14 Nisan 2020 Salı

Ağaç Ev Sohbetleri #34

Herkese yeniden merhaba. Ağaç Ev Sohbetleri'nin 34. haftadayız. Çok hızlı ilerliyoruz. Özellikle her hafta yeni blogger arkadaşlarımız bu etkinliğe katılıyor. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu da Despot Hayrat belirledi: 1 Dolar 1 TL olsaydı ülkemizde neler olurdu?

Çok büyük şeyler olurdu diye söze başlamak istiyorum. Şu an 1 Dolar 6,77 Türk Lirası'na karşılık geliyor. Bu bu sayı her geçen gün hatta her geçen salisede değişiyor. Özellikle de şu günlerde onu durdurmak imkansız.

1 dolar 1 Türk lirası olsaydı yurt dışındaki alımlarımızda baya bir kar sağlardık. Aslında hiç almasak ve biz kendimizi geliştirsek daha iyi de... Pazardaki fiyatlar, teknolojik aletlerin fiyatları Nirvana'ya uçmazdı belki de. O fiyatları görünce kör oluyorum gerçekten. Ve onları alan insanlar da var. Artık ne kadar geri* olmuşlarsa. Onu alacağın yerine işine yaracağı ya da ailene bir yatırım yap. İlle herkes akıllı telefon kullanıyor diye alınan şeylere yakınırım gerçekten. Konumuza dönecek olursak her şey değişirdi. 

Enflasyon olmazdı. Marketteki fiyatlar ikide bir artmazdı. Örneğin bir markete uğradığım zaman aldığım bir çikolata vardı. Herkesin bildiği bir çikolata. İlk başta 95 kuruştu. Hatta bu fiyat bir, bir buçuk yıldır aynıydı. Bir süredir de yememiştim, bir baktım ki hem boyutunu küçültmüşler hem de fiyatını arttırmışlar! 2 lira olmuş. Düşünün, sadece bir çikolata üzerinden örnek vermek istedim ama çikolatan da kötü örnekler var diyebilirim.

Peki siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Kendinize çok iyi bakın!

4 yorum:

  1. Yazımı paylaştıgın icin teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. ya ben deee en çok çiklat haribo dokuz kat filan bunlarda anlıyom fiyat artışlarınıı :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.