21 Mart 2020 Cumartesi

Tarih Yazan 100 İcat

Herkese yeniden merhaba. Şu sıralar bilim-kurgu dergileriyle TÜBİTAK'tan gelen dergilerle iç içeyim. Tarih Yazan 100 İcat da bunlardan birisi. Okurken şaşırmamak mümkün değil. Sadece bilgi vermiyor ayrıca bulunan icatların neyi kolaylaştırdığı, günümüzle ilgili örneklerine ve ilginç bilgiler de veriyor. Peki dünyamızı şekillendiren parlak buluşları öğrenmek istemez misiniz? Sizler de okuduğunuz ya da takip ettiğiniz bilim-kurgu dergileri varsa yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tarihteki en inanılmaz buluşlar ve bu buluşların arkasında yatan hikayeler, dünyadaki en müthiş aygıtların ve makinelerin nasıl icat edildiklerini anlatan hikayelerle dolu. Tekerlek olmasa bugün nerede olurduk? Ampulü kim buldu? İlk uçak ne zaman havalandı? Televizyon nasıl icat edildi? Uçaklarda bulunan karakutu nasıl bulundu? Artık kanıksadığımız vazgeçilmez araç-gereçlerden tutun, otomobil ve televizyon gibi muhteşem icatlara kadar, tarihin çığır açan en büyük buluşlarının hikayeleri hem sizlere ilham verecek hem de sizlerde hayret uyandıracak. Belki bu dergiyi okuduktan kim bilir belki siz de mucit olabilirsiniz.

Örneğin çengelli iğne, Amerikalı mucit tarafından sadece 15 dolar kazanabilmek amacıyla bir iddia sonucunda ortaya çıkmıştır. İşte bu ve bunun gibi icatların ilginç hikayeleriyle öğreniyorsunuz. İçinde birçok komik ve vay beee diyeceğiniz hikayeler var. İyi Okumalar!


2 yorum:

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.