5 Mayıs 2020 Salı

Ağaç Ev Sohbetleri #37

Herkese yeniden merhaba. Ağaç Ev Sohbetleri'nde 37. haftadayız. Her hafta birbirinden farklı ve eğlenceli konularla bu etkinlik adı altında düşüncelerimi paylaşmayı çok seviyorum. Bence siz de eğer hiç bu etkinliğe katılmamışsanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Kendinize çok iyi bakın!

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu da Barış Doğan belirledi: Salgın belli bir ölçüde kontrol altına alındıktan sonra sence global dünyayı ve bizi nasıl bir düzen bekliyor, ekonomide ve uluslar arası düzende nasıl yeni bir düzen olur?

Aslında gerçekten de zor bir soru. Açıkçası küçücük bir virüs insanları maymuna çevirdi diyebilirim. Bu olay aslında dünya için bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Artık eskisi gibi de olmayacağını da biliyoruz bence. Yönetenlerin akıllanması da lazım. Corona insanlığa iyi bir ders veriyor bence. Fakat binlerce insan da bundan nasibini alıyor. Başkaların yaptığı sorumsuzca davranışlarını masum insanların çekmesi... Maalesef dünyanın düzeni bu!

Corona ile ilgili birçok senaryo var aslında. Bizim senaryomuzda eğer salgın belli bir ölçüde kontrol alınması ve global dünyayı nasıl değiştireceği hakkında. Bana göre dünya apayrı bir yere doğru gidiyor. Corona birçok büyük devletlerin ekonomisini çökertmiş durumda. Herkes normalleşmeye doğru adımlar atmaya çalışıyor fakat ipin ucu her an kaçabilme olasılığı da var. Ekonomiye baktığınızda Dolar Euro uçmuş durumda. Özellikle de ülkemiz adına kötü günler yaklaştığını söyleyebiliriz bence. Sanayi ve arabanın başkenti olan Almanya bile en büyük uçak şirketini kurtarmaya çalışıyor. Aynısı Amerika, Rusya ve Çin'de de var. Özellikle de petrol sahibi ülkeler kara kara düşünüyor. Çünkü şimdi hiç kimse petrol almıyor. Neden alsın ki?

Bence herkes bunu anlamıştır; Sağlık her şeyden önce gelir. Anlamayanlar da vardır elbette. Özellikle devletleri yönetenlerin bunu anlaması lazım. İnsanoğlu hep bir acı, bir kayıp olmasıyla anlıyor. Neden? Neden bunu acı çekerek anlıyoruz? Hala anlamadık mı? Hala doğanın üstünlüğünü, sadece insanların bu dünyada yaşamadığını anlayamadık mı? Bence hayır...

Komple teoriciler hep söylüyorlardı; ''Yeni Dünya Düzeni'' İşte Corona'dan sonra bizi yeni bir dünya düzeni bekliyor. Nasıl olacağını bilmiyorum fakat her şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyorum. Kendinize çok iyi bakın, sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum. Yorumlar bölümünden bizlerle düşüncelerinizi ya da önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

6 yorum:

  1. İrem, ben değişen bir şeyin olmayacağını düşünenlerdenim. Sen ise virüs salgınının dünya için bir dönüm noktası olacağından ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını iddia ediyorsun. Sohbet sorusu ise nasıl bir değişiklik, nasıl bir yeni düzen beklendiği. Sanırım yeni düzenden neler beklediğine biraz değinebilirsin. Bunları bizimle paylaşabilirsen merakımızı giderebiliriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aslında beklentilerim şunlar; Sağlık sisteminin çok önemli olacağı, bazı ülkelerin ekonomide çok zorluk çekeceği, enflasyonun tavanlarda olacağını bekliyorum. :)

      Sil
  2. Yeni dünya düzeni nasıl olacak merak içerisindeyim doğrusu. Öğrenciler olarak nasıl etkilenecez daha bi merak içindeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle! :(

      Sil
  3. euro ve dolar çok moral bozuyor, valla yeni dünya düzeni herhalde bize faydalı olmaz yineğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum maalesef... :(

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.