20 Nisan 2020 Pazartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #35

Herkese yeniden merhaba. Ağaç Ev Sohbetleri'nin 35. haftadan sizler selamlıyorum! Bu haftaki konuyu ben belirledim. Sizlerden de bekliyoruz. Yorumlar bölümünden görüşlerinizi ya da önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftaki konumuz ise şöyle: Batıl inançlar hakkında neler düşünüyorsun? En ilginç ya da saçma bulduğun inançlar var mı? Eğer varsa nedeni nedir?

Aslında ben bu konuyu daha detaylı olarak buradan işlemiştim. İsterseniz okuyabilirsiniz. O yazıyı yazarken baya bir araştırma yapmıştım. Araştırmalarım çok zevkli geçmişti. Çünkü aralarında ne kadar korkunç ya da biraz rahatsız edici şeyler varsa da iyi ve bir o kadar da komik inançlar da vardı. Bence batıl inançlar insanın bir gereksimi gibi. Ne kadar onlara saçma ya da gereksiz bir şey derseniz de onlar bunu kabul etmez. Aynı bu bir şeye tutunmak gibi. Totem de diyebiliriz. Bu konu biraz karışık. :)

Bana göre en ilginç bulduğum inanç ise şuydu; Bu inanç Danimarka'ya özgü. Olay şöyle her yıl aileler kırılan porselenleri topluyor ve hangi aile en çok kırdıysa o ailenin gelecekte zengin olacağı söyleniyor. Bir yarışma gibi değil mi? Ama inanların sayısı da bir hayli fazla. Bir başka bana ilginç gelen batıl inançta Rusya'da var. Özellikle de Rusya'ya gidecekler ya da gitmeyi düşünenler bunu iyi okusun. Çünkü bu çok önemli bir konu! Eğer birisine çiçek vereceğiniz zaman tek sayıda çiçekler tercih etmenizi şiddetle öneririm. Çift sayılı çiçekler sadece ama sadece cenazelerde verilmekte. Rusya'ya göre 4, 13, 14, 23 ve 24 sayıları uğursuz olarak kabul görmekte. Benzerleri de diğer ülkelerde var. Örneğin Japonya. Onlar da 13 sayısıyla ilgili her şeyi reddediyorlar. Binalarda 13. kat yani kısacası 13 ile ilgili her şey ortadan kalkıyor. İlginç doğrusu!

Peki sizlerin de batıl inançları var mı? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

14 yorum:

  1. Batıl inançlarım yok, bu çağda böyle inançları tuhaf buluyorum. Sözcük sayım tek değil mi (9)? Aman doğru saymış olayım. Maazallah:)))

    YanıtlaSil
  2. daptım ben deee, gelcam yineğğğğ :)

    YanıtlaSil
  3. Paylaştığın batıl inançlar cidden ilginçmiş :) Ben de yazayım, yarına yayınlarım umarım.

    YanıtlaSil
  4. Rusların ki ilginçmiş. İlk defa duydum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Hello ! Great post, love your blog :)
    I am following you and invite you to me
    https://milentry-blog.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much for your comment. I am also very pleased to meet you. I'm looking at your blog right now! Stay healthy. :)

      Sil
  6. Ben batil inaclari sacma buluyorum her seyin gerceklesmesi bana gore aciklanabilir ama zamani gelince tabi ...

    YanıtlaSil
  7. ne ilginçli şeyler bulmuşsuuun :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.