16 Şubat 2020 Pazar

Yakıcı Sır | Stefan Zweig

Herkese yeniden merhaba. Klasiklerden kitaplarını merakla okuduğum, bana ilham veren bir yazar Stefan Zweig. Öncelikle ben, bir yazarın kitabını okuyacağım zaman ilk olarak biyografisini okurum. Çünkü romanları özellikle yaşadığı olaylardan etkilenerek ortaya çıkmıştır. Benim önerim, eğer yeni bir yazarın kitabını okuyacaksınız veya herhangi bir kitaba başlayacaksanız ilk olarak yazarın biyografisine bir bakın derim. Bunun için de Kelime-Bul'da  yazarlar bölümünden ulaşabilirsiniz. Peki siz şu an neler okuyorsunuz? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi veya önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

''Sırlar yandıkça, külleri de gizli kalır mı?'' diyerek kitaba bir başlangıç yapıyoruz. Özellikle Stefan Zweig kitapları özlü sözleriyle beni çok etkiliyor. Bu kitapta da küçücük bir çocuğun nasıl da yetişkinlerin karanlık sırlarına ortak olduğuna şahit olacaksınız. Kısa bir tatil için Avusturya Alplerine giden bir baron, zamanını zararsız bir flörtle renklendirmenin yollarını aramaktadır. Kendine fazlasıyla güvenen ve gönül maceralarına her zaman açık olan bu müzmin kadın avcısı, kısa sürede kendisine bir av bulmakta hiç zorlanmayacaktır. Tanışıp yakınlaşmak istediği kadının on iki yaşındaki Edgar ile ahbaplık kurarak işe koyulur. Yakıcı Sır annesini elde etmek isteyen bu narsist çapkın tarafından kullanılan bir çocuğun hikayesidir. Ne var ki, yetişkin dünyası bazen masum çocuklara büyüklere göründüğünden çok daha berrak görünmektedir. İnkar edilse bile...

Sevginin gücü hiçbir zaman tam olarak anlaşılmaz.

Çocuklar, hastalıklarıyla hep övünürler. Çünkü tehlikede olunca yakınlarının gözünde önemlerinin artacağını farkındadırlar. 

Çocuk olmak korkunç bir şey, her şeyi öylesine merak etmek ve kimseye soramamak! 

35 ve 40 yaş. Bir kadının, asla sevmediği bir kocaya sadık kaldığı için pişman olmaya başladığı ve artık solmaya başlayan güzelliğinin, anaçlıkla dişilik arasında tercih yapmak için son bir şans tanıdığı yaşlardaydı. 

Avın kokusu içindeki avcıyı uyandırmıştı bir kere. 


7 yorum:

  1. Ben yazarın kitaplarını çok severim. Tanıtım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. okudum bunu hıhıms iyiiii :)

    YanıtlaSil
  3. Yorumun için çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  4. Stefan Zweig külliyatı okunması gereken yazarlardan ne yazık ki ben bir tanecik kitabını okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim. Başladığında bırakılmayan bir yazar Stefan Zweig...

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.