29 Nisan 2020 Çarşamba

Ağaç Ev Sohbetleri #36

Herkese yeniden merhaba. Ağaç Ev Sohbetleri'nde 36. haftadayız. Günler su gibi akıp gidiyor. Karantinadayken bile bunu söylemek zor değil bence. Geçmiyor diyoruz da Mayıs ayına girdik. Çok hızlı!

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu Manxcat'ten geldi: Hayal etmek mi, elde etmek mi? Elde edince hayal ettiğimiz, o hayale ulaşmak için çabaladığımız günleri unutuyor muyuz? Elde edilen şeyin değeri zamanla azalıyor mu?

Bence çok güzel bir soru. İlk olarak bunu söylemem gerekir. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki son yüzyıllarda insan çok az düşünüyor, hayal kuruyor. Bundan dolayı da yıllar geçtikçe beyni de bu oranla daha küçülüyor. İlk başta buna inanamamıştım. Çok ilginç gelmişti. Fakat birkaç grup insanla yapılan deneyle bunu kanıtlamış oldular. O belgeselde inanılmazdı. Bulursam buraya da atarım fakat pek emin değilim. :)

Hayal etmek çok güzel ve özel bir şey. Onu özel yapan şey de onu gerçekleştirebilmek. Fakat o yolda yaptıklarımızı, ne kadar zorluklarla gerçekleştirdiğimizi de unutmamak gerekir. Elde etmek kolay bir şey değil. o zorlu nasıl aştığımızı hiçbir zaman değerini azaltmamalıyız. Çünkü asıl onu gerçekleştirme sürecinde bir şeyler kazanırız. Önceki ağaç ev sohbetlerinde de konusu olan ''Süreç Mi Sonuç Mu?'' sorusu gibi. Bana göre süreç daha önemli. Çünkü süreci halledersen sonuç da çok güzel olur. 

Diğer soru: Peki o değer neden zamanla azalıyor?
Değer neden azalıyor o zaman? Unutuyoruz çünkü. Aynı açlık sorunu gibi. Kendisi aç olduğunda anlıyor Afrika'daki aç insanları. Onların nasıl mücadele ettiğini. Sizce de öyle değik mi? 

Peki sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın! :)

8 yorum:

  1. Süreç mi sonuç mu sorusuna benziyor cidden bakarsak. Ben %90 sonuç insanıyım ama hayal kurma konusunda süreçten yana kullanacağım oyumu ben de :) çünkü hayal kurmak, uğrunda çabalamak gerçekten en güzel süreç. Gerçekleştilten sonra unutuyoruz o yoldaki heyecanları, çabalarımızı. Hep hayal kuralım bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısın! :)

      Sil
  2. sadece hayal etmekle iş bitmiyor. ben farklı açıdan bakıyorum.

    güzel yazı irem emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen orası da öyle. :)

      Sil
  3. Çocuk yaşlarda daha zenginken hayal dünyamız zaman ilerleyip de biz büyüdükçe, biraz da kirlendikçe o saf, o temiz hayallerimizden biraz uzaklaşıyoruz sanki. Ama yine de hayal kurmaktan vazgeçmemeliyiz. Bana göre bizi hayata bağlayan ve süreci sonuçtan daha anlamlı kılan ümitlerimizdir hayallerimiz. Sevgilerimle😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Gerçekten de öyle! 😘

      Sil
  4. hayal kurma sürecinde hep mutlu olalııım :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.