20 Ocak 2020 Pazartesi

Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi | Gabrielle Zevin

Herkese yeniden merhaba. Yoğun bir haftanın geçmesinin zevkini yaşıyorken bu da olur mu? dediğim fakat beni daha da içine çeken bir gribe yakalandım. Bu kadar da olmaz dedirten ve işlerimi aksatan bu gribe karşı soğuk savaş başlattım. Umarım sizler iyisinizdir. Kendinize bu günlerde çok iyi bakın, benden söylemesi. Tatil diye sevinirken şu birkaç gündür kitap okuyamamanın acısını yaşıyorum. :(

Okuduğum en iyi kitaplardan birisi. Konusu kitapçılarda geçen veya kitabevine sahip olan birisi anlatılınca o kitap kesinlikle muhteşem oluyor. Bilmiyorum ama bana hep böyle kitaplar rast geldi. Yorumlar bölümünden eğer siz de bu muhteşem kitabı okuduysanız veya benzerini okuduysanız görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Seviliyorsunuz!

Gabrielle Zevin'in yazmış olduğu Huysuz Kitapçı Fikry'nin İnanılmaz Hikayesi'nin konusu şöyle; karısı Nic'i trafik kazasında kaybetmiş, küçük bir adada sakin bir kitabevi işleten, tekdüze bir hayata sıkışmış bir adamdı A.J. Fikry. Hayatına anlam katan tek şey kitaplarıydı. Ta ki bir gün, sahip olduğu kitabevine küçük bir kız çocuğu bırakılana kadar... Maya, gözlerinden zeka fışkıran sevimli bir kız çocuğu. A.J.'nin hayatına girdiği günden itibaren onu neredeyse bambaşka bir adama dönüştüren bir sihirbaz. A.J., Maya ile birlikte yeniden sevmeye başlıyor; sevilmeyi, gülmeyi, bir başkası için üzülmeyi, ilişkiler için çaba sarf etmeyi yeniden öğreniyor.

Kitaplar bazen karşımıza çıkmak için doğru zamanı bekler.

Hayatında başına gelen her kötü şey, büyük çoğunlukla kötü zamanlamanın sonucudur; her iyi şey de doğru zamanlamanın sonucu. 

Yirmi yaşında etkilendiğimiz şeyler, kırk yaşında etkilendiğimiz şeylerle aynı olmak zorunda değil; bunun tersi de doğru. Bu hem kitaplar için doğru hem de hayat için. 

Ve kitapları seven insanlarla kitaplar hakkında sohbet etmeyi seviyorum. Kağıtları seviyorum. Verdikleri hissi seviyorum, arka cebimde kitap taşıma duygusunu seviyorum. Yepyeni bir kitabın kokusunu da seviyorum.  

9 yorum:

  1. Geçmiş olsun . Hastalanmamak için bende savaşıyorum inşallah gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileğin için çok teşekkür ederim. Umarım gelmez. :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun İremciğim.Kitap da çok tatliş bir kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileğin için çok teşekkür ederim canım... :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun..Kitap da güzelmiş," Kitaplar bazen karşımıza çıkmak için doğru zamanı bekler." çok doğru bence de ben de bekliyom bakalım ne zaman gelicem o şanslı kitap..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileğin için çok teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum! :)

      Sil
  4. Yorumun ve güzel dileğin için çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun ya grip salgını var eveeet. bu kitabın konusuna şimdiden bayıldım bilenee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileğin için çok teşekkür ederim canım!

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.