19 Ocak 2020 Pazar

Yeniay | Stephenie Meyer

Herkese yeniden merhaba. Bin kere okuduğum ve halen okumaktan vazgeçmediğim serilerden birisi; Alacakaranlık. Her ne kadar bazılarına göre ergen bir kitap olarak adlandırılsa da benim için vazgeçilmezler arasında yerini koruyor. Yeniay da Alacakaranlık Serisi'nin ikinci kitabıdır. Eğer bu eşsiz kitabı okuduysanız yorumlar bölümünden bizlere görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın!

Çok garipti, ikimizin de ölümcül bir tehlike içerisinde olduğumuzun farkındaydım. Yine de kendimi iyi hissediyordum. Kalbim yerinden fırlayacak kadar hızlı atıyor, kanım damarlarımda sıcacık akıyordu. Ciğerlerim Edward’ın teninden gelen tatlı mayhoş bir kokuyla dolmuştu. Sanki göğsümde hiç delik olmamıştı. Harika hissediyordum, iyileşmemiştim ama sanki hiç yaralanmamış gibiydim. Romantik ve gizemli… İmkansız aşkların heyecan dolu hikayesi Alacakaranlık ile başlayan aşk ve heyecan dolu macera, Yeniay’da hız kesmeden devam ediyor. Bella Swan için hayatından daha önemli tek şey vardı: Edward Cullen. Ancak bir vampire aşık olmak Bella’nın hayal bile edemeyeceği kadar tehlikeliydi. Edward onu şeytani bir vampirin elinden bir kere kurtarmıştı ve artık ilişkileri onlara yakın olan ve sevdikleri herkesi tehdit ediyordu. Kabuslar, sırlar, imkansızlıklar, seçimler ve kararlar... Bella ve Edward’ı yine zorlu bir mücadele bekliyordu.

Tek bildiğim, sevginin bazı insanların gücünü bitirebildiğiydi. Tamir edilemeyecek kadar çok kırılmıştım.

Hatırlamanın yasak, unutmanın korkunç olduğu zor bir çizgide yürüyordum. 

Yaşayabilmek için tek bir şeye ihtiyacım vardı; onun var olduğunu bilmek. Hepsi bu kadar. O var olduğu sürece diğer her şeye katlanabilirdim. 

Arabasına bindi ve ben orada hiç kıpırdamadan dikilirken uzaklaştı.Yağmur yağdığını sonradan fark ettim. Bekledim, neyi beklediğimi bilmeden bekledim. 

Senden önce hayatım tıpkı aysız bir gece gibiydi. Çok karanlık;ama yıldızlar vardı, sebepler.. Ve sen, gök yüzüme bir meteor gibi girdin. Parlaklık vardı, güzellik. Sen gittiğinde ve meteor ufka düştüğünde, her şey simsiyah oldu. Hiçbir şey değişmedi ama gözlerim ışık yüzünden kör olmuştu. Yıldızları da göremiyordum. Ve artık hiçbir şeyin anlamı yoktu. 

16 yorum:

  1. Üniversitedeyken hatırlıyorum da finallerim vardı ben bu seriyi okuyordum. :) Elimden bırakamamıştım, bir de o zamanlar ilk filmi vizyona girmişti, tesadüf seansı uymasından dolayı girmiştik filme arkadaşla ve sonra da kitaplarının olduğunu öğrenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle bırakılmayan bir seri. :)

      Sil
  2. İnternet te filmi sürekli karşıma çıkıyor ve hiç izlemedim :)

    YanıtlaSil
  3. Tam benim ergenlik dönemime gelen bi seriydi, tüm kızların elindeydi :D

    YanıtlaSil
  4. ah ya okudum da hangilerini hatırlamıyom, ama filmleri iyi hatırlıyom. edward, peynir suratlı hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Benzetme müthiş! :)

      Sil
  5. Bu seri ben üniversite sınavlarına hazırlanırken çıkmıştı ve Alacakaranlık filmini izledikten sonra hepsini alıp sınav bitsin de doya doya okuyayım diye bekliyordum :) Tekrar okumadım ama o dönem çok sevmiştim ve kısa sürede etkisinde kalarak bitirmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Herkeste bir etki bıraktı... :)

      Sil
  6. bir ara vampir kitapları ve filmleri çok ilgimi çekiyordu, gerçi hala ilgimi çekiyor :) ben de okudum bazılarını da serinin hepsini okudum mu hatırlamıyorum. filmlerini izlemiştim. sürükleyici merak uyandırıcı bir seriydi ama bella ve edward beni sinir ediyordu :D ben daha çok edward'ın kız kardeşi ve kurt adamlar hakkındaki şeyleri merak ediyordum bir de kötü vampir grubu hakkındakileri. sanırım aşk olaylarından daha çok gizemli konular ilgimi çekmiş. mesela o kız kardeş adını hatırlayamadım ama bir takım görüleri vardı mistik bi yanı vardı keşke daha çok o konular işlense diye düşünmüştüm hep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Alice'i tasvir ediyorsun. Kesinlikle Alice çok ilginç bir karakterdi. Benim en sevdiğim karakterlerden birisi de Rosalie idi. Onun da hikayesi beni çok bağlamıştı. Bence onların hikayeleriyle bir film olsaydı güzel olurdu. Bunu hep düşünmüşümdür... :)

      Sil
    2. Evet eveet Alice'di ismi :) Evet Rosalie ve diğer karakterler de çok ilginçti hepsinin geçmişinde derin hikayeler vardı ama yeterince işlenmedi. Onlar hakkında başka kitaplar filmler olsa yine merakla izler okurum :)

      Sil
  7. Filmin finali efsaneydi. Alice, Rosalie, Renesmee, Jacob, Edward, Bella hepsi mükemmeldi! Kim ne derse desin ergen filmi ya da değil büyük bir heyecanla ve aşkla filmi izlemiştim. Benim gibi "Alacakaranlık" sevenleri görmek güzel :)
    Ellerine sağlık çok güzel bir kitap incelemesi olmuş sevgili İrem Can! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de Alacakaranlık hayranlarını yakaladıkça memnun oluyorum! :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.