uykumdan kalkıp maçlarını izlerdim. Hala yapıyorum. En son NBA maçında kızıyla birlikte görüntülenmişti. Gigi'yle beraber. O da geleceğin parlak basketbolcular kategorisindeydi. O da babası gibi bir Black Mamba'ydı. 

Hep sorarım, iyi insanlar bu dünyadan neden erken ayrılıyor diye. Evet neden? Sözleriyle, davranışlarıyla, oyun tarzıyla dünyayı salladı. 17 yaşında NBA'de yıldız takımlarda oynadı. 19 yaşında da Allstar'da oynayarak gelmiş geçmiş en genç oyuncu seçildi. Ona Buz Adam'da denilirdi. Maçın son dakikalarında oyuncular topu hep Kobe Bryant'a verirdi. Çünkü onun eli titremez ve o top basketbol potasına kesinlikle girerdi. 

Çok zamansız oldu gidişi. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi dediğim bir haberdi bu. Keşke o kaza olmasıydı, keşke... 8 ve 24 numara. Onunla birlikte emekli oldu fakat o efsane unutulmadı. Ve unutulmayacak. Rahat uyu kaptan! Evet bu dünyadan bir Kobe Bryant geçti. Bir efsane, bir baba ve koca yürekli bir adam... Keşke zaman geriye alınabilse, keşke bu olay hiç yaşanmasıydı. Seni asla unutmayacağız Black Mamba! Her zaman kalbimizde yaşayacaksınız...

Hayatınızdaki her şeyin olumsuz olmasında bir fırsat vardır. Tüm baskılara, mücadelelere rağmen yükselmeniz göz alıcı olur.

En önemli şey denemek ve insanlara harika şeyler başarabilmeleri için ilham vermek. 

Başarısızlığın nasıl hissettirdiğini öğrendikten sonra, kararlılığınız başarıyı beraberinde getirir. 

Kazanmak için her zaman çok istekliyimdir ve benimle mücadele edenlere karşılık veririm. Sayı krallığı vs. gibi ünvanlar için mücadel etmem. Çünkü, istersem kazanabileceğimi biliyorum. 

Ailem, her zaman benim zayıf karnım olmuştur, hep öyle. 0 sayı atsam da, 40 sayı atsam da her zaman benimle olacaklarını bilirim. 

Bu hayatta bir şeyde başarılı olmak istiyorsan, yapmak gereken tek bir şey var; diğer her şeyden fedakarlık yapman. Aile vaktin, arkadaşlarınla geçireceğin zamanlar, iyi bir evlat olmak gibi şeylerden fedakarlık yapman gerekir.

7 yorum:

  1. Love your thought about Black Mamba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much for your comment. I wish it hadn't been an accident.

      Sil
  2. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle!

    YanıtlaSil
  3. Evet İlkay'ın sözü çok doğru, gerçekten yaşanmış bir ömre sahip bir insandı👍Ömrünü ne kadar değil, nasıl yaşadığın önemli olan.. Ve işte o da iyi ki geçtin bu dünyadan denilecek nadir insanlardan👍🙏 Böyle insanların kaybı kaç yaşında olursa olsun, derin izler bırakıyor toplumda ve aslında böyle insanlar bıraktıkları ile yaşamaya devam ediyorlar.. Ne mutlu ona ve onun gibilere 🙏

    YanıtlaSil
  4. sevilmez mi yaa o. black mamba ne demek kiii ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bir efsaneydi. Hala da öyle. Black Mamba onun lakabıydı!

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.