24 Mart 2020 Salı

Ağaç Ev Sohbetleri #31

Herkese yeniden merhaba. Ağaç Ev Sohbetleri'nde 31. haftadayız. Çok hızlı geçiyor haftalar yine. Geçen hafta iki konuyu da birlikte yapmıştık. Eğer yazımı okumadıysanız kesinlikle okumanızı öneririm. Şu sıralar blogla daha fazla ilgilenebiliyorum. Malum etraf virüsle kaplanıyorken evde kalmak en iyisi. Siz de kendinize çok dikkat edin. Maalesef bu aylarda planladığım kitabım da biraz gecikme olacak. Sizlerden gelen öneriler ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. Kitabımla ilgili ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu Sade ve Derin belirledi: ''Kuş Beyinli'' denilince ne düşünüyorsunuz?

Sade ve Derin'in de dediği gibi ülkemizde hatta dünyada da ''Kuş Beyinli'' kaba söz olarak anılmakta. Ama ben çok yanlış buluyorum. Sonuçta bir insana hakaret ediyorsunuz. Bilmiyorum bizde birçok bunun gibi sözler var. Örneğin; deli dana gibi. Garip aslında. Kelime Bul'da da bunun gibi ilginç deyimler ve atasözleri var. İlgilenenler ve merak edenler girsin. Onları araştırırken ''gerçekten var mı?'' diye düşünmüştüm.

Ayrıca ''Kuş Beyinli'' lafını daha çok zorbalık yapanlar kullanıyor. Zaten birisine bunu söylemek fiziksel olarak zarar vermese de psikolojik olarak zarar verebiliyor. Zorbalık hakkında detaylı bilgiler vermiştim. Buradan ulaşabilirsiniz. Farkındalık Kuşağı adı altında hepsini teker teker topluyorum. Zaten ilginiz için ayrı yeten teşekkürler. Konu önerileriniz füze gibi. Ama en kısa zamanda yazıları yayınlayacağım. Kendinize çok iyi bakın, evde kalın!

9 yorum:

  1. Ben kuşa hakaret değil insana hakaret amacıyla söylendiğini düşünüyorum. Çünkü hiçbir kuşa "kuş beyinli" dediğinde dönüp "teessüf ederim" demez:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Klavye karışıklığı olmuş. :)

      Sil
  2. Hayvanlarla ilgili bir tek Murat Kekilli " dünyanın en güzel gözleri eşekktedir" dedi,şimdi kalkıp böyle bir şey desek muhtemelen mor gözlerle dolaşıyor oluruz. Bazı hayvanları küçümseme için bazılarını da yüceltme için kullanıyoruz tuhaf bir şekilde.(aslan gibi dendiğinde koltuk kabarma durumu olması mesela:) ) irdelenmeli aslında bu durum :) gelenekle ,kültürle bağlantılı olduğu aşikar.Başka başka kültürlerde bizde hakaret gibi duran ,onlarda yüceltmedir belki,kim bilir ?

    Bu arada kendisini ,düşüncelerini ifade demeyen ,dahası inandığı doğruyu savunamayan adamın işidir hakaret,bir acziyet durumu olduğuna şüphe yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum! :)

      Sil
  3. Kuş beyinli bence bazen kuş olsam benim zoruma gidecek şekilde oluyor

    YanıtlaSil
  4. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet konuya farklı boyutlar getirmekti amacım. Farklı yorumlar alınca da çok mutlu oluyorum. Çünkü hepimiz robot değiliz sonuçta. Farklı düşünceleri okumak da insana pek çok şey kazandırıyor. :)

    YanıtlaSil
  5. hımmmm awareness zone iyi gidiyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim canım. :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.