27 Mart 2020 Cuma

Karantina Günleri Mimi

Herkese yeniden merhaba. ''Evde Bir Günüm'' adı altında paylaştığı ve en beğendiğim ve sık sık takip ettiğim bloglardan birisi olan KafaDergi'nin paylaştığı bir mim. Malum şu günler alışılmışın dışında geçiyor. Karantina Altındayken Okunması Gereken Kitaplar yazımı da okumayı unutmayın. Kendinize çok iyi bakın. Peki sizler neler yapıyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sabah kalkar kalkmaz; ilk olarak bir kahve içerim. Ailece erkenci olduğumuz için 7:30 - 8:00 gibi herkes mutfakta olur. Bugün neler yapacağımızı filan konuşuruz. Özellikle karantina gelebileceğinden önceden eksiklerimiz varsa sabahtan halletmeye koyuluruz. İnsan demek virüs demek biliyorsunuz. Eğer alışveriş yapılmayacaksa ya da evle ilgili işler yoksa bilgisayarımdan blog sayfama, web sitelerime bir bakarım. (Bu arada kelime-bul'da yazılarım sizleri bekliyor.) Takip ettiğim köşe yazarlarının yazılarını okuyarak geçirim.

Kahvaltıda olmazsa olmazlarım; Mert'in de dediği gibi çay! Bir de peynir diyebilirim. Zaten kahvaltı denilince çay başrol oyuncusu. Aman dikkat! Kahvaltı günün en önemli öğünü. Bu önemli öğünü dolu dolu geçirin. Benden söylemesi...

Evde en fazla vakit geçirdiğim bölümü; Her yer bence. Çünkü bu günlerde evdeyken dedektif oluyorsunuz. Evin her bölümünde vakit geçiriyorum. Ama tabi ki de odamda daha fazla.

Çalışırken bana eşlik eden içecek; Çay ya da kahve. Ama en çok çay. Ama bu günlerde farklı şeyler de yapıyorum. Karantina yaradı galiba. :)

Evde yapılacak en keyifli aktivite; Bence ailece yapılan her şey. Monopoly, tavla, okey ya da diğerleri. Zaman bulamadığınız aktiviteleri yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin evin içinde voleybol oynuyoruz. Gerçekten çok eğlenceli oluyor. Eğlenceli olmasının yanı da üç kız kardeş olduğumuz için ve ben en büyük olduğum için kurallar benden soruluyor. :) Arada sırada çerçevelere ya da lambaya da gelse o adrenalin anlatılamaz yaşanır. Bir de kitap okuyoruz. Üç kardeş bir saat belirleyip kitap okuma saati günü yapıyoruz. Bu sayede de Zinciri Kırma'maya özen gösteriyorum. Eğer bir kitap yazıyorsanız ya da yazacaksanız bu zamanı değerlendirin derim. 8 Dakika'ya son hız devam ediyorum. Ama bu Corona işleri biraz bozdu. Yayınlanmasında gecikme yaşanabilir. Ama aklıma birçok güzel hikaye geliyor ve diğer kitaplarımın da konularını yavaş yavaş belirliyorum. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca kurabiye, kek ya da poğaça tarihlerine bakın derim. Zaman öyle de hızlı geçiyor. Kurabiyelerimi yiyen parmaklarını da yiyor, benden söylemesi. :)

Şu sıralar izlediğim dizi; House Of Cards, FBI, Elite ve sabırsızla beklediğim La Casa De Papel. Ben çok dizi ya da film izlemeyi sevmiyorum. Arada sırada güzel oluyor. Film olarak da Salgın'ı tercih ederim. Kelime-bul'da Film ve Dizi Önerileri sayfamızda bulabilirsiniz.

Başucu kitabım; Polisiye gerilim kitapları. Okuyacağım bir sürü kitap var ve çok heyecanlıyım. Dergiler de beni bekliyor. Şu an Lev Tolstoy okuyorum. Öneriler yakında gelecek.

Gece uyumadan mutlaka; Kitap okurum, müzik dinlerim. Ya da dizi veya film izlerim. Her zaman değişiyor.

Karantina tedbiri kalktığında gitmek istediğim ilk yer; Ormanda yürümek, sahilde dolaşmak... Özellikle de Alanya'nın yazı erken geldiği için havalar da ısınmaya başladı. Yazı da özlemedim diyemem.

Yapmayı en çok özlediğim şey; Sevdiklerime sarılmak, öpmek! Anneme, babama, kardeşlerime ve arkadaşlarıma sarılmayı çok özledim diyebilirim.

Koronavirüs salgını bana en çok şunu öğretti; Zaten ellerin yıkanması konusunda çok titiz olan birisiydim. Bu salgında da ne kadar önemli olduğunu gördüm. Sıkça kullandığımız ulaşımın ne kadar da hastalıkları hızlı yaydıklarını, bağışıklığın ne kadar da önemli olduğu gibi birçok konuda tecrübe kazandığımı düşünüyorum.

10 yorum:

  1. Keyifli ve ilham verici bir mim yazısı olmuş. Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  2. monoply, kitap saati, ne güzeeel en çok bunları sevdiiim :)

    YanıtlaSil
  3. İremcim senin yanıtların da çok güzel olmuş! :) Şu sıralar evde dedektifiz hepimiz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sherlock olduk bile! :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.