18 Nisan 2020 Cumartesi

Neden Stephen King Okumalıyız?

Herkese yeniden merhaba. 1 Soru 1 Cevap bölümüne hoş geldiniz. Olay kısa ve öz. Sizlere ''Neden Stephen King Okumalıyız?'' sorusuna bir cevap vermenizi istiyorum. Böyle bir etkinliği başlatmak istedim. Bu etkinlikte bir sürü yazar ve şair olacak. Ve sizlerin görüşleriyle devam ettireceğiz.

Yazarın hayatını merak ediyorsanız kelime-bul'da yazarlar bölümünden ulaşabilirsiniz. Yazarın Türkçe'deki en son çıkan kitabı Yabancı. Bileceğiniz gibi ben de kısa zaman içinde bitirmiştim. Stephen King'in aralarından en beğendiğim kitabıydı doğrusu. Fakat diğer kitapları da muhteşemdi. Eğer hiç King romanı okumadıysanız çok şey kaçıracağınıza eminim.

Ben bu soruya cevabım da şöyle: Bir insanın hayal gücünün nasıl sınırlarımızı zorlayabileceğini görmek için, bir kitabı okurken zamanı durdurma veyahut yavaşlatma makinesi kullandığımızı hissetmek için, en güzeli de korkarken ya da gerilirken bambaşka konularda yeni bilgiler öğrenmek için, son olarak ise birden fazla duyguyu bir kitapta yaşayabilmek için.

Peki sizler? Yorumlarınızı aşağıda bekliyorum. Kendinize çok iyi bakın!

13 yorum:

  1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Orası kesin. :)

    YanıtlaSil
  2. Ortaokuldayken okumaya çalışıp kenara atmıştım sonra sonra anladım olgunlaştıktan sonra okunmalı. King şahane adamdır.

    YanıtlaSil
  3. Siz çok güzel bir cevap vermişsiniz. Bunun üstüne çıkabileceğimi sanmıyorum ama ben genel manada kitapları bana farklı bir dünya ve karakterler sundukları için, hayal dünyamı genişletip yeni duygulara sürüklediği için okurum. :)

    YanıtlaSil
  4. valla heyecanlı olduğu için :) pennywise dışında ondan korktum çünküü :)

    YanıtlaSil
  5. Yazarın sadece hayvan mezarlığı kitabını okumuştum. Sürükleyici baya iyi bir kitaptı. Diğer kitaplarınıda okumayı çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle diğer kitaplarını da okumanı tercih ederim. Yazarın apayrı bir dünyası var. :)

      Sil
  6. Hiç okumak nasip olmadı. Ama şimdi aklımda...

    YanıtlaSil
  7. yaa king <3 sanırım ortaokulda ilk olarak kujo kitabını okumuştum ama onu bitirememiştim sonra şeffaf okudum aynı dönemde o zamandan beri de çok severim :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.