18 Mart 2020 Çarşamba

Ağaç Ev Sohbetleri #30

Herkese yeniden merhaba. Şu sıralar öyle felaketlerle uyanıyoruz ki artık yaşanmayan kalmadı diye düşünüyorum. 30. haftadayız. Her hafta birbirinden farklı konularla ilgili tartışıyoruz, yorumluyoruz. Bu haftanın konusu da malum dünyayı saran Koronavirüs gündemi. Aslında ben bu konuyla ilgili yazımı yazdım. Buradan yazıma ulaşabilirsiniz.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu da Ebru Taş belirledi: Koronavirüs Gündemi

2020'nin bana uğursuz gelebileceğini daha doğrusu güzel bir yıl olmayacağı içime doğmuştu. Her yıl böyle hisler beni sarar fakat 2020 bir farklıydı. Artık neyi yaşamadık diye düşünüyorum. Yangınlar, depremler, küresel ısınma, virüsler derken geçmeyen bir 2020 yılındayız. Devletlerin yaptığı açıklamalar, kısıtlamalar, ölümler hızla artmaya devam ediyor. Umarım en kısa zamanda bu virüs yok olur. Fakat verilere bakıldığında kolay kolay silinemeyeceği belli. Ülkemizde de artan vaka sayısı birkaç haftaya kadar artma şansı çok yüksek. Özellikle kendimizi korursak çevremizi de koruruz. İtalya'nın sayısı aldı başını götürüyor. Eğer ülkemizde de böyle bir şey yaşanırsa maalesef kalkınamayız. Bir de bizim ''bize bir şey olmaz'' sözüyle bu vaka sayısı daha da artar. Lütfen yazımda da belirttiğim belirtiler varsa sağlık kuruluşlarından yardım alın. Ve çevrenizdekilere de bulaştırmamaya çalışın. Bu 14 gün çok önemli. Kendinize çok iyi bakın. Daha sağlıklı bir dünyaya...

4 yorum:

  1. Umarım her şey en kısa sürede normale döner İrem! Bu sürede umudu kaybetmemek lazım güzel sevdiğin aktiviteler ile uğraşabilirsin kendime de hatırlatıyorum bunu moralim bozulunca haberleri görüp. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Bol Bol kitap okuma vaktim oluyor. :)

      Sil
  2. ah evet had çabuk geçsin gitsiin. italya insanı ağlatıyor yaaaa.

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.