17 Şubat 2020 Pazartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #25

Herkese yeniden merhaba. 25. hafta!!! Su gibi akıp gidiyor günler. Her hafta bambaşka konularla ilerliyoruz. Sizlerden de sonraki haftalar için konular da bekliyoruz...

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu da Sade ve Derin'den geldi: Temizlik yapmayı sever misiniz? Ev temizliği değil, mafya temizliği değil, kendimizi temizlemeyi. Eşya, çevre, insan, duygu, akıl, kalp, ruh, beden, ilişki temizlikleri yapıp kendimizi temizlemek, hayatımızda boşluklar açmak, yeniden doğmak anlamında. Beynimizi boşaltalım ki yeniden dolabilsin.

Gerçek anlamda temizlik bence ruhun gıdası gibi bir şey. Özellikle de bir stresten kurtulduğumuz zaman, kaygılarımızın sonlandığı zaman ya da beklediğimiz bir şeyin gerçekleştiği zaman veren o rahatlık anlatılmaz yaşanır. O stresten aklımızı boşaltır, rahatlatırız. Ya da her sabah kalktığımız zaman o temizlenmiş ruhla başlarız günün saatlerine. Özellikle de doğum günlerinde yeniden doğmuş gibi hissederiz. Bunun için o güzel pastanın üstündeki mumlara da o umutla üfleriz değil mi?

Kendini kötü hissettiğin zaman, bunaldığında ya da hayatını yeniden tasarlamaya çalıştığında o temizlik kokuları her yere dağılır. Aynı bir evi baştan sona temizliyormuşsun gibi. Ruhun temizliği de bir o kadar önemlidir. Vücudunu kontrol etmek, özellikle de duygularını kontrol etmek çok zor bir şeydir. Bundan dolayı arada sırada vücudun sesini dinlemek de gerekir. Sonuçta o bizi taşıyor, yaşatıyor ve koruyor. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlere görüşlerinizi paylaşabilir, önerilerinizle de destek olabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim. Bol okumalar dilerim!

15 yorum:

  1. Temizlikten ziyade yeniden başlamak gibi, boş beyaz bir sayfa açmak gibi.. Her insana heyecan verir bence, aslında buna cesaret etmek bazen zır olabilir ama bana iyi geldiğini söyleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısın!

      Sil
  2. oleey çokzeeel . bol bol temizlik yapalım hayatımızda. kullanmadığımız her şeyi atalım. duyguları bileee :) yüklerden kurtulalıım. hafifleyelim. kalbimizi, ruhumuzu temizleyelim. gereksiz şeylerden kurtulalıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kısa bir özet gibi olmuş. :)

      Sil
  3. Ah keşke evi temizlemek kadar kolay olsa ruhumuzu, kaygılarımızı temizlemek, tertemiz bir dünyaya merhaba diyebilmek...

    YanıtlaSil
  4. Huyum kurusun bende çok temiz-düzenliyim. Odam, bildiğin ameliyathane standartında :). Başak burcunun özelliği sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen başak burçları böyle oluyor. :)

      Sil
  5. Bazen yeni sayfa açarsın, bazen biriktirirsin.. Ben ev temizliği ve kalp temizliğinden yanayım :p :)

    YanıtlaSil
  6. haydi mime!! https://edischar.blogspot.com/2020/02/dumduz-mim.html

    YanıtlaSil
  7. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısın. Temizlik insanı zaman zaman yorgunluktan ya da stresten uzaklaştırır.

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.